Rögle BK hemmaplan: Catena Arena

Rögle BK hemmaplan Catena Arena
Catena Arena. Foto: Bildbyrån

 

Fram till 2008 höll Rögle BK hemma inne på Ängelholms Ishall. Den gamla ishallen genomgick omfattande renoveringar och ombyggnationer emot slutet av 2000-talet. 2008 invigdes den nya arenan, som vid den tidpunkten hette Lindab Arena. 2009 var renoveringarna helt klara, och arenan fick då en kapacitet för 5,051 åskådare. Det nuvarande namnet på Rögle BK:s hemmaplan är Catena Arena. Namnändringen kom efter elva säsonger, och är en del av ett samarbete mellan Rögle BK och fastighetsbolaget Catena.

I takt med Rögles framgångar och det stora hockeyintresset nere i Skåne beslutades det 2020 att man ska bygga ut arenan ytterliggare. En träningshall, Akademihallen stod klar i somras, medan bygget på själva arenan är pågående. Utbyggnadsplanerna förväntas vara klara under 2022. Kapaciteten inne på arenan kommer då utökas från 5,051 till cirka 6,550. Detta inkluderar balkongläktare och loger Förutom en utökning av maxkapacitet, byggs det en hel arenastad i anslutning till ishallen. Ishallar, restaurangytor och bättre parkeringsmöjligheter.

Publikrekordet inne på arenan är 5,051 och det stora intresset för hockey i Ängelholm har gjort att Rögle har en av de högsta beläggningsgraderna i hela SHL. Den senaste säsongen innan Covid-19 hade man ett publiksnitt på 4,848 åskådare (96% av maxkapaciteten). Chansen är att Rögle BK sätter ett nytt publikrekord redan under 2022.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Catena Arena fakta

 

Hemmalag: Rögle BK
Publikrekord i SHL: 5,051
Kapacitet: 5,051
Ägare: Arenabolaget
Nuvarande namn: Catena Arena
Kostnad: N/A
Byggnadsår: 2008

 

Upphissade tröjor Rögle BK – Tröjor i taket

Rögle BK har varit verksamma inom svensk ishockey sedan 1950-talet och har haft många med- och motgångar genom åren, man har också sett många lokala legender pryda Rögle-tröjan. Inte minst Kenny Jönsson. Förutom Jönsson hänger de följande tröjorna i taken inne på Catena Arena:

 

  • #1 – Kenth “Swiss” Svensson
  • #9 – Lennart Åkesson
  • #13 – Roger Elvenes
  • #19 – Kenny Jönsson
  • #25 – Stefan “Stass” Elvenes
  • #26 – Jakob Johansson

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON