Matchanalys och SHL Färjestad BK – Djurgårdens IF 30/1

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Färjestad BK – Djurgårdens IF 30/1

SHL Live Stream och Matchinfo: Färjestad BK – Djurgårdens IF 30/1

 

 

Matchen mellan Färjestad BK – Djurgårdens IF 30/1 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Färjestad BK status

Färjestad BK har bra form, över sina senaste tio matcher har de endast förlorat två matcher och kunnat plocka 22 poäng av 30 möjliga. De är också ett av få lag som klarat sig undan smittspridningen av Covid-19 relativt bra sett till andra lag. FBK hade ett uppehåll mellan 13:e och 29:e men har nu en match i kroppen efter segern mot IK Oskarshamn igår. Nästa match blir den sjätte för säsongen, att jämföra med motståndarna Djurgården som går för sin fjärde match den här säsongen, på 10 dagar. IK Oskarshamn igår hade till exempel sin femte match på en vecka.

Matchen igår var inledningsvis som väntat, ringrost och trötta ben hos spelarna i Färjestad som inte spelat på ett tag. En första period som var allt annat än anmärkningsvärd men där Färjestad blev successivt varmare i kläderna och mer komfortabla i att hålla i pucken. Andraperioden var också mållös men där spelet var återigen blev bättre och bättre. Första målet kom för efter 06:11 i tredjeperioden efter att Daniel Viksten skjutit in 1-0 i powerplay. Även 2-0 mål kom i powerplay (inte så konstigt då IKO drog på sig 4 utvisningar i tredje).

En stabil match i återkomsten där Dominik Furch fick hålla nollan (för andra gången den här säsongen mot Oskarshamn).

 

Djurgårdens IF status

Djurgårdens IF som äntligen fick lite andrum och sedan en bra start på 2022 åkte på en rejäl kalldusch igår. Stockholmarna gästade Örebro HK och förlorade med hela 7-1. Det var i slutet av första perioden det rann till och ÖHK kunde utöka ledningen till både 2-1 och 3-1. Det dröjde bara 53 sekunder in på andra innan det stod 4-1, sen fortsatte det, ända till 7-1. En rakt igenom urblekt insats som visar på varför Djurgårdens IF är tabelljumbo.

Mycket trist då två raka segrar ingjutit lite hopp hos djurgådsfansen. Sämsta möjliga starten för Joakim Fagervall också. Ny tränare, bra trend, och många omstuvningar i truppen. Noll energi, ingen kamp, ingen fysik, ingenting. Ett senior lag i SHL mot ett U20 lag. Frågan är om Fagervall och Djurgården kan ändra något inför matchen idag.

 

Kort analys och SHL speltips Färjestad BK – Djurgårdens IF 30/1

Spelbolagen har bortalaget som favoriter i kvällens sammandrabbning. Tittar man på oddsen står Oskarshamn i 3.00 i odds, Skellefteå i 2.10 i odds, och oavgjort går att spela till 4.5 i odds hos Betsson.

Back-to-back matcher är inte så vanliga i SHL, men en vanlig företeelse i NHL. Något som vi vet sliter på lagen och just här kan vi klart säga att FBK är mer utvilade och i bättre form. Medan Djurgården haft ett tuffare schema och att döma av gårdagens hemmamatch har de inte särskilt mycket att ge. De har varken haft tid att smälta eller gå igenom förlusten och risken finns att historien upprepar sig. Tyvärr är oddsen låga på Över-linorna, men vi har hittat en spelarmarknad vi gillar. Daniel Viksten har spelat bra den här säsongen och gör minst en poäng i nästan varje match. På slutet har han gjort bra ifrån sig och ligger på 7 poäng på 6 matcher. Om FBK kör över DIF vilket vi tror de kommer att göra, då är chansen stor att Viksten plockar minst två poäng.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

  • SHL speltips Färjestad BK – Djurgårdens IF 30/1, vi spelar på att Daniel Viksten gör 2 poäng i matchen. Går att spela till oddset 2.85 hos Betsson.

 

SPELA PÅ FÄRJESTAD BK HOS BETSSON