Saab Arena

Hem » Arenor » Saab Arena
Linköping HC Saab Arena

Foto: Bildbyrån

Saab Arena fakta

Hemmalag: Linköping HC
Publikrekord i SHL: 8,190 – Saab Arena har varit utsålt vid ett par tillfällen under årens gång
Kapacitet: 8,190
Ägare: Lejonfastigheter AB
Nuvarande namn: Saab Arena
Kostnad: 249 miljoner kronor
Byggnadsår: 2004

När började man bygga SAAB arenan?

I slutet av 90-talet hade Linköping etablerat sig i toppen av näst högsta divisionen i svensk ishockey. Klivet upp till SHL (dåvarande Elitserien) var en tidsfråga. I samband med det valde klubben att storsatsa på sin infrastruktur och göra klubben mer anpassad för spel i SHL. Därför övergav man gamla Stångebrohallen som hade en kapacitet på 4,700 personer i favör för en ny arena. Den nya arenan, med namnet Cloetta Center, stod klar 2004. Sedan säsongen 2014/15 heter arenan Saab Arena efter ett nytt sponsoravtal med Saab AB. Kostnaden för den nya arenan var 249 miljoner kronor. Kapaciteten utökades till 8,190 samtidigt som allt runtomkring själva isen förbättrades och gav klubben mer kommersiella möjligheter, och bättre parkering så klart.

SAAB arena fjärde största arenan i SHL

Med 8,190 platser är Saab Arena den fjärde största hockeyarenan i SHL, bakom Löfbergs Arena som har en kapacitet på 8,500 personer. Upp till säsongen 2021/22 har arenan varit utsåld vid tre tillfällen, med andra ord är Linköpings publikrekord 8,190 personer.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Upphissade tröjor Linköping HC – Tröjor i taket

Trots att Linköping HC funnits sedan 1976 är klubben en av de yngsta i SHL. Yngre än själva SHL (dåvarande Elitserien) till och med. Samt att man endast på senare decennier kunnat etablera sig inom hockeyns finrum. Det till trots att Linköping fostrat en hel del bra spelare, samt att ett par spelare har gått till historien inom klubben och fått sina tröjor upphissade i taket:

  • #7 – Magnus Johansson
  • #10 – Mats Andersson
  • #15 – Stefan Jacobsson
  • #16 – Michael Helber
  • #33 – Fredrik Emvall

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

31 oktober 2021
Dukat för en riktig hockeykväll på Tisdag då sex matcher spelas. Både Djurgårdens IF – Färjestad BK och ...
20 september 2021
Linköping HC status Det var upplagt för fest i hemmapremiären i Saab Arena när Linköping HC tog emot ...