Matchanalys och SHL Speltips Frölunda HC – Örebro HK 30/9

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Frölunda HC – Örebro HK 30/9

Vårt senaste speltips som inkluderade en match med Frölunda HC satt. Vi tittar nu på torsdagens match och levererar ett SHL speltips Frölunda HC – Örebro HK 25/9.

 

Frölunda HC status

Igår kom det uppgifter om att Jacob Nilsson åkt på en skada under gårdagens träning. Han förväntas utebli mot Örebro HK på torsdag. Ett tungt avbräck för Frölunda HC, Nilsson har hittat nätet vid tre tillfällen på fem matcher. Frölunda har redan nu en långa lista över spelare med skavanker som har frågetecken inför nästa match: Filip Johansson, Jens Olsson, Stefan Elliott, Nicklas Lasu, Mats Olsen, Noah Hasa. Sedan har dom Mattias Norlinder och Karl Henriksson på träningsläger med sina NHL-klubbar. Patrik Carlsson som missat inledande matcherna förväntas ingå i truppen mot Örebro HK, trolig ersättare för Nilsson i toppkedjan tillsammans med Lasch och Sundström. Unga talangen Karl Henriksson är åter tillbaka i Frölunda HC efter att ha blivit hemskickad från New York Rangers träningsläger.

Ryan Lasch var central i Frölundas senaste match emot IK Oskarshamn. En match som gick till övertid efter en bra prestation av IKO. Powerplay var fortsatt en stark sida hos FHC, både 2-1 och 3-2 kom i powerplay. Fem stycken powerplay mål har det blivit den här säsongen.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Örebro HK status

Örebro HK har endast fyra poäng på tre matcher men har samtidigt inlett säsongen på ett bra sätt. Det har varit tuffa och tighta matcher. Först i premiären mot Rögle BK där de förlorade med 2-3. Sedan en stark insats mot Växjö Lakers där det blev förlust på övertid. Och sedan full utdelning borta mot Luleå Hockey i lördags. ÖHK tog ledningen efter 14:31. I samband med det åkte Luleås Oscar Engsund på säsongens första matchstraff. Med ett följande powerplay där Örebro kunde öka på ledningen till 0-2. Stor matchhjälte blev målvakten Jhonas Enroth som höll nollan efter 33 stoppade skott. Sett till Luleås spel och kvalitet, borde de ha fått utdelning, de dominerade i princip i andra- och tredjeperioden. Samtidigt går det inte att sticka under stolen med att Örebro HK återigen spelade bra, framförallt försvarsmässigt. De gjorde ett ypperligt jobb med att hjälpa Enroth mellan stolparna.

 

Kort analys och SHL speltips Frölunda HC – Örebro HK 30/9

Som hemmalag är Frölunda HC favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Frölunda HC i 2.13 i odds, Örebro HK i 3.05 i odds, och oavgjort går att spela till 4.35 i odds hos Betsson.

Örebro HK har definitivt kapacitet till att rå på Frölunda HC på bortaplan. Sett till tabellen skulle vi inte bli förvånade om Örebro har lika många, eller fler poäng än vad FHC efter fem matcher spelade (nu endast 3 matcher spelade). Örebro har som vi rapporterat tidigare, gjort ett bra jobb under sommaren med lagbygget. Ett lagbygge vi förväntar oss kunna sluta högt upp i tabellen, samt goda chanser för att sig djupt in i slutspelet. Om vi tittar på hemmalag så är skadesituationen ett stort bekymmer i nästa match. Nilsson är ett stort avbräck i sig, och med många andra frågetecken känns det som att ÖHK har goda chanser att plocka poäng på bortaplan på Torsdag. En lagmaskin som sakteligen håller på att spela ihop sig, en storspelande målvakt, stabilt försvar och bröderna Zohorna som skapar lägen framåt.

 

För nästa match vill vi tipsa om ett SHL speltips:

 

  • SHL speltips Frölunda HC – Örebro HK 30/9, vi spelar på att matchen slutar oavgjort under ordinarie tid. Går att spela till oddset 4.35 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ OAVGJORT HOS BETSSON