SHL Odds

SHL är kort för Swedish Hockey League som är Sveriges största ishockeyliga. Zoomar vi ut från Sverige rankar SHL som den tredje bästa i hela världen. Före ligger NHL och KHL. Det är därför inte så konstigt att du hittat dig in på den här sidan som handlar om SHL odds, då det är väldigt populärt att betta på SHL. På den här hemsidan går det inte bara att hitta SHL odds, vi delar också av oss av speltips och annat inom ämnet SHL.

På just den här sidan av SHL Bloggen kommer vi att djupdyka inom ämnet SHL odds. Här delar vi med oss av generell information, vilka spelbolag som har bäst SHL odds, samt djupare information om vad odds är för något och hur det fungerar.

Inga tillgängliga matcher

SHL Odds 2021/22

Varje säsong erbjuder svenska spelbolag mängder av odds på varje match som spelas i SHL ( Svenska Hockey Ligan). Den här säsongen är inget undantag, sannolikheten är snarare att fler spelmarknader utvecklas från säsong till säsong. Det kan handla om exotiska spelar marknader där det går att tippa på hur individuella spelare presterar i en match. En sak som är säker att svenska spelbolag har maxat utbudet för att erbjuda grymma SHL odds då betting på SHL är så pass populärt.

Lagen som spelar i SHL och deras arenor säsongen 2021/22 och odds SHL 2022 som du kan spela på är de följande lagen:

 • Brynäs IF, Monitor ERP Arena
 • Djurgårdens IF, Hovet
 • Frölunda HC, Scandinavium
 • Färjestad BK, Löfbergs Arena
 • HV71, Husqvarna Garden
 • IK Oskarshamn, Be-Ge Hockey Center
 • Leksands IF, Tegera Arena
 • Linköping HC, Linköping Saab Arena
 • Luleå HF, Coop Norrbotten Arena
 • Malmö Redhawks, Malmö Arena
 • Rögle BK, Catena Arena
 • Skellefteå AIK, Skellefteå Kraft Arena
 • Växjö Lakers, Växjö Vida Arena
 • Örebro HK, Behrn Arena

Alla SHL lag

Som vi nämnde går det att spela på spelar marknader, till exempel hur många poäng en specifik spelare kommer att göra i matchen. Men förutom det finns det hundratals SHL odds att betta på i en match. Förutom det är det populärt att spela på långtidsspel, till exempel vilket lag som kommer att vinna SHL, eller vilka lag som kommer hamna på kvalplats. Dessa spelas kallas för långtidsspel just för att det tar lång tid innan de avgörs, det kan vara så att du lägger ett spel i September på att du favorit SHL-lag ska vinna, då kommer det spelet avgöras först efter att säsongen är över och en vinnare plockat hem SM-bucklan.

Bland de populärare spel marknaderna med SHL odds återfinns de följande:

Matchvinnare

Matchvinnare eller som man på svenska ofta brukar kalla marknaden, ett kryss två – 1X2. Här bettar man på vilket lag som kommer vinna matchen, eller om det slutar oavgjort. Ettan står för hemmavinst, krysset står för oavgjort, och tvåan står för bortavinst. Spelar du på att hemmalaget vinner krävs det att hemmalaget vinner matcher, förlorar dem så förlorar även du spelet. Samma sak gäller om du spelare på oavgjort eller bortavinst.

Moneyline

Moneyline är snarlik matchvinnare med skillnaden att den också inkluderar övertid. Du bettar alltså på vilket lag som ska vinna matchen under ordinarie tid, övertid eller straffar.

Matchhandikapp

Matchhandikapp är en populärt marknad som alltid garanterar höga SHL odds även i en väldigt ojämn match. Det fungerar som så att spelbolaget applicerar teoretiska handikapp på båda lagen i en match. Det kan till exempel vara så att Frölunda HC möter Brynäs IF där FHC är stora favoriter, i det fallet kan matchhandikapp vara intressant att spela på. I det här exemplet skulle bolaget då ge Brynäs ett teoretiskt handikapp, till exempel +1.5 mål. Samtidigt skulle FHC då ges ett underläge på -1.5 mål. Om du då spelar på Brynäs 1.5 mål måste matchen antingen sluta med uddamålsvinst för Frölunda, oavgjort, eller vinst för Brynäs. Om FHC vinner matchen med 2 mål eller fler, då förlorar spelet eftersom det krävs att laget “täcker” handikappet som du spelat på.

Totalt antal mål (Över eller Under)

En annan omåttligt populärt marknad är total antal mål, eller över/under som marknaden ibland kallas. Här spelar du helt enkelt på hur många mål det blir i matchen. Ofta benämns spel alternativen som “Över 5.5 Mål” och “Under 5.5 Mål”, om du till exempel spelar på över 5.5 mål krävs det att det blir totalt 6 mål eller fler i matchen. Blir det 5 eller färre i det exemplet förlorar du istället.

Dubbelchans

Sen har vi dubbelchans som också är vanlig när det kommer till att betta på SHL odds. Dubbelchans kallas också för halvgardering, där du kan betta på att matchen antingen slutar med hemmavinst eller oavgjort. Spelalternativen för dubbelchans ser ut som följande: 1X, 12, och X2. Eller, Hemmavinst eller Oavgjort, Hemmavinst eller Bortavinst, Oavgjort eller Bortavinst. Den här marknaden är definitivt ett tryggt alternativ, men oddsen är oftast låga. Det är desto vanligare att slänga med dubbelchans i multiplar för att boosta oddset för den totala multipeln.

Spelbolag med bäst odds SHL

Betta på SHL odds hos Betsson

Upp till säsongen 2020/21 var Betsson huvudsponsor för SHL och hade många roliga samarbeten med SHL, inklusive “Fimpens Resa”. Trots att de ej längre är huvudsponsorer är Betsson ett utmärkt alternativ för att hitta bäst odds SHL. Du har över 300 spelmarknader på varje match. Lägg ett spel hos Betsson och plocka hem en välkomstbonus på samma gång.

Betta på bäst odds SHL hos NordicBet

NordicBet har alltid haft ett fokus på nordiska sporter, framförallt vintersporter där ishockey och SHL står i fokus. För dig som är intresserad av att betta på SHL odds är därför NordicBet ett bra alternativ. Likt Betsson har NordicBet över 300 spelmarknader på varje SHL-match. Om du väljer att registrera dig och betta med NordicBet kan du också ta del av en välkomstbonus.

SHL betting hos Unibet

Unibet är en annan Nordisk gigant som har ett grymt utbud på ishockey och framförallt SHL odds. Tittar man på utbudet är det snarlikt både Betsson och NordicBet, med andra ord har du hundratals SHL odds tillgängligt hos Unibet, på varenda match. Som ny spelare hos Unibet kan du också ta del av en välkomstbonus.

Topplista spelbolag med bäst SHL odds

19 Juni 2024
19 Juni
01:00
NHL
Florida Panthers
Edmonton Oilers

Hur hittar man bästa SHL odds?

Om du vill hitta bästa SHL odds är SHL-Bloggen en bra start. Förutom att vi levererar information om vart du kan hitta de bästa SHL oddsen, delar vi också med oss av SHL odds tips från våra experter.

Det absolut bästa sättet att hitta bästa SHL odds på specifika matcher och marknader är att använda en oddsjämförelse. En oddsjämförelse är en tjänst som aggregerar flera spelbolag och sedan listar både matcher och marknader, där oddsen visas i realtid. I en sådan oddsjämförelse tjänst är det enkelt att se vilket spelbolag som har det bästa SHL oddset på en specifik marknad och match. SHL-Bloggen har planerar på att bygga en egen oddsjämförelse, vilket kommer göra det väldigt enkelt för dig som besökare att hitta bästa SHL odds på vår hemsida.

Tittar man på SHL-Bloggens nuvarande utbud så är det framförallt via våra SHL speltips som vi kan ge dig de bästa SHL oddsen att betta på. Förutom matchanalyser och information, delar vi givetvis med oss av odds på speltipset vi tipsar om. Det är mer en regel än ett undantag att vi då delar med oss av det bästa oddset på SHL matcher vi tipsar om.

Vad är ett SHL odds?

Odds är en representation av sannolikheten för utkomsten av en match, eller en specifik marknad. Helt enkelt hur troligt det är att ett specifikt resultat ska inträffa. Det spelbolagen för är att de samlar data och information om SHL matcher och SHL lagen, samt status på ligan rent generellt. Med hjälp av all den datan går det att skapa ett statistiskt underlag och med hjälp av matematiska modeller och dataprogram går det att generera odds på matcher och marknader som du sedan kan betta på.

Hur fungerar odds?

Som sagt, spelbolagen kompilerar oddsen själva och lägger sedan upp dessa på sina bettingsidor och mobilappar. Som vi förklarat är oddsen ett sätt att översätta sannolikheten för ett specifikt resultat. 

Sannolikheten i den här kontexten är först och främst procentuell, det kan vara två lag som möter varandra och sannolikheten för att endera lag ska vinna matchen inklusive övertid och straffar är 50/50. Till exempel,  50% chans för Djurgårdens IF och 50% för Färjestad BK. I oddsform översätts den procenten till 2.0 och 2.0, det vill säga dubbla insatsen tillbaka om ditt spel sitter. Exemplet här, är Moneyline marknaden där lagen är så pass jämna att de har teoretiskt samma chans att vinna. Vi använder oss utav det här 50/50 exemplet då det är enklare att förklara marginalen som alla spelbolag applicerar på sina odds.

Vad är oddsmarginal?

Som alla vet är spelbolag företag som försöker tjäna pengar på sin service, för att tjäna pengar behöver de ta en avgift på alla spel som kommer in. Den avgiften är just marginalen på alla odds. I exemplet ovan där vi har två lag som båda har 50% chans att vinna, är oddsen som sagt 2.0 och 2.0 på båda sidor (hemmalaget och bortalaget). Saken är den att du aldrig kommer att hitta dessa odds hos ett spelbolag. 2.0 på båda sidor erbjuds inte då spelbolagen inte skulle kunna tjäna några pengar på att erbjuda sådana odds. För att kunna tjäna pengar applicerar därför spelbolagen en marginal på SHL oddset, en så kallad oddsmarginal. Oftast ligger marginalen på cirka 6-8%. Vanligare är dock att du kan hitta Moneyline marknader där oddset ligger på 1.86 och 1.86 på både hemmalaget och bortalaget. I det fallet handlar det om en match där chanserna är 50% för endera lag och där spelbolaget har en oddsmarginal på 7.53% som gör att oddset är 1.86 istället för 2.0.

Varför ändrar sig SHL odds online?

Vi beskrev tidigare att spelbolagen sätter oddsen och gör oddsen tillgängliga på sina hemsidor och betting appar. Efter att oddsen publicerats, då får marknaden en allt större påverkan på vad oddsen ska vara. Marknaden är personer som du, som bettar på matchen, marknaden är summan av alla personer som bettar och den totala summan pengar de bettar. Om många personer spelar på att Djurgårdens IF ska vinna, då kommer oddset på DIF automatiskt gå ned. Så förutom att spelbolagen styr oddsen, är marknaden minst lika delaktig i att flytta oddsen, vilket gör att oddsen ändrar på sig.

När det kommer till SHL live odds så startar alltid matchen med samma odds som matchen stängdes med. Sedan när matchen drar igång och klockan börjar ticka, då ändrar sig oddsen automatiskt hela tiden. SHL live oddsen reflekteras även av vad som sker i matchen: mål, utvisningar och så vidare.

Vad ska man kolla efter när man väljer bästa odds SHL?

Är du ute efter att spela till det bästa SHL oddset så är det enda som krävs att du hittar det högsta tänkbara oddset på den matchen eller marknaden du vill spela på. Svårare än så är det inte, som sagt är det enklast om du gör det via en oddsjämförelse där flera spelbolag är listade samt varenda odds för matchen och de primära marknaderna. På så sätt kan du enkelt se vilket svenska spelbolag som erbjuda bästa odds SHL just när du vill lägga ditt spel.

Det som krävs om om ditt mål är att alltid lägga spel till bäst odds, är att du har konton med flera olika spelbolag. Till exempel, skulle det vara så att Betsson erbjuder 2.25 i odds på att Malmö Redhawks ska vinna emot Luleå Hockey medan de andra spelbolagen har 2.10 eller lägre. Då gäller det att vara snabb med att hugga oddset hos Betsson innan det ändras. Detsamma gäller andra spelbolag som vi ett givet tillfälle har högst odds. Som tur är går det fort och enkelt att registrera sig hos spelbolag idag, de flesta erbjuder odds med BankID vilket gör att du kan komma igång med spelandet på 1-2 minuter.

Vi vill dock tillägga att man kanske inte alltid ska stirra sig blind på bara högsta oddset, andra saker kan också vara viktiga. Trygghet och säkerhet är något som alltid ska värderas högst, du vill inte spela hos spelbolag som har höga odds men har rykte om att vara opålitliga när det kommer till uttag med mera. Du kanske också vill prioritera ett spelbolag som är mobilvänliga, så att du enkelt kan lägga spel till bästa odds SHL om du sitter på tunnelbanan eller på bussen på vägen hem från jobbet.

Vinnarodds SHL 2022

Vinnarodds SHL 2022/2023 förtjänar sin egen sektion då det alltid är roligt att lägga vinnarspel. Exempel på vinnarspel kan vara, “Vilket lag vinner SHL”, “Vilka lag slutar på kvalplats”, “Tar sig IK Oskarshamn till slutspel” och så vidare.

Oddsen på vinnarspel är oftast höga då sannolikheten att ett lag av 14 möjliga är svårt att förutspå. Det är många variabler som ska viktas och det är mycket som kan hända. Därför är det ofta så att de 3-4-5 främsta lagen som har chans att vinna har snarlika odds mellan 5.0 till 10.0 i odds, ända ned till 200.0+ för de lagen som har sämst chans att vinna.

Ett vinnarspel är därför lite högre risk, men ger samtidigt bra utbetalning om det sitter. En sak att tänka på när man lägger vinnarspel är att det tar lång tid för spelet att avgöras. Spelar du på vilket lag som vinner grundserien i SHL, då behöver du vänta tills grundserien avgjorts innan spelet kan avgöras.

Vad ska man kolla efter när man väljer bästa odds SHL?

Är du ute efter att spela till det bästa SHL oddset så är det enda som krävs att du hittar det högsta tänkbara oddset på den matchen eller marknaden du vill spela på. Svårare än så är det inte, som sagt är det enklast om du gör det via en oddsjämförelse där flera spelbolag är listade samt varenda odds för matchen och de primära marknaderna. På så sätt kan du enkelt se vilket svenska spelbolag som erbjuda bästa odds SHL just när du vill lägga ditt spel.

Det som krävs om om ditt mål är att alltid lägga spel till bäst odds, är att du har konton med flera olika spelbolag. Till exempel, skulle det vara så att Betsson erbjuder 2.25 i odds på att Malmö Redhawks ska vinna emot Luleå Hockey medan de andra spelbolagen har 2.10 eller lägre. Då gäller det att vara snabb med att hugga oddset hos Betsson innan det ändras. Detsamma gäller andra spelbolag som vi ett givet tillfälle har högst odds. Som tur är går det fort och enkelt att registrera sig hos spelbolag idag, de flesta erbjuder odds med BankID vilket gör att du kan komma igång med spelandet på 1-2 minuter.

Vi vill dock tillägga att man kanske inte alltid ska stirra sig blind på bara högsta oddset, andra saker kan också vara viktiga. Trygghet och säkerhet är något som alltid ska värderas högst, du vill inte spela hos spelbolag som har höga odds men har rykte om att vara opålitliga när det kommer till uttag med mera. Du kanske också vill prioritera ett spelbolag som är mobilvänliga, så att du enkelt kan lägga spel till bästa odds SHL om du sitter på tunnelbanan eller på bussen på vägen hem från jobbet.

Sammanfattning SHL odds

Efter att ha läst den här sidan hoppas vi att du har bättre förståelse för SHL odds, samt har kunskap som gör det enklare för dig att hitta bäst SHL odds. Samt att du kanske fått några ideer kring vilka SHL vinnarspel att lägga den här säsongen. Håll koll på SHL speltips från experterna för att se om du hittar några intressanta odds och SHL bett.