Matchanalys och SHL Speltips Färjestad BK – Brynäs IF 11/1

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Färjestad BK – Brynäs IF 11/1

SHL Live Stream och Matchinfo: Färjestad BK – Brynäs IF

 

 

Matchen mellan Färjestad BK – Brynäs IF 11/1 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Färjestad BK status

I och med Färjestads vinst på övertid mot Rögle BK igår får vi nog säga att FBK prickat storformen såhär i början av 2022. De har vunnit sju av sina senaste nio matcher, totalt 20 poäng av 27 möjliga. Det är fortfarande en bit kvar till toppen, för nuvarande ligger Färjestad femma i SHL-tabellen, med 1 till 3 färre spelade matcher än Rögle BK, Luleå Hockey, Skellefteå AIK och Frölunda HC. Trots framgångarna finns det inget utrymme för att slappna av, nionde platsen är blott 6 poäng bakom. Samtidigt har Växjö Lakers, IK Oskarshamn och Leksands IF 2 till 3 färre spelade matcher. Måste matcher resten av året med andra ord.

Senast mot Rögle BK såg det som sagt jäkligt bra ut. En tät och jämn match där FBK tog ledningen två gånger om under ordinarie tid. Matchen gick till förlängning efter en kvittering från Rögle med 1:30 kvar på klockan. 21 sekunder in i förlängningen kunde Gustav Rydahl avgöra efter en fin assist från Albert Johansson. Dominik Furch gjorde en fin insats, stod för många fina räddningar i andra halvan av första perioden då Rögle hade flera powerplay. En stark insats överlag och trots att FBK tappade två ledningar var det 100% fokus och krig i alla närkamper. Gillar skarpt hur Färjestad spelar för stunden.

Positiva trenden försvarsmässigt håller också i sig då FBK verkar ha fått tillrätta på backsidan, samtidigt som målvakterna bara blir bättre av att laget blivit bättre på alla punkter.

 

Brynäs IF status

Brynäs IF är ett annat lag som kommit igång under den andra halvan av hösten. Som de spelar just nu kan de mycket väl plocka en nionde- eller tiondeplats i grundserien. Det är egentligen sedan SHL-uppehållet i November som polletten verkar ha trillat ned. Sedan dess har BIF spelat 13 möjliga där de vunnit 7, för 19 poäng av 39 möjliga, snittpoäng på 2.05 per match. Ett snitt som de har kapacitet att hålla och som bör räcka till en slutspelsplats.

Det är framförallt defensivt det ser bra ut, sedan SHL-uppehållet i November har de endast släppt in 24 mål på 13 matcher. Ett löjligt lågt snitt på 1.85 mål per match. Och det är inte bara Veini Vehviläinen som gör det bra baktill, Brynäsförsvaret har tillåtit tredje minst skott på mål i hela SHL.

Offensivt ser det sämre ut, man har gjort fjärde minst mål av alla lagen, samtidigt är Brynäs fyra i totala skott. Det kan mycket väl vara så att de haft sämre utdelning av väntat, och fortsätter de i samma andra kan den utdelningen jämna ut sig, där vi ser Brynäs göra fler mål framleds.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Kort analys och SHL speltips Färjestad BK – Brynäs IF 11/1

Spelbolagen har hemmalaget Färjestad BK som storfavoriter. Tittar man på oddsen står Färjestad i 1.82 i odds, Brynäs i 3.90 i odds, och oavgjort går att spela till 4.55 i odds hos Betsson.

Senast de här två lagen möttes var den 30 December, då vann Färjestad med 1-3. Det råder ingen tvekan om Färjestads form, samtidigt får man räkna Brynäs IF som riktiga jokrar för tillfället. Vehviläinen blev utsedd till månadens spelare i December, vilket inte är så konstigt då han höll nollan hela fyra gånger. Ett snitt på endast 1.85 mål per match över 13 matcher är löjligt bra. Oddset på Färjestad lockar inte sett till Brynäs joker-status. Över/Under linan däremot, den ser smaskig ut.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Färjestad BK – Brynäs IF 11/1, vi spelar på att det blir Under 4.5 Mål i matchen. Går att spela till oddset 2.98 hos Betsson.