Matchanalys och SHL Speltips Rögle BK – Frölunda HC 18/11

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Rögle BK – Frölunda HC 18/11

Igår delade vi med oss av ett SHL speltips för matchen mellan Brynäs IF och Leksands IF som har nedsläpp 19:00 på torsdag. I den här artikeln delar vi med oss av ett speltips för toppmötet mellan Rögle BK och Frölunda HC.

 

Rögle BK status

Innan SHL uppehållet hade Rögle BK en fin svit på sex raka matcher utan förlust, samt en segersvit på sju raka hemmasegrar. Dessa sviter bröts i sista matchen mot Linköping HC. Trots ett något bättre spel fick man se sig besegrade i övertid. Länge såg det ut som att det skulle bli förlust, efter två perioder ledde LHC med två mål, men RBK kunde både reducera och kvittera i tredje. Förlust mot ett svagt LHC på hemmaplan var inte det bästa avslutet.

Skadesituationen i Rögle BK är OK. Ted Brithén, Leon Bristedt, Tony Sund och Oskar Stål Lyrenäs saknades i matchen mot LHC. Brithén och Stål Lyrenäs är fortfarande borta på grund av skador. Sund och Stål spelade med sina landslag under uppehållet och förväntas spela mot Frölunda HC på torsdag.

Annars finns det inte så mycket att anmärka på hos Rögle BK. Tvåa i tabellen, 39 poäng efter 17 spelade matcher. Det är 4 poäng färre än Frölunda HC, samtidigt som man har två matcher färre spelade än FHC.

Skottmässigt är Rögle BK väldigt effektiva, lite för effektiva i vårt tycke. De har gjort näst mest mål i SHL, samtidigt rankar de 11:a i skott. Ett snitt som inte är hållbart över sikt. Viss risk att de tappar en placering eller två i tabellen på sikt. Defensivt ser det mer hållbart ut, i linje med, eller strax bakom Frölunda HC i statistiken.

På individuella nivåer är det trevligt att se att hela laget är med och bidrar. Det finns ingen som producerar som Ryan Lasch i RBK-truppen, men däremot många spelare som har fått ihop en bra poängskörd. Ett tecken på både bra bredd och stort djup i laget.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Frölunda HC status

Sedan sista matchen i SHL-uppehållet har skadesituationen blivit bättre hos Frölunda HC. Man har även lånat in forwarden Jacob Olofsson från Timrå IK för att ge truppen mer djup. Lånet av Olofsson är satt till ett par veckor. Samtidigt har Karl Henriksson och Mats Rosseli Olsen påbörjat isträning och lär vara matchklar inom en snar framtid. Linus Nässén är dag för dag. Jacob Nilsson, Max Friberg, Theodor Niederbach är fortsatt borta.

Men skadorna är inget som har hämmat Frölunda-maskinen som kör över allt och alla. Det har endast blivit tre förluster plus en övertidsförlust. Totalt har Frölunda HC kunnat plocka 43 poäng av 57 möjliga på 19 matcher. Bakom sig i tabellen på en andraplats ligger Rögle BK på 39 poäng och två matcher färre spelade.

Finns inte så mycket att orda om i Frölunda HC, de är grymma den här säsongen helt enkelt. Duon Matt Tomkins och Niklas Rubin gör det bra i målet, allra helst Tomkins som har näst lägsta GAA i hela SHL. Defensivt ser det också bra ut, Jens Olsson, Simon Edvinson, Christian Folin, Filip Johansson och Stefan Elliott gör ett grymt jobb på båda ändarna av isen. Framåt öser Ryan Lasch, Michael Spacek och Max Friberg (skadad) in poäng. Powerplay ser bra ut, utdelning på 35.19%, bäst i hela SHL. Samtidigt har man ett boxplay spel på 80,95%, näst bäst i SHL.

 

Kort analys och SHL speltips Rögle BK – Frölunda HC 18/11

Som hemmalag är Rögle BK favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Rögle BK i 2.20 i odds, Frölunda HC i 2.90 i odds, och oavgjort går att spela till 4.35 i odds hos Betsson.

Senaste mötet mellan Rögle BK och Frölunda HC slutade med en 2-3 vinst till Rögle BK. I den matchen kunde Frölunda ta ledningen efter en jämn första period. I resten av matchen tog Frölunda över men kunde inte få hål på Christoffer Rifalk i Rögle målet. Andra perioden vann FHC skotten med 15-4 men förlorade samtidigt med 1-2. Tredje perioden vann FHC skotten med 17-4 men förlorade ändå med 0-1. Slutresultat blev som sagt 2-3 till Rögle, men Frölunda vann skotten med 40-17. 19 skott från skottsektorn och ett i målramen. Frölunda hade inte marginalerna på sin sida i den matchen. Matchen ikväll presenterar Rögle BK med ett perfekt tillfälle att komma närmre inpå FHC i tabellen, en vinst och man är bara en poäng efter med en match mindre spelad. Men tyvärr tror vi inte Rögle BK räcker hela vägen här. Oddset för att de ska vinna är lite väl lågt, därav värde på den andra sidan. Vilket leder oss till vårt SHL speltips Rögle BK – Frölunda HC.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Rögle BK – Frölunda HC 18/11, vi spelar på att Frölunda HC vinner matchen (2). Går att spela till oddset 2.90 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ FRöLUNDA HC HOS BETSSON