SHL Se & Hör: Leksands IF gräver gropar, Gordie Howe-hattrick och andra nyheter från veckan i SHL

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Leksands IF gräver gropar, Gordie Howe-hattrick och andra nyheter från veckan i SHL

Många härliga matcher i veckan (tre av fyra SHL speltips satt), som vanligt svänger det en hel del. Många lag i SHL håller jämn kvalitet, det i kombination med ett tufft spelschema blir det naturligtvis en del skrällar mellan varven. Några som förväntades göra bättre ifrån sig än vad de gjort är Leksands IF. De sitter på sistaplatsen i tabellen med 0 poäng efter 3 spelade matcher och en målskillnad på -8. Härnäst väntar Frölunda borta i Scandinavium, där lär man knappast få med sig några poäng. Fast, samtidigt, det finns ljusglimtar. 0-3 mot Skellefteå målar inte en rättvis bild. Leksand hade hela 36 skott på mål, men SHL-debutanten Strauss Mann räddade allt som kom sin väg. Men även om Leksand lyckas peta hål på Frölunda på Torsdag 23/9, så lär de ändå kamma noll. Nej, Leksands kräftgång lär nog fortsätta fram till bottenmötet mot Linköping HC den 25/9.

 

  • SHL Speltips: Man kan spela på Frölunda HC – Leksands IF redan nu, Frölunda HC att vinna finns till 1.75 i odds hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ FRÖLUNDA HC HOS BETSSON

 

 

Malmö Redhawks Marcus Sylvegård var förbannad, trots Gordie Howe-hattrick

I första perioden emot IK Oskarshamn tidigare i veckan hade Malmös Marcus Sylvegård en minst sagt händelserik första period. Först blev det en assist i powerplay till Carl Söderberg, sedan blev det ett mål, och till slut avslutade Sylvegård med en boxningsmatch och femminuters utvisning. Ett så kallat Gordie Howe-hattrick. Inte många som kan skryta om det. Men Sylvegård var inte nöjd. Under en kort intervju i pausvilan uttryckte han missnöje över domarna i SHL:

– Men domarna ser inte det. Jag tycker att de är extremt dåliga. Jag kommer säkert få böter i pk-Sverige för att jag säger något dåligt om domarna. Men de är extremt dåliga, de hänger inte med i SHL, sa Marcus Sylvegård.

Efter matchen och sitt Gordie-Howe hattrick bad Sylvegård om ursäkt för utspelet. Malmö Redhawks vann matchen mot IK Oskarshamn med 2-5.

 

Petr Zamorsky tillbaka i Örebro HK

Den tjeckiske backen Petr Zamorsky har provspelat tillsammans med Örebro HK under en tvåveckors period. Han har i samband med detta lyckats övertyga sin gamla klubb om att få ett nytt kontrakt. Det blir den andra sejouren i SHL och Örebro HK för Zamorsky. Under sin tid med ÖHK har han gjort 38 poäng på 86 matcher. Det nya kontraktet sträcker sig över en säsong och Zamorsky lär nog finnas på isen redan borta mot Luleå Hockey nästa lördag 23/9.

 

Brynäs IF bryter kontraktet med Patrik Berglund i förtid

Inför säsongen 2020/21 kom Patrik Berglund och Brynäs IF överens om ett tvåårskontrakt. Berglund hade en bra säsong 2020/21, det blev 27 poäng (13+14) på 45 matcher. Nu har klubben valt att bryta kontraktet med den välmeriterade 33-åringen. Denna nyhet framkom i ett pressmeddelande på Brynäs IF:s hemsida. Orsaken framgår inte. Men vi kan spekulera med att det har att göra med polisutredningen Berglund i våras. Det var i April en utredning påbörjades, senare i Maj häktades Berglund efter misstankar om misshandel och våldtäkt mot en tidigare flickvän. Samma månad lades förundersökningen om våldtäkt ned. Redan då spekulerades det om Berglunds framtid i Brynäs IF. Sett till hans insatser på isen kan beslutet knappast ha att göra med Berglund som hockeyspelare.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Sebastian Erixon lägger skridskorna på hyllan

Vi avslutar med den tråkigaste nyheten den här veckan, samt en liten hyllning. Sebastian Erixon har valt att lägga skridskorna på hyllan. Efter hockeygymnasiet uppe i Timrå tog Sebastian Erixon sina första staplande steg i SHL och Hockeyallsvenskan tillsammans med Timrå IK och modersklubben Sundsvalls Hockey. Efter det blev han signad av Vancouver Canucks som en UFA efter att inte ha blivit draftad NHL draften 2011. Efter träningslägret 2011 med Canucks fick han spela med deras AHL lag. Därefter blev han trejdad till Anaheim Mighty Ducks. Men något NHL-spel blev det inte för Erixon. I samband med transfern till Anaheim Ducks var Erixon skadad och återgick istället till Elitserien och Timrå IK. Totalt hann det bli 12 säsonger i SHL för 32-åringen. Som även drog på sig kaptensbindeln för Färjestad BK förra säsongen. Erixon spelade även 4 stycken A-landskamper med Tre Kronor. Anledningen till att han slutar är hjärnskakningsbesvär.

Det här är vad 32-årige Sebastian Erixon har att säga om beslutet:

– Saknaden är jättestor. Det kan ju låta larvigt eftersom det är en sport och så, men det har varit hela mitt liv, hela familjens liv och tillvaron har varit uppbyggd runt hockeyn. Du vet, när vi åker förbi Löfbergs Arena i bilen och barnen glatt ropar att ”pappa, där är ditt jobb”. Då får man bita ihop lite för då tar det. Har berättat för dom att det inte är det längre, men jag vet inte riktigt hur det gått in. De älskade att få springa nere i omklädningsrummet tillsammans med andra spelarbarn efter tidiga lördagsmatcher, älskade att sitta på läktaren och heja på sin pappa. Det blir inget mer med det och det känns som en stor sorg helt enkelt, säger Erixon till FBK:s hemsida.