Matchanalys och SHL Luleå Hockey – Djurgårdens IF 5/21

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Luleå Hockey – Djurgårdens IF 5/21

SHL Live Stream och Matchinfo: Luleå Hockey – Djurgårdens IF 5/2

 

 

Matchen mellan Luleå Hockey – Djurgårdens IF 5/2 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Luleå Hockey status

Likt alla andra lag i SHL har även Luleå Hockey haft ett uppehåll i spelschemat. Senaste matchen spelades den 25 Januari, måste dock tilläggas att Luleå är det lag som klarat sig bäst i SHL när det kommer till smittspridningen. Upp till den 25:e kunde laget spela oavbrutet sedan Jul-uppehållet. Formen har det inte varit något fel på över huvud taget. Sedan den 26 December har de vunnit sju av nio matcher där de plockat 20 poäng av 27 möjliga.

I senaste matchen mot IK Oskarshamn visade de prov på bra laganda då det efter 15 sekunder låg under med 0-1 hemma i Coop Norrbotten Arena. Efter det stod matchen och vägde, men i mitten av första perioden tog Luleå över matchen både en, två och tre gånger. Vid 20:00 stod det 3-1 till hemmalaget. I andra stod matchen återigen och vägde, Luleå blev nog lite för trygga i sin ledning, men trots en matchbild som gynnade ett lag som jagar ikapp kunde in Oskarshamn åstadkomma något emot Joel Lassinantti i målet. I mitten av tredje slogs spiken i kistan in då Luleå utökade till 4-1 vilket och blev slutresultatet.

Inför morgondagens match är det svårt att säga för mycket om Luleås form då de inte spelat match 10 dagar. Samtidigt har de kunnat träna oavbrutet, plus att det här är en riktigt lagmaskin som inte förlitar sig på endast ett par spelare.

 

Djurgårdens IF status

Djurgårdens IF har hämtat upp sig de senaste två matcherna efter katastrofmatchen mot Örebro i slutet av Januari. Djurgården drabbades hårt av Covid-19 efter jul och nyår och hade ett uppehåll på 23 dagar. Under den tiden gjorde de klart med ny tränare och nya spelare kom in – pusselbitarna som saknats föll på plats. Till och med Djurgårdsfansen hade anledning att hoppas. Djurgården infriade förhoppningarna genom att först vinna med Leksands IF i övertid och sedan emot Oskarshamn. Sedan kom kallduschen mot Örebro där de torskade med 1-7. Matchen efteråt stod man dock mot en bra insats mot Färjestad där de vann med 3-1. I senaste matchen gjorde laget bra ifrån sig emot Rögle BK, uddamåls förlust med 2-3 efter en jämn uppgörelse.

I överlag måste vi säga att Djurgården har den bästa formen vi sett den här säsongen. Äntligen ser de ut att ha fått ordning på skutan.

 

Kort analys och SHL speltips Luleå Hockey – Djurgårdens IF 5/2

Spelbolagen har Luleå Hockey som storfavoriter i kvällens sammandrabbning. Tittar man på oddsen står Luleå i 1.45 i odds, Djurgården i 6.60 i odds, och oavgjort går att spela till 5.40 i odds hos Betsson.

Varken Djurgården eller Luleå har drabbats av OS i någon större utsträckning, samt att Djurgården lappat ihop truppen de senaste veckorna. Sett till spelet över de senaste 2-3 månaderna tillhör Luleå ett av SHL:s bästa lag, topp 3, precis enligt tabellen. Laget är komplett, kvalitet på alla positioner, samt att båda målvakterna ligger i toppen. Jesper Wallstedt ligger trea i målvaktsligan och Lassinantti ligger fyra, båda med ett GAA på under 2.0. Högkvalitativa målvakter som också gynnas av ett grymt starkt försvar, Luleå har släppt in minst mål i SHL. 75 stycken, att jämföra med Djurgårdens 123. DIF må ha bra form, men det taket måste sättas i relation till deras max kapacitet. Vi tror inte DIF kan rå på Luleå i någon större utsträckning, allra helst på bortaplan upp i Norrland. Just oddsen reflekterar just detta. Men vi har ändå hittat ett SHL speltips Luleå Hockey – Djurgårdens IF som vi gillar.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Luleå Hockey – Djurgårdens IF 5/2, vi spelar på att Linus Omark gör minst 1 Mål i matchen. Går att spela till oddset 2.75 hos Betsson.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON