Örebro HK

Hem » Lag » Örebro HK
Örebro HK

Foto: Bildbyrån

Örebro HK är en av SHL:s yngsta klubbar som bildades 1990. Redan under 1950-talet fanns det en ishockeyklubb i Örebro. Örebro IK som senare bytte namn till Örebro SK. Örebro SK spelade i Sverige högsta liga i två säsonger under 70-talet. Under 1980-talet växte behovet för fler möjligheter till att spela ishockey från unga spelare och föräldrar. Detta ledde till att HC Örebro 90 bildades. Ironiskt nog var klubbens ambition att skapa en förening där spelare som inte ville elitsatsa på ishockeyn kunde spela. Samt de spelare som ville hålla på med ishockey men inte platsade i existerande Örebro IK.

Man började i Division 3, lägsta möjliga divisionen, och började därefter sin klättring uppåt. Innan millennieskiftet, 1998/99 hade Örebro avancerat till Division 2. I samma veva gick Örebro IK i konkurs vilket ledde till att flera spelare gick över till HC Örebro 90. Man tog även över juniorsektionen och all ungdomshockey som bedrivits av Örebro IK. Helt plötsligt var HC Örebro 90 en elitsatsande klubb och man skapade en ny klubb som heter HC Örnen som kunde ta över funktionen som en mindre seriös förening.

2001/02 kunde man ta steget upp i dåvarande Allsvenskan men ramlade ur redan första säsongen. 2005 ändrade man namn till nuvarande Örebro HK. Samtidigt började man satsa alltmer och målsättningen var att etablera sig i den nya Hockeyallsvenskan från och med 2004/05. Något man först misslyckades med, men kunde till sist avancera till HockeyAllsvenskan säsongen 2008/09. Väl där gick det fort. Både 2010/11 och 2011/12 var man och nosade på avancemang till SHL. Säsongen 2012/13 lyckades man äntligen slå sig in i svensk hockeys finrum.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Snabbfakta Örebro HK

  • Grundades: 1990
  • Hemmaarena: Behrn Arena
  • Säsonger i SHL: 8
  • SM-Guld: 0
  • Bästa ögonblick: Uppflyttning till SHL 2013
  • SHL Ranking säsongen 2021/22: 7:a

Örebro HK i SHL

Säsongen 2012/13 markerade Örebros återkomst på Sveriges hockeykarta. Det var första gången sedan 1979 som ett lag från staden befunnit sig i Sveriges högsta liga. Örebro HK har huserat i SHL under 9 säsonger. Den största framgången var säsongen 2020/21 då Örebro tog sig till slutspel och besegrade sedan Leksands IF i kvartsfinalen och kunde för första gången ta sig till semifinal. Väl i semifinalen tog det stopp emot blivande svenska mästarna Växjö Lakers. Trots att det inte blivit några SM-finaler eller SM-guld för Örebro HK så har de successivt blivit bättre och lyckats ta sig till slutspelet tre år i rad. Säsongen 2021/22 har vi tippar dem till en slutspelsplats.

Örebro HK SM-Guld

Än så länge har det varken blivit några SM-guld eller SM-finaler för Örebro HK.

SHL Speltips Örebro HK 2022/23

Under andra halvan av förra säsongen kom Rodrigo Abols igång med poäng produktionen. Han har hållit ett bra tempo den här säsongen med 6 poäng (2+4) på 10 matcher. Just nu ligger han lite efter snittet för att utmana om att bli poängbäst i SHL och tyvärr höll han inte hela vägen den förra säsongen, vi  får se hur det går för honom under SHL 2022/23 .

Nu är det för tidigit att hitta SHL odds på vem som vinner målskytte ligan i SHL, utan det kommer närmare inpå säsong starten av SHL.

Dock så hittade vi redan nu ett SHL speltips på om Örebro vinner SHL 2022/23 som vi lägger till riktigt bra SHL odds hos Betsson.
I skrivande stund får du 24 gånger bettet om Örebro vinner SHL 22/23!

  • SHL Speltips Örebro HK 2022/23: Örebro vinner SHL 2022/23 till SHL oddset 24.00

SPELA PÅ ÖREBRO VINNARE 22/23 HOS BETSSON

Bästa ögonblicket från Örebro HK historia: Uppflyttning till SHL 2013

Inför säsongen 2012/13 värvade Örebro HK en del nytt: Tim Sandberg, Johan Motin, Kalle Olsson och Patrick Yetman. Ett år innan stod den nya hallen Behrns Arena klar. Förutsättningar för att gå upp till SHL hade aldrig varit bättre. Men inledningsvis i säsongen gick det inte alls som man tänkt. På pappret hade man ett fint lag men skador satte stopp för att förverkliga planerna och det tog en väldans tid att få spelet att gå ihop. Ett krismöte kallades i Januari 2013 där alla ledare och spelare satte sig ned för att snacka om förändringar. Framförallt var det försvaret som behövde fixas. Resultat från de förändringarna kom omedelbart. Örebro HK började klättra i tabellen och kunde säkra en playoff-plats. Här skulle man möta BIK Karlskoga, Djurgårdens IF och IK Oskarshamn. Allt såg bra ut fram till den näst sista omgången, ÖHK tog emot rivalen Karlskoga på hemmaplan. Förväntningarna var höga och hela 5,000 personer befann sig inne på Behrns Arena när laget skulle säkra en kvalserieplats. Men Örebro föll under trycket och förlorade med 2-4.

Inför sista omgången var det Karlskoga som bara behövde en vinst för att säkra en plats. Örebro begav sig upp till Stockholm för att ta sig an Djurgårdens IF. Den matchen vann man till slut med 5-3. Samtidigt åkte Karlskoga på stryk emot Oskarshamn. Det såg mörkt ut först, Karlskoga hade gått upp till en 0-2 ledning men IKO lyckades vända på steken och vinna med 4-3. Detta räckte till att Örebro HK kunde få den sista biljetten till kvalserien.

I kvalserien till SHL inledde ÖHK med en bortamatch mot Timrå IK tätt inpå matchen borta mot Djurgården IF. Ett tufft spelschema till trots kunde ÖHK utmana. Matchen slutade 2-2 och gick till förlängning och straffar där Timrå till slut lyckades vinna. Efter det hände något, Örebroarna vaknade till och körde över motståndet. Efter sex raka segrar. I sista matchen mötte man Rögle BK på bortaplan där ÖHK tog ledningen med 5-0 efter två perioder. Matchen slutade till sist 5-2 till Örebro HK och laget kunde för första gången i historien titulera sig som ett SHL-lag.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

10 februari 2022
SHL Live Stream och Matchinfo: Leksands IF – Örebro HK 10/2 SHL-match: Leksands IF – Örebro HK Plats: ...
4 januari 2022
Första SHL speltipset 2022 – here we go!   SHL Live Stream och Matchinfo: Örebro HK – Timrå ...
5 december 2021
En hel del nyheter av ekonomisk karaktär den gångna veckan, bland annat flera återbetalningsskyldiga SHL-klubbar, samt det vanliga ...
5 november 2021
Örebro HK status Sjunde raka hemmasegern för Örebro HK igår när de tog emot Skellefteå AIK. Matchen var ...
31 oktober 2021
Dukat för en riktig hockeykväll på Tisdag då sex matcher spelas. Både Djurgårdens IF – Färjestad BK och ...
26 oktober 2021
Ny vecka, nya speltips på SHL-Bloggen! Här tar vi en titt på matchen mellan Timrå IK och Örebro ...
28 september 2021
Vårt senaste speltips som inkluderade en match med Frölunda HC satt. Vi tittar nu på torsdagens match och ...
19 september 2021
Många härliga matcher i veckan (tre av fyra SHL speltips satt), som vanligt svänger det en hel del. ...
14 september 2021
Frölunda HC – Brynäs IF 2-4 Brynäs stod för den bästa insatsen i första omgången när de slog ...
5 september 2021
Med en intakt kärna som överträffade allas förväntningar förra året, är Örebro i en bra position att fortsätta ...