SHL Nedräkning – Topp 10 lagen inför SHL säsongen 2021/22: Örebro HK

Hem » SHL Nyheter » SHL Nedräkning – Topp 10 lagen inför SHL säsongen 2021/22: Örebro HK

Med en intakt kärna som överträffade allas förväntningar förra året, är Örebro i en bra position att fortsätta etablera sig som mittenlag i SHL med chans på djupa playoff runs. Likt vad man gjorde förra säsongen. Stommen i laget är otroligt bra och möjligheten att sluta bättre än vad vi tror finns där. Med nyförvärv klassar vi Örebro HK som en joker i år som mycket väl kan fortsätta överträffa allas förväntningar och gå ännu längre i SHL säsongen 2021/22. Allra helst om spelare som Rodrigo Abols, Jhonas Enroth och Robert Leino startar nästa säsongen som de avslutade förra säsongen. Då kan Örebro enkelt sluta högre upp i tabellen.

 

Snabbfakta Örebro HK SHL säsongen 2020/21:

 

 • Placering 2020/21 – 6
 • Mål: 154 (4:e)
 • Insläppta Mål: 144 (8:e)
 • Powerplay: 20,92% (10:e)
 • Boxplay: 71.02% (13:e)
 • Poängkung 2020/21: Borna Rendulić och Robin Kovacs

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Örebro HK nyförvärv inför SHL säsongen 2021/22

Örebro har som sagt lyckats behålla kärnan av sin trupp från förra säsongen, vilket har gjort att de kunnat ta det kolugnt på värvningsfronten. Fem nyförvärv har de hunnit med. Framförallt har Niklas Eriksson breddat truppen. Men en del spets har också tillkommit. Baktill har vi en värvning och hela fyra stycken Finska spelare framtill:

 

 • Marcus Hardegård (B)
 • Juuso Puustinen (F)
 • Jani Lajunen (F)
 • Miikka Salomäki (F)
 • Joel Mustonen (F)

 

Juuso Puustinen är kanske den spelaren som kan ha mest påverkan av de fem nyförvärven, trots sina 33 år. Puustinen blev draftad av Calgary Flames i femte rundan i NHL draften 2006. Under dessa 15 år har det inte blivit något spel i NHL. Det är också första gången Puustinen spelar Svenska ishockey. Större delen av karriären har han tillbringat i SM-Liiga i Finland och på senare år i KHL. I KHL har han hållit en jämn, hög nivå och producerat 37 poäng (53 matcher), 36 poäng (58) och 30 poäng (46 matcher). Sammanslaget har han gjort 57 mål på tre säsonger, sjunde bäst i hela KHL. I jämförelse så är André Petersson bäste Svensk med 55 mål under samma period. Inte otroligt att han kommer till skott hos Örebro HK också, givet att han anpassar sig bra till Svenska ishockey.

Tappet av backen Robin Salo kommer märkas, Hardegård är inte att nämna som en fullvärdig ersättare. Ingen annan spelare i Örebro kommer kunna fylla tomrummet han lämnar bakom sig. Salo som hade sin bästa säsong har precis skrivit på ett tvåårskontrakt med New York Islanders.

 

Spelare att hålla koll på i Örebro HK

Vi nämnde redan i inledningen av den här artikeln att vissa spelare kom igång sent in på förra SHL säsongen. Rodrigo Abols och Robert Leino blommade alla ut under andra halvan och framåt av säsongen 2020/21. Abols hann med 12 mål efter nyår, ett snitt som kunnat utmana som skyttekung. Under slutspelet hade han sedan 10 poäng på nio matcher. Leino gjorde 19 mål under andra halvan av säsongen, jämfört med 14 mål första halvan. Robin Kovacs lär ha en bra säsongen även i år. Förra säsongen blev det 38 poäng på 51 matcher.

Jhonas Enroth var helt löjligt bra i slutspelet, på åtta matcher hade han en räddningsprocent på .95. Kanske kommer Enroth under sin senare del av karriären ha lite av en renässansperiod i linje med hans år i NHL.

Om vi tipsar om ett SHL speltips specifikt för spelare så faller valet på Rodrigo Abols som Skyttekung.

 

 • SHL Speltips: Rodrigo Abols som SHL 2021/22 Bästa Målskytt hos Betsson till 10.0 i odds.

 

SPELA ABOLS SOM SKYTTEKUNG HOS BETSSON

 

Örebros chanser i SHL nästa säsong

En anledning till att vi håller Örebros chanser nere är just på grund utav Robin Salos flytt till NHL. Han var inte bara Örebros bästa spelare utan en av de absolut bästa spelarna i hela SHL förra året. Kanske den bästa om man ser till den jämna, otroligt höga nivån han höll från match nummer ett till deras sista slutspelsmatch då de förlorade med 1-3 mot Växjö Lakers. Defensiven spelar en stor roll sett över en hel säsong, och allra helst slutspelet. En svagare backsida kan straffa Örebro, trots att de har en av de bästa anfallsspetsarna i hela SHL.

 

SHL Bloggen tips för Örebro HK

Som sagt, Örebro HK är i våra ögon en joker i år. Medan vi tror att de kommer sluta på en sjundeplats nästa säsong så kan de lika gärna placera sig inom topp 5 och ta sig djupt in i slutspelet, till och med utmana om titeln.

I samband med vår analys har vi hittat ett SHL speltips som inkluderar Örebro HK. I öppningsmatchen mot Rögle BK tror vi att Örebro har en fördel i tack vare sin sammansvetsade trupp som bör kunna plocka många viktiga poäng i första omgångarna.

 

 • SHL speltips 1: Matchodds Örebro HK vs Rögle BK: Örebro HK att vinna matchen till 2.40 i odds hos Betsson.

 

SPELA PÅ ÖREBRO HK HOS BETSSON