Vilka spelare vinner Skytteligan och Assistligan i SHL 2022/23

Hem » SHL Nyheter » Vilka spelare vinner Skytteligan och Assistligan i SHL 2022/23

De hetaste vinnarspelen i SHL är alltid vilket lag som vinner SHL 2023/24 , samt vilken spelare som vinner poängligan Två andra roliga långtidsspel i SHL är vilken spelare som vinner skytteligan (gör flest mål), samt vilken spelare som vinner assistligan (gör flest assist). Vi har redan gått igenom vilket lag vi tror vinner SHL och vilken spelare vi tror har bäst chans att plocka flest poäng. Här tar vi därför en titt på just vem som vinner skytteligan och assistligan i SHL 2022/2023.

Vilken spelare vinner skytteligan 2022/23?

Över spelare som har bäst chans att vinna skytteligan SHL 2022/23 florerar flera spelare från vår artikel om poängbästa spelare. Adam Tambellini, Marek Hrivik och Jonathan Dahlén är alla tre vassa framför mål och förväntas hänga en del puckar i nätet den här säsongen. Förutom dessa har vi Carl Söderberg i Malmö Redhawks som gjorde 22 mål förra säsongen. Samma sak med Patrik Karlkvist i IK Oskarshamn som kom tvåa i skytteligan förra säsongen med sina 26 mål. Vinnare av skytteligan förra säsongen var Leksands Max Veronneau som gjorde makalösa 34 mål. Men ja, vilken spelare vinner skytteligan 2022/23? Tittar man på SHL oddsen ,som är tagna från oktober månaden, ser det ut som följande:

 • Richard Gynge 7.50
 • Johan Persson 8.50
 • Scott Pooley 8.50
 • Olle Liss 9.0
 • Riley Woods 11.0
 • Rihards Marenis 13.0
 • Nick Schiley 18.0
 • Lukas Zetterberg 18.0
 • Daniel Brodin 19.0
 • Johan Norman 19.0

SHL-Bloggens SHL speltips för vilken spelare som vinner skytteligan 2022/23 är Patrik Karlkvist som återigen kommer att spela en nyckelroll i IK Oskarshamn. Ett lag som har goda möjligheterna att ta sig till slutspelet och prestera på nivåer like förra säsongen. Detta innebär att Karlkvist kommer ha samma förutsättningar att ösa in mål den här säsongen. Förra säsongen gjorde Karlkvist 26 mål i grundserien. Klarar han av att göra detsamma den nuvarande säsongen har han goda chanser att vinna skytteligan.

 • Speltips SHL: Vilken spelare vinner skytteligan? Patrik Karlkvist, går att spela till 10.0 i odds hos Betsson.

Vilken spelare vinner Assistligan 2022/23?

Att betta på vilken spelare som vinner Assistligan blir en något plattare analys. Anledningen är att det vore svårt att argumentera emot att spela Ryan Lasch som vinnare. Vi på SHL Bloggen tror som sagt att Ryan Lasch kommer vinna poängligan och det är framförallt som assisterande spelare som Lasch plockar poäng. Förra säsongen gjorde Frölunda-spelaren 53 assist, 15 fler än tvåan Jonathan Johnson i Skellefteå AIK. Med förra säsongen som statistiskt underlag, samt vår analys av vilken spelare som plockar flesta poäng den här säsongen, så bettar vi på att Lasch vinner assistligan.


Speltips SHL: Vilken spelare vinner assistligan? Ryan Lasch, går att spela till 8.0 i odds hos Betsson.