Matchanalys och SHL Speltips Djurgårdens IF – Växjö Lakers 9/12

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Djurgårdens IF – Växjö Lakers 9/12

SHL Live Stream och Matchinfo: Djurgårdens IF – Växjö Lakers 9/12

 

 

Matchen mellan Djurgårdens IF – Växjö Lakers 9/12 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Djurgårdens IF status

Andra raka på Hovet imorgon. Andra raka vad? Spelar man som mot Brynäs IF i lördags, ja då blir det torsk. 28 sekunder tog det för Brynäs att göra mål. Gissar att minst en person reste sig och gick hem från hovet i samband med det. Ja, det är inte roligt att vara Järnkamin just nu.

I matchen i lördags sköt Djurgården 12 skott på mål. 12 skott, och då hade man även fem stycken powerplay under hela matchen. Man mötte heller inte Örebro HK, Skellefteå AIK eller Luleå Hockey, nej man mötte Brynäs som släppt in femte mest mål i hela SHL den här säsongen. Det ser inte bra ut någonstans för Djurgården. Både på isen och utanför kring ledning och spelare är det oro.

Tabelljumbo med 18 poäng på 25 matcher. Sju förluster på senaste åtta matcherna. Man är inte långt borta ifrån att ha släppt in dubbel så många mål som det lag som släppt in minst mål den här säsongen. Flest skott på eget mål, sämsta boxplay och dåligt powerplay. Offensivt har man gjort minst mål, samtidigt ligger Djurgården på en 8:e plats i skott offensivt. Det enda positiva med Djurgården just nu är att de bara kan bli bättre.

 

Växjö Lakers status

Växjö Lakers ser ut att ha tagit sig ur sin formsvacka efter två raka vinster mot Timrå IK och Linköping HC. Innan det hade man fem raka förluster, plus två förluster mot Tappara i CHL-slutspelet vilket ledde till att man åkte ur i kvartsfinalen.

I senaste matchen bjöd Timrå IK upp till dans hemma på Vida Arena, ett annan lag som prickat in sin form sedan SHL-uppehållet i November. Första perioden skapade Växjö flera målchanser men kunde inte få hål på Jacob Johansson. Lakers vann skotten med 15-6 men ställningen var 0-0 utan några utvisningar. I andra bytte lagen roller och det var istället Timrå som kunde skapa flera vassa chanser, till slut fick Timrå utdelning på ett powerplay och kunde ta ledningen med 0-1. Efter det fortsatte Timrå att föra spelet men Växjö kunde hålla igen. I början av tredje kunde man äntligen kvittera till 1-1 via Martin Lundberg. Med två minuter kvar av klockan åkte målskytten Lundberg ut, varpå Timrå tog ledningen i powerplay. Med 13 sekunder kvar på klockan kunde dock Olle Lycksell utjämna matchen med ett stenhårt slagskott. I övertidsperioden fortsatte Växjö att föra spelet och hade lika gärna kunnat avgöra, men istället gick det till straffar där Lycksell kunde frälsa för en andra gång för kvällen. Inte den vackraste matchen, men två viktiga poäng och andra raka vinsten för att bryta en längre svacka var viktigt.

Tittar man på statistiken den här säsongen ligger Växjö i toppen sett till kvaliteten på spelet. Två mål i numerärt underläge i senaste matchen har dragit ned boxplay%, men annars ser det bra ut. På grund av svackan på slutet har Växjö halkat ned på en 8:e plats, men kan mycket väl kriga sig upp till övre halvan, där man enligt oss hör hemma.

 

Kort analys och SHL speltips Djurgårdens IF – Växjö Lakers 9/12

Växjö Lakers är favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Djurgårdens IF i 3.15 i odds, Växjö Lakers i 2.05 i odds, och oavgjort går att spela till 4.40 i odds hos Betsson.

En perfekt möjligt för Växjö Lakers att fortsätta bygga på en svit av vinster, vi tror att bortalaget har mycket goda chanser till att vinna imorgon. Bättre än nuvarande odds, vilket innebär att det finns värde på Växjö Lakers. Djurgården är i en djup kris och behöver få ordning på nästan alla delar av sin organisation innan man kan vända på dåliga trenden.

 

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Djurgårdens IF – Växjö Lakers 9/12, vi spelar på att Växjö Lakers vinner matchen (2). Går att spela till oddset 2.05 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ VÄXJÖ LAKERS HOS BETSSON