Matchanalys och SHL Speltips Rögle BK – Färjestad BK 8/1

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Rögle BK – Färjestad BK 8/1

SHL Live Stream och Matchinfo: Rögle BK – Färjestad BK 8/1

 

 

Matchen mellan Rögle BK – Färjestad BK 8/1 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Rögle BK status

Alla är nog ense om att Rögle BK har imponerat den här säsongen. Just nu leder Rögle SHL med 58 poäng på 29 spelade matcher. En poäng före tabelltvåan Luleå Hockey (som har två matcher mer spelade). I tisdags tog de ledningen i semifinal-serien mot Frölunda HC i CHL efter en 5-3 seger på hemmaplan. En match där Ted Brithén gjorde hattrick, viktigt för självförtroendet då Brithén endast gjorde 2 mål i SHL den här säsongen. Livsfarligt om han kommer igång med liknande produktion som Adam Tambellini (18 mål) och Dennis Everberg (11 mål).

Som vi skrivit om här på slutet så är vi försiktiga kring förhoppningarna för Rögle BK i andra halvan av säsongen. De har gjort flest mål i SHL den här säsongen, hela 96 stycken, ett snitt på 3.3 mål per match. Samtidigt har Rögle haft minst skott på mål i hela SHL, 739 stycken. De har med andra ord haft en utdelning högt över förväntan. Det är sannolikt att statistiken jämnar ut sig på sikt. Frölunda HC hade till exempel en grym inledning på säsongen och seglade upp i toppen där de var under en längre tid. De hade också otroligt bra utdelning, över förväntan. På senare tid har de halkat ned i SHL-tabellen. Det kan därför vara lätt att övervärdera Rögle BK, vilket kan vara bra då värde kan uppstå i oddsen hos motståndarlagen.

 

Färjestad BK status

Det var inte alltför länge sedan Färjestad BK låg på en 10:e plats i tabellen. Det var först i mitten av November, efter SHL-uppehållet som FBK vaknade till liv med att plocka ett par marginella segrar via övertid och straffar. Sedan dess har Färjestad kommit ännu mer tillrätta med sitt spel. Sedan December har de vunnit sex av åtta matcher och kunnat plocka 18 poäng av 24 möjliga. Detta har gjort att FBK klättrat upp till en mer betryggande femte plats.

Sett till förväntningarna innan säsongen har Färjestad ändå underpresterat den här säsongen. På förhand var de favoriter till att vinna grundserien, samt plocka hem SHL-titeln. Med undantag för en 0-8 förlust (!) mot Luleå i slutet av 2021 har de spelat ishockey som mycket väl kan ta dem djupt in i slutspelet senare i år. För att verkligen komma över tröskeln måste FBK förbättra sitt försvar. De gör ett grymt jobb offensivt, trea över vilka lag som gjort flest mål den här säsongen. Samtidigt ligger de fyra över flest insläppta mål. Inte särskilt smickrande. Som vi vet är det främst en grym defensiv som är avgörande i tuffa slutspels serier. Med undantag för kollapsen mot Luleå där de släppta in 8 mål får vi nog säga att FBK gjort det hyfsat bra över sedan första December, 13 insläppta mål på sju matcher – ett snitt på 1.86 mål per match!

Faktorerar vi in Luleå matchen blir det ett snitt på 2.6 mål per match i de senaste åtta matcherna. Dock kan statistiken vara ytterligare förskönad då de flesta lagen de mött har saknat spets. Leksand hade för många skador i December för att jämföras med sin totala produktion den här säsongen. Skellefteå AIK gjorde 6 mål och Luleå Hockey 8 mål på FBK:s försvar under December-månad. Så det är nog för tidigt att säga hur bra klass FBK:s defensiv håller i jämförelse med lag som Skellefteå AIK, Luleå Hockey och Rögle BK.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Kort analys och SHL speltips Rögle BK – Färjestad BK 8/1

Spelbolagen har Rögle BK som storfavoriter. Tittar man på oddsen står Rögle i 1.93 i odds, Färjestad i 3.50 i odds, och oavgjort går att spela till 4.45 i odds hos Betsson.

Här har vi två lag med tveksam defensiv. Rögle BK må ha släppt in relativt få mål, 78 stycken på 29 matcher. I jämförelse har FBK släppt in 94 mål på 31 matcher. Problemet med Rögle är att de tillåter väldigt mycket skott på mål, fjärde flest i hela SHL. Om det fortsätter ge upp så många skottlägen lär de så småningom få betala. Mot ett lag som besitter så bra offensiv spets som FBK är det risk att det slinker in en och en annan puck. Samtidigt är Rögle grymma framåt och lära hålla FBK:s försvar upptagna hela matchen.

Raka tvåan på FBK lockar, samtidigt har FBK haft det tufft mot svårare lag på slutet trots att formen är mycket bättre än vad den var under första halvan av säsongen. Vi är därför försiktiga med att lira Matchodds i den här matchen.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Rögle BK – Färjestad BK 8/1, vi spelar på att det blir Över 5.5 Mål i matchen. Går att spela till oddset 1.95 hos Betsson.