Matchanalys och SHL Speltips Malmö Redhawks – Linköpings HC 30/10

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Malmö Redhawks – Linköpings HC 30/10

Leksands vann sin match enkelt mot IK Oskarshamn borta i Torsdags till 2.18 i odds. Örebro HK däremot gjorde oss besvikna efter en tam insats mot Timrå IK som bara resulterade i två pinnar. I vårt nästa SHL speltips tittar vi på matchen mellan Malmö Redhawks mot Linköpings HC.

 

Malmö Redhawks status

Igår blev det klart att Magnus Pääjärvi är klar för spel i Malmö Redhawks den här säsongen. Bra tajming med en NHL-meriterad forward i samband med att Marcus Sylvegård fortfarande är skadad. Pääjärvi har redan hunnit med två ispass med laget och förväntas ställa upp mot Linköpings HC imorgon. Med Fredrik Händemark och Pääjärvi i laget är Malmös offensiv definitivt bättre och när Marcus Sylvegård kommer de göra det tufft för alla lag i SHL.

Överlag spelar Malmö bra, speciellt offensivt men släpper in alldeles för mycket mål. Kombination av dåligt försvarsspel och en av de sämre målvaktsduorna i SHL ligger bakom Malmös svaga insatser på senare tid. På senaste 10 matcherna har det bara blivit 7 poäng av 30 möjliga.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Linköpings HC status

Linköpings HC har säsongens sämst insats i ryggen. I torsdags förlorade man mot Brynäs IF med 1-4 på bortaplan. Det var totalhaveri på alla delar. Detta efter ha omgången innan vunnit övertygande mot Brynäs med 3-0. För LHC:s del kan det bara bli bättre i matchen mot Malmö Redhawks.

Största orosmolnet för LHC den här säsongen är målproduktionen, på 14 matcher har man bara hunnit med 26 mål. Å andra sidan är defensiven avsevärt mycket bättre, i klass med lagen i övre delen av tabellen. Men just offensiven behöver komma igång bättre. I senaste matchen fick vi se Patrick Russell på isen igen efter att ha missat 7 matcher i rad. Han hittade nätet direkt i sin återkomst och har nu kammat ihop 4 mål på 7 spelade matcher. Med Russell tillbaka är andra kedjan avsevärt mycket bättre vilket ger LHC två kedjor med bra förutsättningar offensivt.

Nyckeln för Linköping är att Broc Little, Markus Ljungh, Robert Lantosi och Russell kommer igång offensivt. Tight försvar har de redan och i Markus Högberg en av SHL:s bästa målvakter.

 

Kort analys och SHL speltips Malmö Redhawks – Linköpings HC 30/10

Som hemmalag är Malmö Redhawks favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Örebro HK i 1.69 i odds, Linköpings HC i 4.30 i odds, och oavgjort går att spela till 4.90 i odds hos Betsson.

Det här är två av SHL:s mest ojämna lag den här säsongen. Malmö Redhawks har fått in tunga namn på offensiven men samtidigt balanseras det ut av att Marcus Sylvegård är borta, som inledningsvis varit den absolut viktigaste spelare i Malmö Redhawks. Den 14 Oktober spelade dessa två lag emot varandra i Linköping där LHC tog tre poäng efter en jämn match som slutade 4-3. I våra ögon har Malmö Redhawks lite väl högt odds. De har inte spelat särskilt övertygande för att rättfärdiga ett odds på 1.69 mot Linköpings HC som nu fått tillbaka ett av sina viktigaste offensiva hot. Att Malmö ska vara favoriter råder det ingen tvivel om men oddsen skulle snarare ligga runt 2.10 till 2.30 i våra ögon. Vi tror på en jämn match mellan Malmö och LHC imorgon.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Malmö Redhawks – Linköpings HC 30/10, vi spelar på att matchen slutar oavgjort. Går att spela till oddset 4.30 hos Betsson.

 

 

 

SPELA PÅ MATCHEN HOS BETSSON