Matchanalys och SHL Speltips Örebro HK – Färjestad BK 6/11

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Örebro HK – Färjestad BK 6/11

Örebro HK status

Sjunde raka hemmasegern för Örebro HK igår när de tog emot Skellefteå AIK. Matchen var som väntat alltjämt. SAIK kunde ta greppet om första perioden, men sen kom ÖHK tillbaka i andra och kunde kvittera och ta ledningen. I tredje perioden var Skellefteå något vassare och fick till slut utdelning med 1:39 kvar av klockan. Matchen gick till förlängning och straffar där Robin Kovacs kunde avgöra och ge ÖHK två poäng.

Vi skrev om Örebro HK tidigare i veckan i samband med tisdagsmatchen mot Linköpings HC. Att om man tittar på statistiken, ÖHK:s Corsi, Fenwick och PDO ser det grymt bra ut. Man fortsätter toppa den relativa statistiken för hur lagen spelar. Vi skrev också om att spetsen saknas framåt vilket har lett till att man inte kunnat avgöra matcherna under ordinarie tid utan istället tvingas plocka poäng under förlängning eller straffar. Så var också fallet i matchen i Tisdags och matchen igårkväll mot SAIK. Båda matcherna slutade 2-2 och ÖHK fick nöja sig med två poäng. Kollar man på Örebros senaste 10 matcher har laget tre vinster, två förluster och hela fem stycken tvåpoängare. I en tight tabell kan för många tvåpoängare stå sig dyrt i längden. Man måste komma igång med målskyttet.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Färjestad BK status

Fjärde raka förlusten blev det för FBK i går kväll. 2-5 hemma emot Linköpings HC. Dessförinnan förlorade man mot Djurgårdens IF, Frölunda HC och Luleå Hockey. Förlusterna mot Frölunda och Luleå är inte så mycket att orda om. Frölunda toppar tabellen och har plockat poäng från nästan alla lag i SHL den här säsongen. Matchen emot Luleå var godkänd. Det är främst de två senaste matcherna som varit katastrofala.

I gårdagens match kunde FBK vinna första perioden efter att Linköping tagit ledningen tidigt i perioden. Men därefter såg Färjestad blekt ut, spelmässigt gjorde man det ändå OK men fick ingen utdelning. Istället var det LHC som fick utdelning fyra gånger om och FBK var på kvitteringsjakt under hela andra och tredje perioden. Likt matchen mot Djurgårdens IF i tisdags såg FBK ängsliga ut efter att LHC kunnat ta ledningen med två mål. Mycket har att göra med mentaliteten och självförtroendet, kapaciteten finns där men laget ser ut att kollapsa under den höga pressen så fort det är motvind.

Det som är oroväckande hos Färjestad BK är att de inte har spelat särskilt bra överlag den här säsongen. Sett till relativa statistiken kring hur alla lag i SHL spelar så ligger FBK i botten tillsammans med Timrå IK, Djurgårdens IF och Linköpings HC.

 

Kort analys och SHL speltips Örebro HK – Färjestad BK 6/11

Som hemmalag är Örebro HK favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Örebro HK i 2.10 i odds, Färjestad BK i 3.0 i odds, och oavgjort går att spela till 4.60 i odds hos Betsson.

I de två senaste förlusterna öppnade FBK starkt men tappar därefter totalt och får jaga kvittering. När det inte gett någon utdelning har laget istället kollapsat under pressen. Att släppa in fem mål emot både LHC och DIF är riktigt uselt. Samtidigt finns kapaciteten hos Färjestad BK där, på pappret har de antagligen det bästa laget i SHL. Inledningsvis i säsongen spelade FBK bra och det är nog bara en tidsfråga innan man hittar tillbaka i spelet och finner självförtroende. Med det i åtanke känns inte raka ettan på ett formstarkt Örebro bra, inte till 2.10 i odds. Senast dessa lagen möttes i Oktober kunde FBK vinna med 3-1 på hemmaplan. Vi är samtidigt inte komfortabla med raka tvåan på FBK trots ett saftigt odds på 3.0. Istället backar vi krysset till 4.60 i odds. ÖHK har kryssat sig igenom fem av sin tio senaste matcher.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Örebro HK – Färjestad BK 6/11, vi spelar på att matchen slutar oavgjort. Går att spela till oddset 4.60 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ MATCHEN HOS BETSSON