Sammanfattning första omgången av SHL säsongen 2021/22

Hem » SHL Nyheter » Sammanfattning första omgången av SHL säsongen 2021/22

Frölunda HC – Brynäs IF 2-4

Brynäs stod för den bästa insatsen i första omgången när de slog favorittippade Frölunda borta i Scandinavium. Frölunda HC stod i låga 1.57 och såg inte särskilt attraktivt ut, Brynäs å andra sidan stod i fina 4.0 i odds hos Betsson. Förhoppningsvis var det några utav er som prickade in den.

Frölunda öppnade starkt med en 2-0 ledning, efter det kom den Finske succé målvakten Veini Vehviläinen igång. Brynäs lyckades reducera till 2-1 efter 16:39 i första perioden. Sedan drog det iväg i den andra perioden där Brynäs vann skotten med 6-13, varav 8 på mål vilket resulterade i 3 mål. 2-4 resultatet stod sig matchen ut. Vehviläinen blev stor matchhjälte med 23/25 räddningar. Stjärnförvärvningen Ryan Lasch som har höga förväntningar på sig från Frölundas håll lyckades registrera 1 poäng.

 

Luleå Hockey – Linköping HC 5-2

Det är aldrig speciellt roligt för Linköping att åka upp till Norrbotten och spela ishockey. Femte förlusten i rad blev det och alternativet för vårt SHL speltips inför matchen satt. Linköping gjorde ett helt OK jobb de första två perioderna då det var mycket fram och tillbaka, samtidigt kändes det inte som att Linköping skulle kunna ta över matchen vid något tillfälle. 2-2 stod det efter andra perioden. Sedan hände det, Luleå tog över matchen rejält. När slutsignalen löd stod det 5-2 på resultattavlan. Matchhjälte blev Österrikiske Konstantin Komarek med två mål och två assist. Håll ett öga på honom, Komarek har sjunkit till 15.0 i odds hos Betsson för att vinna poängligan i SHL säsongen 2021/22.

 

 

SPELA PÅ KONSTANTIN KOMAREK HOS BETSSON

 

 

Växjö Lakers – Färjestad BK 3-4 (efter straffar)

Den tyngsta sammandrabbningen i första omgången av SHL säsongen 2021/22 hade vi Växjö mot Färjestad. En match som all kunde slå över till efter tredje perioderna av de tidiga matcherna var slut. Likt Brynäs och Timrå, tog Växjö ledningen med 2-0 i första perioden där de hade hela 15 skott, 13 på mål. I andra perioden kom Färjestad igång, en period som gick fram och tillbaka med hög intensitet, som Färjestad slutligen vann med 0-1. Man utjämnade till 2-2 tidigt i den tredje perioden. Sedan skulle det dröja fram till 16:58 innan Färjestad tar ledningen med 2-3. Sedan klev Hugo Gustafsson från Växjö fram och tröck in 3-3 målet med 1:39 minuter kvar av matchen. Förlängning och straffar följde. Victor Ejdsell blev den ende målgöraren i straffarna och FBK fick med sig två tuffa poäng på bortaplan.

 

IK Oskarshamn – Timrå IK 5-4

Bottentippade Oskarshamn välkomnande bottentippade Timrå i vad kan komma att bli viktiga matcher om poäng o bottenstriden emot slutet av säsongen. Timrå öppnade övertygande och tog ledningen med 0-2 efter endast 2:30. Hemmalaget skulle komma att upprepa bedriften i andra halvan första, då de snabbt gjorde både 1-2 och 2-2. IKO hade vid det laget tagit över matchen helt. De fortsatte i samma stil i andraperioden där de vann med 3-1. Timrå fortsatte dock kämpa, tidigt i tredje reducerade de till 5-4, men närmre än så kom de inte.

Matchhjälte(ar) får tillskrivas det Tjeckiska radarparet, bröderna Zohorna som tillsammans stod för sex poäng.

 

Leksand IF – Malmö Redhawks 3-4

Första perioden av LIF mot Redhawks var rena vilda västern hockey. Båda lagen registrerade 2 mål på 12 skott vardera. Andra perioden blev desto lugnare, 15 skott totalt, 8 för Leksand och 7 för Malmö. Malmö lyckades ta ledningen med 2-3. 5:35 in på tredje utjämnade Leksand till 3-3. Med 13:18 på klockan skickade Adam Matsson in pucken i målet för Malmö efter en assist av Carl-Johan Lerby.

 

Djurgården IF – Skellefteå AIK 2-5

Skellefteå AIK med sina många vassa nyförvärv hade höga förhoppningar på sig i premiären mot Djurgården. Inför matchen hade spelbolagen problem med att bestämma sig för vilket lag som var favoriter, vissa bolag hade Djurgården som favoriter till 2.45 i odds medan till exempel Betsson hade Skellefteå att vinna till 2.40 i odds. SAIK kom att chocka alla då det efter 11:01 stod 0-3. Djurgården gjorde 1-3 två minuter senare. I andra perioden spelade Djurgården desto bättre, de vann skotten med 14-4 men skottprocenten var för låg på 7.14%, samtidigt som SAIK fick utdelning på sina 4 skott. Andra perioden slutade 2-4. I tredje perioden var Stockholmarna osynliga och det enda som egentligen hände var att SAIK kunde skjuta in 2-5 målet i tom kasse med 2:53 kvar på klockan.

 

Örebro HK – Rögle BK 2-3

Både Örebro och Rögle öppnade säsongen med målet att fortsätta succén från förra SHL säsongen. Örebro var också revanschsugna efter en grymt, men snöpligt uttåg ur SHL slutspelet i våras mot de blivande Svenska Mästarna. Det var dock Rögle som var starkast. De tog ledningen med 0-2 efter 07:08 i första, ÖHK reducerade fem minuter senare. I andra spädde Rögle på ledningen till 1-3. 05:54 i tredje sköt Rodrigo Abols in pucken i målet, ett mål som video granskades och sedan blev bortdömt. Vid 13:46 kom Örebro återigen in i matchen med ett 2-3 mål av Kristian Näkyvä. Men närmre än så kom inte Örebro och istället var det Rögle som fick fortsätta bygga på sina framgångar.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Inför den andra omgången av SHL säsongen 2021/22

De kommande dagarna kommer SHL-bloggen skriva både match analyser inför matcherna, samt dela med oss av ett gäng SHL speltips.