Matchanalys och SHL Speltips Malmö Redhawks – Rögle BK 25/11

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Malmö Redhawks – Rögle BK 25/11

Ny vecka, nya tag, och nya speltips! Vi inleder veckan med det här SHL speltipset för matchen mellan Malmö Redhawks – Rögle som har nedsläpp 19:00 på torsdag. Skånederby, som senast slutade med 2-1 vinst i Rögles Catena Arena.

Malmö Redhawks status

I helgen förlorade Malmö Redhawks en viktig match mot tabell 12:an Brynäs IF som nu har lika många poäng som Malmö, som ligger på en 11:e plats (24 poäng). Någon panik är det inte för Malmö då det är tight i den här delen av tabellen, två poäng upp till slutspelsplatserna.

I matchen mot Brynäs lyckades man inte, bortalaget gick på defensiven och Malmö kunde vinna första med 13-4 i skott. Men kunde trots det inte göra hål på Veini Vehviläinen i Brynäs kassen. Efter första kunde Brynäs istället ta över, under stora delar av andra kunde BIF etablera långa anfall. Trots det kom målet på en kontring från Lance Bouma. Likadant fortsatte tredje och Brynäs kunde till slut få hål på Oscar Alsenfelt. Matchen gick till förlängning där Brynäs kunde skjuta in 1-2 segermålet.

Resultatet var rättvist. Malmö saknade skärpa och viljan i närkamper och avslut. Totalt har Malmö Redhawks endast kunnat plocka 6 poäng på hemmaplan, utav 33 möjliga. Riktigt uselt facit.

Skadesituationen i Malmö Redhawks efter att Marcus Sylvegård och Carl-Johan Lerby kommit tillbaka. Lägg därtill förstärkningen från Magnus Pääjärvi som gjorde sin debut tidigare i November.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Rögle BK status

Rögle BK, ja dom öser på. 16 matcher utan att gå poänglösa. 11 vinster, två vinster på övertid och tre förluster på övertid. Nu senaste tappade man poäng mot Färjestad BK på bortaplan efter en 3-4 förlust på övertid. Lägg därtill att Rögle toppade sin grupp i CHL, och är på väg mot kvartsfinal. Tillsammans med Frölunda HC i toppen är man två av lagen som just nu dominerar SHL.

Framförallt är det en grym lagsammanhållning i Rögle, med bra energi och klass på alla kedjor. Även om man hamnar i svåra situationer så lyckas man alltid kriga sig tillbaka, nu senast mot FBK till exempel. 1-3 underläge med 15 minuter kvar av tredje. Med riktigt slit och grisjobb får man jobbet gjort och kan få in två skit mål i tredjeperioden. Det är lite som J-O Waldner och kantbollar, är man bäst och kan replikera på nästan alla anfall så kommer man också ha mer möjligheter att ha turen på sin sida, med ett par kantbollar här och där som bidrar till poängskörden. Rögle BK lägger sig inte ned, och krigar in i det sista, pucken ska på mål och till slut hittar den in i nätet. Inget lag i SHL kommer ha det enkelt mot Rögle BK som kan vara ett riktigt monster i slutspelet nästa vår.

Innan Skånederbyt tar Rögle emot gästande ZSC Lions för att försöka säkra en kvartsfinalplats i CHL. Oklart är om Ted Brithén kommer delta. Sannolikt är att Linus Sjödin och Samuel Johannesson är tillbaka på Torsdag efter att ha varit krassliga senaste veckan.

Kort analys och SHL speltips Malmö Redhawks – Rögle BK 25/11

Färjestad BK är knappa favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Färjestad BK i 2.38 i odds, Luleå Hockey i 2.60 i odds, och oavgjort går att spela till 4.45 i odds hos Betsson.

Rögle Oldtimers vann mot Malmös guldlag i söndags. Frågan är vem som vinner matchen på torsdag? Det råder ingen tvekan om att Rögle BK har det bästa laget. Samtidigt är det ett derby, senast var det som sagt väldigt jämnt, och tufft. Malmö Redhawks leder utvisningsligan och Skånederbyna är heta. Senaste matchen hade 18 utvisningsminuter under ordinarie speltid. Efter matchen blev det ytterligare 90 minuter efter ett riktigt rallarslagsmål. Rögle ett starkt PP på 25%, samtidigt har Malmö bästa boxplay i SHL för tillfället med 86.67% penaltykill. Den gången kom Rögle segrande ut matchen, vi tror historien kommer upprepa sig på Torsdag. Malmö har ett bra lag, men defensivt finns det frågetecken, samt att de inte har samma djup och bredd som RBK.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

  • SHL speltips Malmö Redhawks – Rögle BK 25/11, vi spelar på att Rögle BK vinner under ordinarie tid (2). Går att spela till oddset 2.40 hos Betsson.

SPELA PÅ RÖGLE BK HOS BETSSON