SHL Live Stream och Matchinfo: Leksands IF – Örebro HK 10/2

Matchen mellan Leksands IF – Örebro HK 10/2 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.


Leksands IF status

Efter ett dåligt slut på 2021 kantat av manfall och halvdana prestationer har Leksand kommit tillbaka i form igen. Under ett uppehåll mellan nyår och den 18:e Januari kunde slicka såren. 10 poäng av 12 möjliga har det blivit på fyra matcher. Två målfester mot riktigt bra lag och två mindre målrika matcher mot bottenlagen i ligan. 18-10 i målskillnad och ett snitt på 34 skott på mål per match, mer i linje med snittet de höll när det gick som bäst under September, Oktober och November.

I senaste matchen vann Leksand överlägset med 8-4 mot Linköpings HC där Mikael Ruohomaa gjorde hattrick medan Max Veronneau gjorde fyra poäng. Detta gjorde att Veronneau gick förbi Ryan Lasch i poängligan. Ruohomaa upp på en tolfteplats. Egentligen finns det inte så mycket att klaga på när Leksand spelar så här. Försvaret är fortfarande en svaghet, men när offensiven producerar som den gör så går det ihop ändå. Leksand i den här formen, samma som vi såg i början av säsongen, hör hemma i topp 5 av SHL och kan vara med och kriga djupt in i slutspelet.


Kort analys och SHL speltips Leksands IF – Örebro HK 10/2

Spelbolagen har hemmalaget som favoriter i kvällens sammandrabbning. Tittar man på oddsen står Leksand i 2.10 i odds, Örebro i 3.0 i odds, och oavgjort går att spela till 4.5 i odds hos Betsson.

Det här är lite av en uppgörelse av våra personliga jokrar den här säsongen. Vi lyfte fram Örebro HK som det lag som har potential att överraska oss mest av alla i SHL den här säsongen när vi gjorde en förhandstitt i början av September förra året. Samt att vi lyfte fram Leksand som ett lag med potential att gå långt. Så det ska bli en rolig match att följa ikväll. Men vad ska vi betta på? Lagen är 1-1 den här säsongen och har en snarlik form. Tittar man på målsnittet har Leksand 4.5 mål på fyra matcher och Örebro 4.25 på fyra matcher. Det finns ingen anledning att tro att lagen inte fortsätter ösa in skott på mål även ikväll, vilket bör resultera i en jämn match med en hel del mål.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

  • SHL speltips Leksands IF – Örebro HK 10/2, vi spelar på att det blir Över 5.5 Mål i matchen. Går att spela till oddset 2.10 hos Betsson.


Örebro HK status

Örebros form har följt Leksand den här säsongen. En stark öppning av säsongen följdes av en seg period i December och början av Januari. Men senaste matcherna har Örebro gått från klarhet till klarhet. Fyra raka vinster sedan de kom igång efter Covid-19 upphållet. 3 insläppta mål på fyra matcher och hela 17 gjorda mål för en målskillnad på +14. Löjligt bra. Laget påminner lite om Luleå i det att de har bra djup och duktiga spelare på alla positioner. Att Luleå har ett mycket högre tak råder det ingen tvivel om, men vår poäng är att Örebro har ett riktigt bra lag sett till sina förutsättningar. I toppform har de bevisat att de kan vinna över de bästa lagen i ligan.