Matchanalys och SHL Speltips Timrå IK – Örebro HK 28/10

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Timrå IK – Örebro HK 28/10

Ny vecka, nya speltips på SHL-Bloggen! Här tar vi en titt på matchen mellan Timrå IK och Örebro HK, nedsläpp och spelstopp på Torsdag 28/10 klockan 19:00.

 

Timrå IK status

Nykomlingarna Timrå IK har det tufft i högsta ligan. Efter de inledande omgångarna har det gått utför. Man kan inte tala om samma kris som i Djurgårdens IF då TIK inte haft samma förväntningar på sig. Men som de spelar kommer Timrå förbli en tabelljumbo. 14:e plats med 7 poäng på 12 matcher, 8 raka förluster. Bland annat blev de överkörda av DIF för cirka två veckor sedan – något av ett lågvattenmärke den här säsongen. Offensiven är tunn och baktill läcker man som ett såll.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Örebro HK status

I vår förhandstitt på SHL den här säsongen pekade vi ut Örebro HK som jokrar. Vi tippade dem på en sjunde plats efter grundserien är klar, men nämnde samtidigt att de lika gärna kan placera sig topp 5. I skrivande stund sitter de just på en sjunde plats efter 13 spelade matcher. Med tabellen som facit har det gått som vi förväntat oss. Fast tittar man på statistiken, lagets Corsi, Fenwick och PDO ser det mycket bättre ut. Vi har nämnt tidigare att laget med bäst %Corsi också är laget som oftast vinner grundserien. Nu är det fortfarande early days, men sett till den statistiken är det Örebro HK som är toppar listorna. En indikation på att de hittills spelat bättre än vad tabellen visar.

Vad som saknat hos ÖHK är produktionen framåt, de har haft dålig utdelning. Vi väntar fortfarande på att Robin Kovacs och Petr Zamorsky ska komma igång bättre. Samt att Rodrigo Abols som för nuvarande har 10 poäng på 13 matcher har kapacitet för att hålla ett högre snitt. Han kan mycket väl komma igång och prestera i linje med spelare som Ryan Lasch, Max Veronneau, Michael Spacek och Richard Gynge. Försvaret har sett bra ut i ÖHK. Jhonas Enroth har också gjort ett grymt jobb mellan stolparna med ett GAA på 1.89.

 

Kort analys och SHL speltips Timrå IK – Örebro HK 28/10

Örebro HK är favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Timrå IK i 3.10 i odds, Örebro HK i 1.95 i odds, och oavgjort går att spela till 4.35 i odds hos Betsson.

Mot enklare motstånd presenteras Örebro HK med en möjlighet att bygga självförtroende i offensiven. Vi skrev om ÖHK:s Corsi tidigare, att de enligt statistiken spelar bäst hockey för nuvarande, på andra änden av statistiken sitter Timrå IK längst ned. Det är kris uppe i Norrland och risken är stor att krisen är djupare efter matchen mot Örebro. Vi anser att den risken är högre än vad oddsen visar för tillfället ÖHK ska ned mer från 1.95 som de går att spela till just nu. Därav finns det bra värde på att spela på Örebro vinst mot Timrå på Torsdag.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Timrå IK – Örebro HK 28/10, vi spelar på att Örebro HK blir matchvinnare under ordinarie tid. Går att spela till oddset 1.95 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ ÖREBRO HK HOS BETSSON