Matchanalys och SHL Speltips Linköpings HC – Örebro HK 2/11

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Linköpings HC – Örebro HK 2/11

Dukat för en riktig hockeykväll på Tisdag då sex matcher spelas. Både Djurgårdens IF – Färjestad BK och Linköpings HC – Örebro HK ser intressant ut. Här har vi valt att skriva ett SHL speltips till matchen LHC – ÖHK.

 

Linköpings HC status

Inför matchen igår hade Linköpings HC sin sämsta match i ryggen efter en 1-4 förlust mot Brynäs IF. Om möjligt spelade man ännu sämre i gårdagens match mot Malmö Redhawks där de förlorade med 1-5. I matcherna hade man chansen att öka på sin skrala målskörd den här säsongen då både Brynäs och Malmöförsvaret inte direkt är de bästa i SHL. Istället blev det endast 2 mål och 9 insläppta.

Just offensiven är urusel hos Linköping den här säsongen. De har endast gjort 27 mål på 15 matcher, sämre än tabelljumbon Timrå IK som har gjort 29 mål på 14 matcher. Efter insatserna har man även halkat ned i botten av den relativa statistiken som visar på hur bra ett lag faktiskt spelar sett till puckinnehav, anfall och försvar. Får inte LHC ordning på offensiven kommer de definitivt att slåss med Djurgårdens IF och Timrå IK om 12:e platsen den här säsongen.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Örebro HK status

Örebro HK tågar på i SHL den här säsongen. De sitter fortfarande på en sjundeplats, där vi har tippat att ÖHK slutar den här säsongen. Som de spelar just nu kan de kriga sig in i topp fem i tabellen. Tittar man på statistiken, lagets Corsi, Fenwick och PDO ser det väldigt bra ut. Vi har nämnt tidigare att laget med bäst %Corsi också är laget som oftast vinner grundserien. Just i de statistiklistorna är det Örebro HK som för tillfället toppar “tabellen”.

Något som saknas för att man ska ta sig upp i topp 5 är produktionen framåt, det har varit för många oavgjorda matcher där avgörandet kommit först i förlängningen. I alla dessa matcher borde ÖHK ha kunnat avgjort under ordinarie tid. Antalet farliga situationer de skapar i anfallszon kommer så småningom ge utdelning. Framförallt att Rodrigo Abols, Robin Kovacs och Petr Zamorsky kommer igång bättre framåt. Vad som ser betryggande ut hos ÖHK är att hela laget spelar bra och kan bidra över alla kedjor, det finns både bredd och djup vilket ger stabilitet. För tillfället är Jhonas Enroth den tredje bästa målvakten i SHL med ett GAA på otroliga 1.91 och en räddsningsprocent på 92.90. Självklart med stöd från ett bra försvar.

 

Kort analys och SHL speltips Linköpings HC – Örebro HK 2/11

Örebro HK är favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Linköpings HC i 3.0 i odds, Örebro HK i 2.14 i odds, och oavgjort går att spela till 4.30 i odds hos Betsson.

I den relativa statistiken ligger som sagt Linköpings HC sist, på andra sidan av statistiklistorna ligger Örebro HK i toppen. ÖHK spelar riktigt bra för tillfället, en välsmord maskin som inte riktigt haft marginalerna på sin sida på sistone. LHC å andra sidan har urusel form sett till senaste matcherna och vi kan inte förstå hur Örebro HK har ett odds över 2 gånger pengarna. Enligt oss ska de ned en bit under 2.0, med andra ord finns det bra värde på Örebro HK till nuvarande odds.

 

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

  • SHL speltips Linköpings HC – Örebro HK 2/11, vi spelar på att matchen Örebro HK vinner under ordinarie tid. Går att spela till oddset 2.14 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ ÖREBRO HK HOS BETSSON