Vilken spelare vinner Poängligan i SHL 2022/23

Hem » SHL Nyheter » Vilken spelare vinner Poängligan i SHL 2022/23

Förra SHL säsongen vann Frölundas Ryan Lasch poängligan med sina 66 poäng. Inför säsongen var Lasch favorit tillsammans med bland annat Linus Omark som vi bettade på som vinnare SHL poängligan speltips. Från förra säsongens bästa poängplockare finns just bara Frölundas Ryan Lasch kvar i SHL. Max Veronneau som slutade på 60 poäng har lämnat Shl laget Leksand för spel i NHL och San Jose Sharks. Linus Omark klarade bara av att göra 58 poäng förra säsongen och har återigen lämnat SHL för spel i Schweiz den här säsongen. Detta gör självklart att Ryan Lasch får anses som en het kandidat för att vinna poängligan i SHL 2022/23. Läs vidare här för att ta reda på vem vinner Poängligan och hela SHL inför den nya säsongen 2023/24.

Lasch Vs resten? Vem slutar som vinnare av poängligan i SHL?

Förutom Ryan Lasch finns det många andra intressanta spelare i SHL som kan stå som svar på frågan “vilken spelare vinner poängligan i SHL 2022/23?”. Inte minst Rögles poängkung, Adam Tambellini, som mäktade med 43 poäng förra säsongen. Kanadensaren med sina 27 år har mycket krut i sig och kan mycket väl skjuta in minst 10-15 mål utöver vad han gjorde förra säsongen. I slutet av förra säsongen tillkom Marek Hrivik till Leksand, under tidigare säsonger  med LIF har den slovakiske forward som bäst gjort 51 poäng. Efter tomrummet som Veronneau lämnar efter sig så finns det fler möjligheter för Hrivik att hålla i pucken framför mål. Om Skellefteå AIK går bra den här säsongen har Jonathan Johnsson också chansen att vinna poängligan.

En bubblare vi vill lyfta fram är debutanten Jonathan Dahlén hos Timrå IK. Dahlén har aldrig spelat i SHL men gjorde bra ifrån sig i NHL förra säsongen då han gjorde 22 poäng på 61 matcher. Den unge 24-åringen fullkomligt öste in mål i HockeyAllsvenskan säsongerna innan, då också med Timrå IK då han båda säsongerna överskrev 70-poängs gränsen. Säsongen 2020/21 gjorde han 71 poäng i grundserien och 22 poäng i kvalet. 

Topp tio spelare att vinna poängligan i SHL 2022/23 odds

Samtliga av våra kandidater finns med på oddslistorna för vilken spelare vinnare poängligan 2022/23. Det är inte särskilt förvånande att Ryan Lasch är favorit framför just Rögles Tambellini. I skrivande stund är SHL oddsen som följande:

 1. Ryan Lasch 8.0 i odds att vinna poängligan i SHL
 2. Adam Tambellini 9.0 i odds att vinna poängligan i SHL
 3. Marek Hrivik 10.0 i odds att vinna poängligan i SHL
 4. Jonathan Dahlén 11.0 i odds att vinna poängligan i SHL
 5. Daniel Zaar 13.0 i odds att vinna poängligan i SHL
 6. Mathias Bromé 14.0 i odds att vinna poängligan i SHL
 7. Jonathan Johnson 15.0 i odds att vinna poängligan i SHL
 8. Carter Camper 18.0 i odds att vinna poängligan i SHL
 9. Carl Söderberg 18.0 i odds att vinna poängligan i SHL
 10. Fredrik Forsberg 20.0 i odds att vinna poängligan i SHL

Vilken spelare tror vi vinner poängligan i SHL 2022/23?

En poängkung behöver alltid hjälp på isen, därav tittar vi mycket på laget i helhet och dess chanser att skapa tryck i anfallszon och skottlägen. Sett till detta blir Jonathan Dahlén lite för mycket av ett wildcard i våra ögon. Jonathan Johnson är intressant med frågan är om det inte finns för många spelare att konkurrera med på isen. Hrivik är en het kandidat men missar början säsongens första matcher med Leksand. Detta lämnar oss då med Tambellini och Lasch, då väljer vi ut Ryan Lasch som också är favorit enligt oddsen att vinna poängligan den här säsongen.

 • Speltips SHL: Vilken spelare vinner poängligan? Ryan Lasch, går att spela till 8.0 i odds hos Betsson.