SHL 2021/22: Vem blir skyttekung i SHL? Vem vinner poängligan SHL?

Hem » Speltips » SHL 2021/22: Vem blir skyttekung i SHL? Vem vinner poängligan SHL?

Vi tänkte gå igenom vilka spelare som blir skyttekung i SHL 2021/22, samt vem vinner poängligan eller vinner SHL nästa säsong 2023/24. Plus speltips och odds för skyttekung respektive poängkung. Som en bonus listar vi ned vilken spelare som blir poängkung i respektive lag. Lite läsning inför premiären imorgon klockan kvart över tre.

Vem blir skyttekung i SHL 2021/22?

Förra året blev det en delad förstaplats, Rögles Simon Ryfors och Färjestads Daniel Viksten fick dela på äran. 25 mål blev det för vardera spelare. I år återfinns Daniel Viksten återigen på toppen, i alla fall sett till oddslistorna. Det går att spela Viksten till 11 gånger pengarna hos Betsson. Tre andra spelare har samma odds: Andrew Calof, Rodrigo Abolas och Broc Little. Men, vem blir skyttekung i SHL enligt SHL-bloggens analys?

Det här är så sjukt svårt. De fyra spelare vi listade är marginella favoriter sett till alla spelare som har chansen. Det blir som att chansplocka från 15-20 spelare som besitter förmågan att kunna sätta pucken i målet cirka 25 gånger under säsongen. Det man får tänka på är förutsättningar runtom en spelare. Carl Söderberg i Malmö är till exempel intressant men samtidigt spås Malmö inte gå nå vidare i år, i varje fall inte när man jämför med andra lag som spås landa i toppen. Detsamma gäller Linköpings Broc Little, och Djurgårdens Marcus Sörensen. Sannolikt är att just SHL:s skyttekung nästa säsong kommer från något utav topplagen.

Färjestad? Frölunda? Rögle? Luleå?

Ja, vart återfinns SHL:s nästa skyttekung? Vårat val faller på Adam Tambellini från Rögle BK. Rögle har hyggliga chanser till att placera sig i toppen av grundserien nästa säsong. De har även tappat ett par offensiva hot, vilket är varför vi har tippat Rögle till en femte plats i grundserien i våran nedräkning. Detta ger utrymme för Tambellini, som vi tror kommer leda Rögle BK i offensiven nästa säsong. Tittar man på Tambellinis historisk så ser det väldigt bra ut:

2019/20 med Modo i HockeyAllsvenskan gjorde han 28 mål på 37 matcher. Plus 1 mål på 2 matcher i kvalet.
2020/21 med Rögle BK gjorde han 15 mål på 37 matcher. Plus 6 mål på 14 matcher i slutspelet.

Sina tidigare säsonger i AHL hade han en något annorlunda roll där han fungerade mer som en spelfördelare än den som fick många avslut. I takt med att Tambellini anpassar sig mer och mer till Svensk ishockey bör han också få bättre utväxling på isen. Vi tror därför att han tar ytterligare en kliv framåt den här säsongen, och ser honom som den bästa kandidaten att bli skyttekung i SHL 2021/22.

  • Speltips SHL: Vem blir skyttekung i SHL nästa säsong? Adam Tambellini, går att spela till 13.0 i odds hos Betsson.

SPELA PÅ VEM SOM BLIR SKYTTEKUNG HOS BETSSON

Vem blir skyttekung Adam Tambellini

Foto: Bildbyrån

Vem vinner poängligan i SHL 2021/22

Vem vinner poängligan i SHL då? Ja, situationen ser likadan ut där. Många, många poängkunniga spelare att välja emellan. Enligt oddslistorna på Betsson är det inte lika jämt som för skyttekung. Som favorit att vinna poängligan hittar vi Linus Omark i Luleå Hockey, han går att spela till 5.50 i odds hos Betsson. Sen har vi Ryan Lasch, Andrew Calof, Adam Tambellini, Marcus Nilsson, Carl Söderberg, med flera. Här väljer vi återigen att zooma in på alternativen som återfinns i lagen vi spår hamna i toppen av grundserien.

Vem vinner poängligan Linus Omark

Foto: Bildbyrån

Finns det egentligen någon annan spelare som vinner poängligan i SHL?

The return of the king. The king of the north. Poängbästa Svensken i KHL:s historia. Senast krossade han i Schweiz med 61 poäng på 49 grundseriematcher. Ja, han återfinns i Luleå. Han heter Linus Omark. Ingen ser ut att kunna utmana Linus Omark om att göra flest poäng i Luleå. Luleå Hockey förväntas sluta i toppen, antingen etta, tvåa, eller trea. Andra placeringar finns inte på kartan i värld. Omark kommer leda vägen i offensiven och av den anledning är han också vårt givna val när det kommer till vem som vinner poängligan i SHL nästa säsong. Förväntningarna är skyhöga, men vi tror att han levererar, som vanligt.

  • Speltips SHL: Vem vinner poängligan? Linus Omark, går att spela till 5.50 i odds hos Betsson.

SPELA PÅ VEM SOM VINNER POÄNGLIGAN HOS BETSSON