Matchanalys och SHL Speltips Malmö Redhawks – Frölunda HC 23/10

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Malmö Redhawks – Frölunda HC 23/10

Det blev ganska bra igår ändå, krysset i Djurgårdens IF – IK Oskarshamn missade och nu ligger nog sportchefen uppe i Djurgården ännu lösare till, och hur länge blir Barry Smith kvar. Leksands IF däremot, jädrar vad bra de spelar för tillfället. Båda speltipsen satt för matchen Luleå Hockey – Leksands IF, till 2.60 och 3.65 i odds.

I det här SHL speltipset tar vi oss en titt på uppkommande matchen mellan Malmö Redhawks och Frölunda HC 23/10.

 

Malmö Redhawks status

Medan vi skriver dessa ord suger Malmö Redhawks på torsken från igår borta mot Brynäs IF. En match där ordinarie tid slutade med 1-1, trots perioder av tung press från Malmö Redhawks. En match där de borde ha fått med sig 3 poäng. Att matchen gick till förlängning och straffar där de till sist förlorade strödde bara salt i såren på Malmöspelarna. Men viktigt för framtida matcher är att spelet ändå såg bra ut trots att de har en del avbräck. Dock så tillhör Brynäs de sämsta lagen i ligan för tillfället och såna här matcher har man inte råd att förlora poäng i.

Nog märktes det att Marcus Sylvegård saknades på isen. Efter att ha producerat 11 poäng på 10 matcher står han ut som poäng meste spelare i Malmö laget, trots en match mindre spelad än exempelvis Carl Söderberg och Lance Bouma. En nyckelspelare offensivt, i storform hade kunnat göra skillnaden i en sån här match som mot Brynäs. Ska tilläggas att Veini Vehviläinen gjorde ett grymt jobb mellan stolparna i Brynäs. Men möjligheterna att skapa farliga avslut fanns, allra helst i första, men det var lite för dålig spets i avsluten. Mot tuffare försvar kommer det inte räcka för att få några poäng.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Frölunda HC status

Frölunda HC fick med sig två tuffa poäng från tungviktsmötet med Växjö Lakers igår. Växjö tog ledningen tvi gånger om men Frölunda böjde inte ned sig utan gav svar på tal båda gångerna i första och andra perioden. Tredje blev mållös och sedan kunde Frölunda avgöra matchen efter 01:03 av förlängningen. Välförtjänta poäng i en otroligt jämn match mellan tabellettan och tabellfyran.

Med tretton spelade matcher leder Frölunda HC med 27 poäng, 3 poäng mer än Skellefteå som har två matcher mindre spelade, och Leksands IF som har 1 match mindre spelade. Men Frölunda har goda chanser att öka på med ytterligare 3 poäng imorgon och även fortsättningsvis titulera sig som serieledare.

Ryan Lasch sticker ut med sina 18 poäng, följd av Michael Spacek på 13. Men i överlag presterar stora delar av laget bra. Sju spelare har gjort 7 poäng eller mer på 13 matcher. Hela 20 spelare har kunnat bidra med minst en poäng. Jens Olsson, Simon Edvinsson, Filip Johansson och Christian Folin sticker ut offensivt från backsidan. Det klickar överallt för Frölunda HC och de har egentligen inte snubblat en enda gång den här säsongen. Bra offensiv och starkt försvar. Målvaktsduon Matt Tomkins (2.0 GAA) och Niklas Rubin (2.73 GAA) gör det också riktigt bra mellan stolparna.

 

Kort analys och SHL speltips Malmö Redhawks – Frölunda HC 23/10

Ettan i SHL-tabellen Frölunda HC, är favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Malmö Redhawks i 2.70 i odds, Frölunda HC i 2.32 i odds, och oavgjort går att spela till 4.45 i odds hos Betsson.

Vi har fortsatt tro på att Malmö Redhawks plockar en slutspelsplats den här säsongen, men sett till formen på slutet tror vi knappast de kan rå på Frölunda HC imorgon. Frölunda har ett otroligt starkt lag och vi på SHL-Bloggen tror inte att matchen blir så jämn som oddsen visar. Hade det varit Växjö borta, som igår, då hade det varit en annan femma. Men nu är det Malmö Redhawks borta och Frölunda ska plocka 3 poäng utan större problem. En Frölundavinst till 2.32 i odds under ordinarie tid är bra värde.

 

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips Malmö Redhawks – Frölunda:

 

  • SHL speltips Malmö Redhawks – Frölunda HC 23/10, vi bettar på att Frölunda HC blir matchvinnare under ordinarie tid. Går att spela till oddset 2.32 hos Betsson.

 

 

 

SPELA PÅ FHC HOS BETSSON