Matchanalys och SHL Speltips Linköping HC – Färjestad BK 23/9

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Linköping HC – Färjestad BK 23/9

Linköping HC status

Det var upplagt för fest i hemmapremiären i Saab Arena när Linköping HC tog emot Djurgårdens IF. Men någon fest blev det inte, istället slutade det med tvåmålsförlust. Vilket innebär att LHC sitter på en delad sistaplats tillsammans med Leksands IF, fast med en match mindre spelad.

Linköping spelade ändå skapligt bra mot Djurgården och visst hade resultat sett annorlunda ut. LHC hade 40 skott på mål, inklusive en straff. De skapade många lägen men fokus och vinnarskalle saknades, de var inte riktigt heta när det gällde. Och det är ju målen som räknas. En klar förbättring jämfört med den första matchen mot Luleå Hockey. Potentialen finns där och nog ska Linköping upp i tabellen inom kort. Försvaret måste spela tightare och framförallt målvakterna i Linköping behöver spela bättre. Marcus Högerg har en 83.3% och David Rautio har 85.7%.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Färjestad BK status

Färjestad BK går desto bättre i SHL den här säsongen. Än så länge infriar dem de högt uppsatta förväntningarna. Man fick med sig viktiga poäng i premiären borta mot Växjö Lakers efter straffläggning. Nu senaste spelade man hemma mot Malmö, en match som var minst sagt dramatiskt. Färjestad tog ledningen med 1-0 och 8:37 utjämnade Malmö till 1-1, men 33 sekunder senare tog FBK ledningen igen. Sen var Malmö framme igen och utjämnade vid 14:45, återigen tog FBK ledningen efter bara 21 sekunder. Efter det lugnade matchen ned sig och Färjestad kunde ta en komfortabel ledning i andra perioden. 2-4 stod sig fram till 15:19 i tredje då Malmö reducerade och skapade stort tryck på Färjestad i slutminutrarna. Men Henrik Haukeland (räddade 30 skott totalt – 90.91%) stod emot och med 3 sekunder kvar på klockan kunde Gustav Rydahl spika slutresultatet.

Trots en dramatisk inledning och pirrigt avslut kändes det som att Färjestad hade kontroll över matchen från första början.

 

Kort analys och SHL speltips Linköping HC – Färjestad BK 23/9

Som bortalag står Färjestad BK som favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Linköping HC i 3.20 i odds, Luleå Hockey i 2.00 i odds, och oavgjort går att spela till 4.55 i odds hos Betsson.

Som vi nämnde i början, Linköping ska upp i tabellen inom kort. Men tack vare ett tufft spelschema får det vänta, trots hemmafördel är Färjestad BK för starka. Deras lagbygge är ypperligt bra på alla fronter, möjligtvis att försvaret kan skärpas till något. Men de frågetecknen kring försvaret hos FBK är snarare något som behöver lösas inför matcher mot andra topplag i SHL, och framförallt slutspelet. Färjestad bör kunna hålla Linköping på avstånd likt det vi såg emot Malmö. LHC har ju en bra offensiv, men de har haft marginalerna på fel sida. Så potentialen att hänga ett par puckar finns där. Samtidigt som Färjestads offensiv kommer göra ett par mål.

 

För nästa match vill vi tipsa om:

 

  • SHL speltips Linköping HC – Färjestad BK 23/9, vi spelar Färjestad BK att vinna och Över 4.5 mål i matchen (ordinarie tid). Går att spela till oddset 2.65 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ FÄRJESTAD BK HOS BETSSON