”Jag har en jävla respekt för Roger Rönnberg”

Hem » Uncategorized » ”Jag har en jävla respekt för Roger Rönnberg”

SM-final två ikväll i ett fullsatt Globen. Ska Djurgården jämna ut matchserien eller rycker Frölunda ifrån? Christian ”Fimpen” Eklund tror Djurgården tar hem det här, men i SHL-podden målar han upp ett troligt mardrömsscenario.

Den första matchen av SM-finalserien mellan Frölunda och Djurgården blev kanske inte riktigt som man hade tänkt sig. Det som ska vara landets två bästa lag lyckades inte riktigt bjuda till och ingen av målvakterna hade sin bästa dag på jobbet. Men efter tre perioder var ändå Frölunda, som så många gånger förr hemma i Göteborg, det bättre laget och tog hem match ett. I avsnitt 90 av SHL-podden ger Fimpen sin analys av matchen.
– De var kanske lite ringrostiga. Har man inte spelat på någon vecka så blir det ganska stor skillnad i tajming. Jag tycker Djurgården stod upp bra, bättre än förväntat, jag var orolig för att det skulle bli en överkörning där nere. Djurgården gjorde ingen kanonmatch, men inte Frölunda heller. Det kommer bli en bra serie, det kommer inte bli någon svepning, så mycket kan vi säga.
När det stod klart att de här två lagen skulle mötas i final trodde Pär ”Arla” Arlbrandt att Frölunda skulle utklassa Djurgården. Han trodde först att Frölunda skulle göra en svepning, det vill säga vinna med 4-0 i matcher.
– Jag var inne på det, men sedan ändrade jag mig under tiden vi spelade in studio slutspel. Jag tror match ett var en match som ingen av tränarna var nöjda med. Det var ganska lätt att skapa målchanser för båda lagen. Det var inte den klassiskt tajta finalen som man ofta har på näthinnan.

I kvällens match som spelas i Globen är det väldigt mycket som står på spel. Om Frölunda vinner betyder det att Djurgården måste ta två matcher i Göteborg, och det kan vara en övermäktig uppgift för stockholmarna. Fimpen tror på sitt kära Djurgården, men han kan mycket väl tänka sig att det blir ett mardrömsscenario ikväll.
– Jag tror på Djurgården i den här matchen, men jag har en jävla respekt för Roger Rönnbergs sätt att skruva till grejer som behövs. Min mardröm är att de kommer ut och så bara… Djurgården får iväg en farlig chans på tre perioder och så vinner Frölunda med 2-0, säger han i podden.
Hockeygeniet Pär Arlbrandt tycks sig veta hur Roger Rönnberg vill att hans lag ska spela för att avväpna Djurgården och djurgårdspubliken.
– Jag tror Frölundas matchplan kommer gå ut på att döda Djurgårdens energi. De kommer vilja ha pucken jättemycket, inte dumpa utan äga mycket puck för att döda Djurgården, både publik och spelare.
–Är det mycket publik på läktarna börjar man chansa lite, och det är så farligt. Man vill verkligen göra allt för sin publik och ligga i anfallszon. Har man inte pucken då så kanske man går bort sig till slut, säger Fimpen.

Lyssna på SHL-podden i iTunes