Matchanalys och SHL Speltips Timrå IK – Leksands IF 9/10

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Timrå IK – Leksands IF 9/10

Tidigare idag delade vi med oss av ett speltips för matchen mellan Luleå och Växjö som du kan hitta här. Det här SHL speltipset är istället för matchen mellan Timrå IK och Leksands IF.

Timrå IK status

Som vi har skrivit tidigare, Timrås inledning på säsongen var lite för bra för att vara sann. Tidigare skrev vi om att Timrå bör rasa ned i tabellen inom närmsta tiden. Sedan dess har man gått från 10:e till 12:e. Vi anser att de ska ned ytterligare, nykomlingarna Timrå spelar sett till statistiken den sämsta ishockeyn i SHL den här säsongen. Visst kan de rycka upp sig, men troligare är att det är precis så det ska vara, en kamp i botten med Oskarshamn IK och Djurgårdens IF.

Två saker Timrå ändå lyckas med är att hålla uppe tempot i matcherna, samt att de är effektiva i powerplay. I senaste matchen mot SAIK gjorde hade Timrå, precis som alla andra lag, svårt att göra mål på Strauss Mann. Timrå fick i varje fall hål på Skellefteå, men det dröjde inte mer än ett par minuter innan Skellefteå kunde ta ledningen igen. Sett till resultatet var det en tight match fram till slutminuterna i tredje, men i själva verket var Timrå aldrig ens i närheten av att kunna vinna matchen.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Leksands IF status

Leksand är ett av de lag som imponerat mest i SHL hittills. Inför lördagens möte mot Timrå sitter de på en 5:e plats i tabellen. 3 vinster, 3 förluster, 1 vinst på övertid och 1 förlust på övertid. Formen är bra då LIF har plockat 10 utav 15 möjliga poäng i sina senaste fem matcher. Nu senast vann de med 3-2 hemma mot Oskarshamn IK, en match där hemmalaget hade många chanser att göra fler mål. Det var lite onödigt pirrigt i slutminuterna. En match där ingredienserna var bra energi, disciplin och hårt arbete igenom alla kedjor. Något som kommit att bli ett framgångsrecept för Leksingarna.

De har ett högt %Corsi. De första matcherna låg de tvåa efter Luleå Hockey, samtidigt som de inte lyckades så bra poängmässigt, något som nu börjat rätta till sig. Pucken studsar rätt och som det ser ut blir Leksand bara bättre och bättre ju mer säsongen lider. Så länge Leksand kan hålla energin och lagandan uppe, då kommer den här säsongen sluta bra.

Kort analys och SHL speltips Luleå Hockey – Växjö Lakers 9/10

Leksands IF är favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Timrå IK i 2.90 i odds, Leksand i 2.15 i odds, och oavgjort går att spela till 4.55 i odds hos Betsson.

Matchen imorgon mot Timrå är ett gyllene tillfälle för Leksands IF att öka på segersviten till fyra raka utan förlust. Likt båda lagens senaste matcher lär vi få se ett högt tempo med mycket närkamper och spel efter sargen. Sett till Leksands kapacitet är de helt rättvist favoriter och vi tror att deras chanser att vinna mot SHL:s för nuvarande sämsta lag är bättre än så. Därför ser vi värde i följande SHL spel:

  • SHL speltips Timrå IK – Leksands IF 9/10, vi spelar på att Leksand vinner matchen (2). Går att spela till oddset 2.15 hos Betsson.

SPELA PÅ LEKSANDS IF HOS BETSSON