Matchanalys och SHL Speltips Växjö Lakers – Färjestad BK 13/1

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Växjö Lakers – Färjestad BK 13/1

Underspelet på matchen mellan FBK och Brynäs IF satt ju som ett smack, så vi kör vidare på Färjestad-spåret.

 

SHL Live Stream och Matchinfo: Växjö Lakers – Färjestad BK 13/1

 

 

Matchen mellan Växjö Lakers – Färjestad BK 13/1 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Växjö Lakers status

I och med att hälften av alla lag dragits med smittspridning inom trupperna har många matcher ställts in sedan mellandagarna. Ett av de lag som klarat sig undan smittan är Växjö, det till trots har de ännu inte spelat några matcher på det nya året. Det innebär ett nästan två veckor långt uppehåll. Ypperligt tillfälle för träning, samtidigt är nog inte matchformen den högsta.

I Växjös senaste match besegrade de Örebro HK med 1-0 på hemmaplan, ett bra slut på året och framförallt December där vi såg Växjö vinna fyra av sina fem matcher. Dessförinnan hade de en mindre smickrande sträcka med 5 förluster i rad, inklusive uttåg i kvartsfinalen av Champions Hockey League. Att just åka ut ur CHL var nog bra för Växjö då de kunnat fokusera hela och håller på SHL och att försvara SM-titeln från förra säsongen. Just i den avdelningen har de en hel del att jobba på. För nuvarande ligger de 6:a efter 29 spelade matcher, 6 poäng efter Färjestad som har fyra fler matcher spelade.

Sett till den relativa statistiken den här säsongen spelar Växjö Lakers väldigt bra, framförallt försvarsmässigt då de släppt in få mål, samt tillåter väldigt få skottlägen på eget mål. I målet spelar Adam Åhman väldigt bra, han har ett GAA på 2.04 som räcker till en femteplats i målvaktsligan den här säsongen. I och med vilan kan vi räkna med att Åhman vaktar buren hela matchen mot FBK. Framåt ser det också stabilt ut, man producerar många skottlägen och ligger nia över antalet gjorda mål. Samtidigt om man tittar på deras %Corsi så spelar de effektiv ishockey och borde ha haft bättre resultat baserat på sitt spel.

 

Färjestad BK status

Fjärde raka segern för Färjestad efter en ganska stökig vinst mot Brynäs IF senast där vann med knappa 2-1. En jämn match där FBK faktiskt förlorade skotten med stor marginal. Hade lika gärna kunnat tippat åt andra hållet. Samtidigt är det inte så pjåkigt, vinst som räknas, och i det här fallet var det mot ett formtoppat Brynäs IF som spelat sjukt bra sedan början av December. Enligt vår förra analys avstod vi matchvinnarspel just för att Brynäs är lite av en joker just nu. Men som sagt, under spelet satt som ett smäck till 2.98 gånger pengarna. Båda lagens försvar höll upp bra. De har nu endast 14 insläppta mål på åtta matcher (exkluderat katastrofen mot Luleå Hockey den 28 December) – ett snitt på låga 1.75 mål per match.

Det är just försvaret som var dåligt hos Färjestad BK fram tills nyligen, som de nu verkar fått reda på. Offensiven har sett bra ut större delen av säsongen, de ligger just nu delad etta över mesta gjorda mål (98), som är ganska bra trots tre till fyra matcher fler spelade än många andra lag.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Kort analys och SHL speltips Växjö Lakers – Färjestad BK 13/1

Spelbolagen har Rögle BK som storfavoriter. Tittar man på oddsen står Rögle i 1.93 i odds, Färjestad i 3.50 i odds, och oavgjort går att spela till 4.45 i odds hos Betsson.

Färjestad har plockat 4 av 6 poäng från Växjö Lakers i år, detta under perioder då Färjestad inte spelade den bästa ishockeyn. Nu när de prickat in formtoppen kommer Växjö få det svårt. Senaste två matcherna hade en snitt på 6 mål per match, här lär vi nog få en något mindre målrik match. Båda lagen har ryckt upp sig defensivt och har bra stabila målvakter. Offensiven håller nog FBK något högre klass, samtidigt har som sagt inte Växjö fått så bra utdelning på sin produktion. Nej, vi tror på ännu en jämn mellan de här två lagen.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Växjö Lakers – Färjestad BK 13/1, vi spelar på att det blir oavgjort (X). Går att spela till oddset 4.20 hos Betsson.