SHL Se & Hör: Djurgårdens IF stärker med centern Peter Holland, Edvinsson skriver kontrakt, fullsatta läktare och comeback i SHL för Furch?

Hem » Uncategorized » SHL Se & Hör: Djurgårdens IF stärker med centern Peter Holland, Edvinsson skriver kontrakt, fullsatta läktare och comeback i SHL för Furch?

Djurgårdens IF stärker med välmeriterade centern Peter Holland

Djurgårdens IF har haft en knackig inledning på SHL säsongen. Man sitter just nu på en 8:e plats i tabellen med flertalet lag bakom sig som har en match mindre spelade. Visst skäl för oro finns det, utrymme för förbättringar inom Stockholmsklubben. Tidigare blev det klart att Peter Holland ansluter till DIF. Den 30-årige Kanadensaren har ett förflutet i både KHL och NHL. En duktig center som är bra allround. Kontraktet med Holland sträcker sig över SHL säsongen 2021/22. Totalt har han 266 matcher i NHL; Anaheim Ducks, Toronto Maple Leafs och Arizona Coyotes. Närmast kommer han ifrån Avtomobilist Yekaterinburg och KHL. Säsongen 2019/20 gjorde han 46 poäng på 65 matcher. Säsongen 2020/21 gjorde han 37 poäng på 64 matcher.

– Peter som spelartyp är en offensiv spelskicklig center. Med honom in i laget får vi en center som kommer att kunna bära spelet och skapa ett fördelaktigt spel med pucken, där han sätter upp andra medspelare till bra lägen. En spelare som kommer att bidra rent offensivt, berättar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson på DIF:s hemsida.

Peter Holland förväntas vara spelklar om cirka 10 dagar.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Simon Edvinsson skriver A-lagskontrakt med Frölunda HC

Backtalangen Simon Edvinsson är endast 18 år gammal men gör ändå stora avtryck på isen i Frölunda-tröjan. Efter att ha gjort sina första trevande steg på A-lagsnivå förra säsongen har Edvinsson nu gjort succé i SHL och Champions Hockey League. På försäsongen gjorde han 2 poäng på 4 matcher i CHL och har sedan följt upp med 3 poäng på 5 matcher i SHL. En minst sagt kanonbra sommar för unge Edvinsson som också blev draftad av Detroit Redwings som sexa i NHL draften tidigare i somras.

Efter den strålande starten på säsongen har han nu belönats med ett tvåårskontrakt med Göteborgsklubben. Ett välförtjänt rookiekontrakt med en spelare som troligtvis kommer ta steget över till NHL inom ett par år. Kontraktet med Frölunda HC sträcker sig till 2023.

– Sjukt roligt med den belöningen, att bara få vara med i A-laget är ju den dröm, har Edvinsson sagt om kontraktet.

 

29 September tas SHL publikrestriktionerna bort

Ett händelseförlopp som vi på SHL-Bloggen följt och rapporterat om tidigare är Covid-19 restriktionerna. I början av säsongen rapporterades det om att Sveriges regering och Folkhälsomyndigheten, och således SHL, fullföljer avvecklingsplanen för pandemin. Att från och med 29 September tas publikrestriktionerna bort. Att SHL återigen kan spelas inför fullsatta läktare. Vissa restriktioner kommer fortsatt gälla, framförallt rörande vaccinationer och särskilda regler att förhålla sig till när man vistas på arenorna. Exakta regler och instruktioner går att hitta på respektive lags arena. Det är rekommenderat att man läser sådant material innan köp av biljetter och besök på arenorna.

 

Dominik Furch comeback i SHL?

Senast Dominik Furch spelade i SHL var säsongen 2019/20. Då spelade han 46 matcher för Örebro HK, med en GAA på 2.26 och räddningsprocent på 91.8%. Då kunde han räknas till en av SHL:s bästa målvakter. Sedan dess har han spelat i KHL och i Tjeckiska ligan. Samt hoppat in för det Tjeckiska landslaget vid 3 tillfällen. Han fick inget kontraktserbjudande i KHL inför nuvarande säsong och återvände istället hem till HC Plzen. Där han nu är under tillfälligt kontrakt som löper ut om 4 dagar. Enligt uppgifter är han på jakt efter ett kontrakt i en bättre europeisk liga. Enligt ett rykte är Färjestad BK intresserade, något som vore otroligt, givet att Norske Haukeland börjat säsongen strålande. Troligare vore att något annat lag i SHL erbjuder Furch ett ettårskontrakt.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON