Matchanalys och SHL Speltips Växjö Lakers – Rögle BK

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Växjö Lakers – Rögle BK

SHL Live Stream och Matchinfo: Växjö Lakers – Rögle BK 6/1

 

 

Matchen mellan Växjö Lakers – Rögle BK 6/1 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Växjö Lakers status

Sedan Växjö Lakers slagits ut ur CHL av Tappara har resultaten sett allt bättre ut. Över sina senaste åtta matcher har de plockat 15 poäng av 25 möjliga poäng. Den långa svackan vi såg under hela November månad är med andra ord i backspegeln.

Växjö Lakers är knappast favoriter till att lyckas försvara SM-titeln i år, men de hör definitivt hemma bland de 5 bästa lagen i SHL. För tillfället ligger de just på en femteplats med 48 poäng, tio poäng efter serieledarna Rögle BK som de tar emot hemma på torsdag.

Att kunna lägga allt fokus på SHL betyder nog mycket för Växjö Lakers som inte håller samma kaliber som förra säsongen. Nu har de dessutom fått en vecka på sig att vila och ett par dagars träning under det nya året. I våra ögon har inte Växjö så mycket att förbättra, de har som sagt kommit ur formsvackan och på en bra dag kan de krossa vilket lag som helst i SHL. Det enda de behöver göra är att fortsätta med spelet vi sett i December.

Sett till den relativa statistiken spelar Växjö Lakers väldigt bra. De tillåter minst skott på mål av alla lagen i SHL och ligger femma i ligan över insläppta mål. En plats före Rögle BK som tillåtit 112 skott fler på mål än Växjö. Framåt ser det också stabilt ut, man producerar många skottlägen och ligger åtta över antalet gjorda mål. Samtidigt om man tittar på deras %Corsi så spelar de effektiv ishockey och borde ha haft bättre resultat baserat på sitt spel.

 

Rögle BK status

Rögle BK har imponerat stort den här säsongen. De leder för tillfället SHL med 58 poäng på 29 spelade matcher. 2 poäng före tvåan Skellefteå AIK. De har gått på som en ångvält i CHL också där de ikväll ställs emot Frölunda HC i semifinalen. Viktigt med matchspel i kroppen innan SHL-matchen på torsdag. Trots grymma resultat i första halvan av säsongen, så är vi något pessimistiska till att Rögle lyckas hålla i serieledningen. De har gjort flest mål i SHL den här säsongen, hela 96 stycken, ett snitt på 3.3 mål per match. Samtidigt har Rögle haft minst skott på mål i hela SHL, 739 stycken. De har med andra ord haft en otroligt bra utdelning offensivt. Något vi tror kommer jämna ut sig så småningom. Frölunda HC till exempel har uppvisat samma statistik den här säsongen och har börjat halka ned i tabellen. Det ser liknande ut baktill, Rögle tillåter fjärde mest skott på eget mål, samtidigt har de endast släppt in 78 mål. Även här statistik som ser något skev ut och som lär jämnas ut under säsongens gång.

Tittar man på %Corsi och %Fenwick befinner sig Rögle i botten av SHL. En hel del oroande indikationer med andra ord. Överhängande risk att Rögle tappar i tabellen under 2022.

 

Kort analys och SHL speltips Växjö Lakers – Rögle BK 6/1

Spelbolagen har prisat matchen som en jämn uppgörelse. Tittar man på oddsen står Växjö i 2.45 i odds, Rögle i 2.65 i odds, och oavgjort går att spela till 4.15 i odds hos Betsson.

Under Växjös formsvacka under November förlorade de med 6-2 borta mot Rögle. Dessförinnan i September vann de med 3-2 hemma. Sett till resultaten ser Rögle BK givna ut här, men tittar man på statistiken så ser Växjö mycket stabilare ut. Vi finner därför värde i att spela på hemmalaget i matchen mellan Växjö Lakers och Rögle BK på torsdag.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Växjö Lakers – Rögle BK 6/1, vi spelar på att Växjö Lakers vinner matchen (2). Går att spela till oddset 2.45 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON