Åsikterna går isär – skulle Reddox haft matchstraff?

Hem » Uncategorized » Åsikterna går isär – skulle Reddox haft matchstraff?

Slutspelet är igång och känslorna är upphettade. I avsnitt 82 av SHL-podden gick åsikterna isär om vad som är tillåtet eller inte. En aktuell händelse är när Liam Reddox slog Robin Kovacs i huvudet bakifrån.

Luleås Robin Kovacs har i efter två matcher varit en av slutspelets bästa spelare, någonting som Växjös Liam Reddox hade ledsnat på. I det andra mötet mellan de båda lagen slog kanadensaren till Kovacs i huvudet bakifrån, någonting som inte ens resulterade i en utvisning. I det senaste avsnittet av Betssons SHL-podden var det delade åsikter kring hur vad som ska vara tillåtet i slutspelet. Pär ”Arla” Arlbrandt är tydlig med vad han tycker.
– Jag tycker inte att det hör hemma på isen, sådana påhopp bakifrån. Vad har det med spelet att göra?
Arla får medhåll av programledaren Mårthen Bergman som tycker att Reddox skulle få hårdast möjliga straff.
– Jag tycker att det ska vara matchstraff. Du kan inte slå någon i huvudet bakifrån. Han står rakt bakom honom och saftar på i tinningen.
– Nu i slutspelet kommer det bli mycket matchstraff isåfall… svarar Stats-Jocke och syftar på att det blir fel tjuvnyp i säsongens viktigaste matcher.

Christian ”Fimpen” Eklund, som under sin tid som spelare kunde dela ut några smällar själv, håller med om att Reddox slag var fult. Han tycker dock inte att det skulle bli matchstraff.
– Det känns som att det är mitt i en situation. Sen är det fult, det är klart att det ska vara utvisning, men max 2+2, om man nu kan få det för slag, säger Fimpen och fortsätter:
– Sen är det bra av Kovacs. Han märkte inte ens att det varit en smäll, det är det som är det skönaste med honom. Respekt till Kovacs att han inte lägger sig ner.
Att Disciplinnämnden inte tagit upp händelsen i efterhand menar Fimpen också är ett bevis på att det var inom ramarna för vad som är tillåtet i ett slutspel.
– Disciplinnämnden har ju uppenbarligen sett det men valt att inte ta upp det. Så de tycker väl antagligen som jag och Jocke, att det inte var matchstraff, säger han.
– Hade det varit i grundserien hade det varit matchstraff. Och att Disciplinnämnden inte tar upp det gör ju att jag och Arla får rätt med tanke på hur de har dömt genom åren, säger Mårthen Berman.

Lyssna på SHL-podden i iTunes