Matchanalys och SHL Speltips Malmö Redhawks – Färjestad BK 3/2

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Malmö Redhawks – Färjestad BK 3/2

SHL Live Stream och Matchinfo: Malmö Redhawks – Färjestad BK 3/2

 

 

Matchen mellan Malmö Redhawks – Färjestad BK 3/2 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Malmö Redhawks status

Äntligen dags för matchspel igen för Malmö Redhawks som haft fullt fokus på att hantera smittspridningen, samtidigt har laget kunnat få in duktigt med träningspass. Spelarna är taggade på att få lira igen, samtidigt har vi sett att de flesta lagen som haft 2-3 veckors uppehåll har sett lite stela ut i matcherna. Träningstempo och matchtempo är två helt olika saker. Många lag har dock varit snabba på att bli varma i kläderna, men vi skulle säga att det tar 1-2 perioder att komma in i matchtempot 100%. Något som givetvis har stor påverkan på utfallet av dessa matcher.

Sett till Malmös status sett till tidigare matcher är det omöjligt att bedöma deras form. Det har gått 15 dagar sedan senaste matchen då de förlorade mot Leksand i en tight hemmamatch. Dessförinnan hade man två tunga förluster mot lag som man på pappret har bra chans emot. Sett över alla matcher sedan December har Malmö endast plockat 12 poäng på 10 matcher. Ett något bättre snitt än hela säsongen, som i överlag inte gått så bra, de ligger endast en poäng före Timrå och åtta poäng före tabelljumbon Djurgården.

 

Färjestad BK status

Tabellen släpar rejält då Färjestad har hela 4 matcher fler spelade än dagens motståndare. Ett par dåliga matcher på slutet har fått oss att tappa det förtroendet FBK byggde upp under December. En fin streak under fem matcher gjorde att FBK äntligen kunde klättra från en tiondeplats till en sjätteplats i tabellen, men nu ser det ut som att de mycket väl kommer att måste kriga in till sista matchen för att säkra en bra slutspelsplats för att undvika topp-3 lagen i SHL.

I senaste matchen förlorade de som väntat mot Skellefteå AIK som fortsätter dundra på i toppen. Dominik Furch storspelade i målet den första perioden då han räddade FBK flera gånger. Trycket från SAIK fortsatte dock i andra och det var bara en tidsfråga innan de skulle få hål på Furch. Till slut fick de det, en, två, tre gånger. I sluter av andra stor det 3-0 och FBK hade aldrig någon chans i den här matchen. 4-1 målet kom i tom kasse med 11 sekunder kvar av matchen. Inget som FBK kan belastas för då de saknas många spelare, framförallt tre viktiga spelare som är på OS-uppdrag. Matchen innan det stod laget för en riktigt tam insats när Djurgården gästade Löfberg Arena. I en av de tråkigaste matcherna den här säsongen kunde DIF plocka hem 3 poäng.

Positivt besked inför den här matchen är att Michael Lindqvist kommer vara tillbaka på isen. Samtidigt är frånvarolistan lång. I senaste matchen mot SAIK saknade Färjestad hela sju spelare. Även i matchen mot Malmö förväntas många spelare vara frånvarande.

 

Kort analys och SHL speltips Malmö Redhawks – Färjestad BK 3/2

Spelbolagen har Malmö Redhawks som knappa favoriter i kvällens sammandrabbning. Tittar man på oddsen står Malmö i 2.34 i odds, Färjestad i 2.65 i odds, och oavgjort går att spela till 4.35 i odds hos Betsson.

I och med att Färjestad saknar några av sina bästa anfallare har deras offensiv försvagats rejält, något som jämnar ut oddsen emot Malmö ikväll. Samtidigt har inte Malmö spelat på över två veckor så det är omöjligt att bedöma deras form. Vi räknar dock inte med att se ett helt nytt Malmö, utan det handlar snarare om samma Malmö vi sett den här säsongen. Ett Malmö som har det svårt ute på isen. I båda lagens senaste matcher har det varit målsnålt och då FBK:s offensiv försvagats räknar vi med en till målsnål match här.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Malmö Redhawks – Färjestad BK 3/2, vi spelar på att det blir Under 5.5 Mål i matchen. Går att spela till oddset 1.85 hos Betsson.

 

SPELA PÅ FÄRJESTAD BK HOS BETSSON