Matchanalys och SHL Speltips Djurgårdens IF – Leksands IF 22/1

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Djurgårdens IF – Leksands IF 22/1

Vilket jädra målkalas det blev igår mellan Leksands IF och Växjö Lakers, 10 mål, i samma veva satt vårt speltips också. För nästa match tar vi en titt på när Leksand gästar Hovet.

 

SHL Live Stream och Matchinfo: Djurgårdens IF – Leksands IF

 

 

Matchen mellan Djurgårdens IF – Leksands IF 22/1 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Djurgårdens IF status

Djurgårdens IF har ännu inte spelat någon match i år, tre veckor in på 2022. Senaste matchen var borta mot Linköping HC den 30 December då de förlorade med 2-5. Över sina 15 senaste matcher har de vunnit tre matcher, en vinst i övertid, samt 11 förluster. En sak som är positiv kring Djurgårdens insatser den här säsongen är att det inte kan bli sämre. Det börjar bli teoretiskt omöjligt för Djurgården att sa sig upp från botten. 22 poäng på en 14:e plats, 9 poäng upp till Timrå, 16 poäng upp till Malmö. Mycket ska till att hända för att DIF ska kunna rädda sig ur det hålet de grävt den här säsongen.

Hålen som funnits i truppen har tätats till bättre och vi får nog säga att laget på pappret är snäppet vassare än vad de var under Oktober och November. Det ser även ut som att en ny tränare i form av Joakim Fagervall är på igång. Samtidigt har de nyligen värvat forwarden Tatum Skaggs. Tråkigt nog kom dock en skadeuppdatering på Sebastian Strandberg igår, han blir borta cirka tre månader på grund av en fraktur i handen. Mycket mer finns det inte att säga om Djurgårdens status i och med att de inte spelat en SHL-match på över tre veckor på grund av smittspridningen i truppen.

 

Leksands IF status

Leksands IF har startat året riktigt bra. Sex poäng av sex möjliga, samt 9 mål på två matcher. Målen kom i form av en rejäl islossning i andraperioden mot Växjö Lakers igår där de gjorde 4 mål, totalt 7 stycken i hela matchen. Slutresultat blev 7-3. Trots storsegern var det Växjö som tog ledningen efter bara tre minuter. Men innan första var över hade Leksand tagit ledningen med 2-1. Målskörden fortsatte i andra där LIF utökat till 4-1 när klockan stod på 03:45. Efter det blev Adam Åhman utbytt i favör för Janis Kalnins. Kalnins hade det inte enkelt då Leksand var tillbaka med sin högintensiva spelstil där de lyckas producera otroligt mycket skottlägen. Ett spel som gjort att de leder skottligan, enda laget med över 1,000 skott på mål, ett snitt på 32 skott per match.

Skadesituationen i Leksand är stabil, fortfarande vissa brister i defensiven. Men för bristerna bakåt kompenserar offensiven med Max Veronneau, Carter Camper och Mikael Ruohomaa. Leksand lär spela med gott självförtroende igen efter en så start efter uppehållet.

 

Kort analys och SHL speltips Leksands IF – Växjö Lakers 20/1

Spelbolagen har bortalaget Leksands IF som favoriter. Tittar man på oddsen står Djurgården i 3.35 i odds, Leksand i 1.95 i odds, och oavgjort går att spela till 4.65 i odds hos Betsson.

De flesta lagen har haft det tufft i sina första matcher efter individuella uppehållen som följd av smittspridningen. Djurgården lär knappast vara ett undantag. De har dragits med stora problem hela säsongen och vi tror inte att de fått ordning på allt. De behöver minst en period, eller två, eller till och med en eller två matcher för att bli varma i kläderna. Leksand har å andra sidan redan två matcher i benen, samt en storseger som gav gott om självförtroende.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips Djurgårdens IF – Leksands IF:

 

  • SHL speltips Djurgårdens IF – Leksands IF 22/1, vi spelar på att Leksand vinner matchen (2). Går att spela till oddset 1.95 hos Betsson.

 

SPELA PÅ LEKSANDS IF HOS BETSSON