SHL Se & Hör: Nya SHL-tränare och ishockey-OS uppdateringar

Hem » SHL Nyheter » SHL Se & Hör: Nya SHL-tränare och ishockey-OS uppdateringar

Tomas Mitell nya tränare i Färjestad till nästa säsong

I slutet av förra veckan kom det uppgifter om att Färjestad gjort klart med en ny tränare inför nästa säsong. Sedan Rickard Wallin tog över det sportsliga ansvaret i Färjestad tidigare i säsongen har det spekulerats om att en ny tränare varit på ingång. Sedan dess har Färjestad ryckt upp sig, saker och ting ser mer stabilt ut än vad de gjort för ett par veckor sedan. I samband med det har spekulationerna kring att ersätta Johan Pennerborn svalnat. Nu är det klart att Pennerborn blir kvar säsongen ut men sedan ersätts av NHL-meriterade tränaren Tomas Mitell. Mitell har sedan tidigare var huvudtränare för AIK under två säsongen i HockeyAllsvenskan, samt senast ett jobb som assisterande tränare i Chicago Blackhawks.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Mardrömsstart för Joakim Fagervall i Djurgården

Djurgården som stuvat om i hela organisationen sedan Oktober har äntligen börjat få pusselbitarna på plats. Man inledde säsongen med två raka vinster och under den tiden blev det klart med den nye tränaren Joakim Fagervall. I första matchen blev DIF totalt överkörda av Örebro. 6-1 i slutet av andra och som tur var avstannade takten i tredjeperioden för slutresultatet 7-1.

Knappast så att Fagervall kan belastas för förlusten, samtidigt fick han utstå kritik från Niklas Wikegård som ifrågasatte hans passivitet i båset. Frågan är om Fagervall kunnat göra något för att förändra matchbilden då DIF spelade som ett juniorlag.

Sedan nederlaget har Djurgården hämtat upp sig då de besegrade Färjestad igår, skönt för laget och Djurgårdsfansen. Samt att Fagervall fått upprättelse efter debuten.

Äntligen kan SHL:s schemaläggare pusta ut då SHL spelschemat är klart för OS

Kombinationen av smittspridning och ishockey-2022 har ställt till det rejält för personerna som är ansvariga för SHL spelschemat 2021/22. Massvis med matcher har behövt ställas in och många fler kommer det bli innan säsongen är över. Samtidigt har ett par SHL-lag “drabbats” av ishockey-OS. Principen som gäller i SHL under ishockey-OS är att de lag med lika förutsättningar ska spela. Detta innebär att, om till exempel två lag har två spelare vardera på OS-uppdrag, då kan de möta varandra. På grund av dessa förutsättningar ser spelschemat väldigt olika ut för alla lagen. Djurgårdens IF har inga OS-spelare i truppen och kommer spela sex matcher. IK Oskarshamn å andra sidan har fyra OS-spelare och kommer endast spela en match under de Olympiska Spelen, ett matchuppehåll på 17 dagar.

Det har också kommit beslut om att SHL-säsongen 2021/22 kommer att förlängas med nio dagar. I slutändan lyckades SHL spelas klart med Färjestad BK som vinnare av SHL 2021/22.

Nyligen har SHL släppt sitt spelschema SHL 22/23 som du kan se hos oss på SHL-bloggen.

Färjestad utan toppspelare på grund av OS

IK Oskarshamn är inte det enda laget som har många toppspelare borta ur truppen i samband med ishockey-OS. Tre av Färjestads toppcentrar är uttagna till OS: Gustav Rydahl, Jacob de le Rose och Linus Johansson.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Ännu fler inställda matcher för Rögle

Många var vi som längtade efter back-to-back derbyn nere i Skåne mellan Rögle och Malmö Redhawks. Men återigen ställde Covid till det för SHL-lagen. Rapporter om smittspridning i Rögle BK kom i mitten av Januari och förväntningar var att de skulle gå på is i fredags och få ett träningspass i benen innan matcherna. Anledningen är att laget har fortsatta svårigheter kring att hantera smittspridningen och riskerar att förvärra situationen om de lättar på sina interna restriktioner. Målsättningen är att vara matchklara den här veckan istället. Håll tummarna!

Med tur så kommer vi kunna ha fullsatta SHL arenor när SHL spelas igen 22/23, så vi får uppleva den härliga stämning och spänning när man kollar SHL hockey.