Matchanalys och SHL Speltips Örebro HK – Timrå IK 6/1

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Örebro HK – Timrå IK 6/1

Första SHL speltipset 2022 – here we go!

 

SHL Live Stream och Matchinfo: Örebro HK – Timrå IK 6/1

 

 

Matchen mellan Örebro HK – Timrå IK 6/1 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Örebro HK status

Örebro HK har spelat riktigt bra hela säsongen men har trots ett bra spel fått dålig utdelning för sina insatser. De ligger för nuvarande på en 9:e plats med 44 poäng, 75 gjorda mål och endast 69 insläppta. En tredjedel av deras matcher har slutat oavgjort där de i de flesta fallen borde ha kunnat plocka tre trepoängare. Sju av tio av dessa oavgjorda matcher har de fått med sig vinster i övertid eller på straffar. Om de bara vunnit fem av dessa tio matcher hade de legat på en 5:e plats i SHL. Så tight är det mittenskiktet av SHL den här säsongen. Väldigt små marginaler. Om det är något lag den här säsongen som förtjänar en bättre placering baserat på sina insatser så är det i vårt tycke Örebro HK. Tittar man på den relativa statistiken spelar de endast sämre än Skellefteå AIK.

Örebro ser egentligen bra ut på alla fronter. Jhonas Enroth längst bak har gjort ett grymt jobb mellan stolparna då han är den tredje bästa målvakten i SHL den här säsongen. En svaghet är Jonas Arntzen som har gjort det betydligt mycket sämre. Han ligger på 22:a plats i målvaktsligan. Utav total 25 målvakter. Annars finns det inte så mycket att klaga. Många dåliga puckstuds den här säsongen har gjort att Örebro ligger 9:a istället för på övre halvan av tabellen. Örebro bör ha goda chanser att klättra i tabellen om de fortsätter spela likadant som de gjort.

 

Timrå IK status

Under andra halvan av säsongen fick Timrå IK äntligen islossning, till tabelljumbon Djurgårdens förskräckelse. På sina 13 senaste matcher har Timrå plockat 22 poäng av 39 möjliga. Trots det kan vi inte säga att Timrå IK är särskilt övertygande den här säsongen. De hör hemma där de just nu är i tabellen. Vi tror inte något kommer att förändras kring läget i tabellen. Timrå kommer att kriga för överlevnad i kvalet. Deras försvar är alldeles för dåligt och den ojämna offensiven gör Timrå svåra att lita på. Lägg därtill deras urusla historik på bortaplan den här säsongen. Timrå har bara 10 poäng av 42 möjliga på bortaplanen, samt en målskillnad på -21.

 

Kort analys och SHL speltips Örebro HK – Timrå IK 6/1

Hemmalaget Örebro HK är storfavoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Örebro i 1.77 i odds, Timrå i 4.10 i odds, och oavgjort går att spela till 4.60 i odds hos Betsson.

Över Örebros senaste fem matcher har de endast plockat 2 poäng. Något av en formsvacka har utvecklat sig. En hemmamatch mot bortasvaga Timrå IK presenterar dock ett perfekt tillfälle att studsa tillbaka och få en stark inledning på året. Bortser man från de senaste fem matcherna hade Örebro vunnit 10 av 13 matcher på hemmaplan. Ett starkt hemmalag mot ett svagt bortalag. Emot Timrås dåliga försvar tror vi att Örebro kan få bra utdelning, vilket leder oss till vårt SHL speltips Örebro HK – Timrå IK.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Örebro HK – Timrå IK 6/1, vi spelar på Örebro HK gör mer än 3.5 Mål. Går att spela till oddset 2.03 hos Betsson.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON