Matchanalys och SHL Speltips Malmö Redhawks – Timrå IK 21/12

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Malmö Redhawks – Timrå IK 21/12

På tisdag spelas den sista matchen innan julafton, Malmö Redhawks tar emot Timrå IK nere i Malmö Arena. Ett riktigt bottenmöte då Malmö befinner sig på 12:e plats och Timrå på en 13:e plats.

 

SHL Live Stream och Matchinfo: Malmö Redhawks – Timrå IK 21/12

 

Matchen mellan Malmö Redhawks – Timrå IK 21/12 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Malmö Redhawks status

Trots ett skapligt lag på pappret och förstärkning i form av Magnus Pääjärvi har inte Malmö Redhawks lyckats den här säsongen. För nuvarande ligger Malmö på en 12:e plats i tabellen, 4 poäng upp till slutspelsplats. Ett mål som definitivt är uppnåeligt om man fortsätter på samma spår som de senaste två matcherna. Malmö lyckades nämligen få stopp på en streak av sex raka förluster genom att besegra Örebro HK hemma. En rättvis match där Malmö körde över Örebro. Den vinsten följde man upp med en grym insats hemma emot Luleå Hockey. Mot Luleå vann man skotten med hela 40-20, de borde gott ha plockat tre poäng men istället gick matchen till straffläggning där Malmö slutligen vann.

Malmö kan med andra ord ha privat in formen precis vid halvtidsvilan av SHL den här säsongen. 72 skott på två matcher och en målskillnad på +4. Matchen på tisdag kan bli Malmös tredje raka hemmaseger. Vore en perfekt julklapp och välbehövligt i kriget om en slutspelsplats till våren.

 

Timrå IK status

Timrå vaknade till liv emot slutet av första halvan den här säsongen. De var länge tabelljumbo men har kunnat lyfta sig genom att spela bättre i kombination med att Djurgården helt kollapsat och tagit över sista platsen i tabellen. Det var i början av November som Timrå fick ordning på spelet, på tre matcher emot några av SHL:s sämsta lag plockade man 9 poäng med en målskillnad på +8. Därefter klarade Timrå med tre vinster på fyra matcher vilket har gjort att man har hyfsat bra tabellhäng – 5 poäng efter Malmö.

Men efter tre raka förluster i December ser det återigen dystert ut. Timrå är nykomlingar så det är inte alls konstigt att man nu befinner sig på nedflyttning.

Det är framförallt defensivt det ser dåligt ut, Timrå har släppt in 93 mål på 26 matcher. Ett snitt på 3.58 mål per match. De senaste tre matcherna i December har det snittet legat på 4 mål per match. En trend som inte alls bådar gott, men som ligger mer i linje med vad vi kan förvänta oss från Timrå den här säsongen.

 

Kort analys och SHL speltips Malmö Redhawks – Timrå IK 21/12

Som hemmalag är Malmö Redhawks favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Malmö i 1.79 i odds, Timrå IK i 4.00 i odds, och oavgjort går att spela till 4.60 i odds hos Betsson.

Den här matchen presenterar Malmö Redhawks med en perfekt möjlighet att bygga på sin svin till tre raka hemmavinster. Om spelet och resultaten från de senaste matcherna är en indikation, har Malmö äntligen hittat formen. De har en bra offensiv spets i truppen som av någon anledning haft svårigheter. Men nu kan det äntligen ha släppt, därför väljer vi att spela handikappet på Malmö mot ett Timrå IK som har en urusel defensiv.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

  • SHL speltips Malmö Redhawks – Timrå IK 21/12, vi spelar på att Malmö Redhawks vinner matchen med -1.5 i Handikapp. Går att spela till oddset 2.20 hos Betsson.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON