Matchanalys och SHL Speltips Luleå Hockey – Växjö Lakers 9/10

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Luleå Hockey – Växjö Lakers 9/10

Dubbeln i Torsdags satt som ett smäck då både Skellefteå AIK och Växjö Lakers vann sina matcher. Nu blickar vi istället emot morgondagen och den på förhand bästa matchen i lördagens omgång i SHL.

 

Luleå Hockey status

Tittar man på tabellen så ser det riktigt dåligt ut, allra helst med tanke på att Luleå Hockey är en av favoriterna till att vinna SHL i år. Efter sex spelade matcher ligger de på en 11:e plats, inte ens slutspelsplats med andra ord. 2 vinster och 4 förluster, en målskillnad på -3 (13:16), gör knappast Luleå fansen stolta.

Tittar man istället på statistiken för Luleå så spelar de otroligt bra. Under de tidigare omgångarna hade de överlägset högst %Corsi i ligan. Corsi är ett betydande mått för ishockey som inkluderar andelen skottförsök framåt kontra andelen skottförsök bakåt för laget. Historiskt sett så har laget med bäst Corsi vunnit SHL. Inför morgondagens match har Luleå halkat ned något i listan, och har i skrivande stund tredje högst Corsi av alla lagen. Med andra ord har pucken studsat lite fel inledningsvis i säsongen, medan motståndarlagen haft lite mer stolpe in.

Med torsdagens vinst, borta mot Malmö Redhawks lyckades Luleå äntligen bryta sviten av fyra raka förluster. En viktig vinst som förhoppningsvis för Luleås del, är en vändpunkt som startar en klättring upp i tabellen, till dit de hör hemma. Matchen slutade 1-2 men Luleå hade många farliga chanser, två riktiga drömlägen i första där de minst skulle satt en av puckarna i öppen kasse. Malmö vann visserligen skotten men sett till kvalitativa avslut var Luleå överlägsna.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Växjö Lakers status

I andra änden av tabellen hittar vi Växjö Lakers på 18 poäng. Endast 1 tre-poängsförlust på 8 matcher, samt 5 vinster, 1 vinst på övertid och 1 förlust på övertid. Tillsammans med SAIK det formstarkaste laget i SHL för tillfället. Det finns egentligen ingenting att klaga på hos Växjö Lakers än så länge. Snarare hatten av att de tystat kritikerna som inte trodde att de lyckas så bra i år jämfört med förra säsongen.

Senast nollade man Linköping HC på hemmaplan, mycket tack vare målvakten Janis Kalniņš som stod för många viktiga räddningar. Inte minst i andra perioden då Linköping lyckades etablera bra tryck i anfallszonen i powerplay. Men överlag hade Växjö ändå ett genomgående grepp om matchen där LHC inte riktigt vågade satsa offensivt förrän det var försent.

 

Kort analys och SHL speltips Luleå Hockey – Växjö Lakers 9/10

Luleå Hockey är favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Luleå Hockey i 2.32 i odds, Växjö Lakers i 2.80 i odds, och oavgjort går att spela till 4.15 i odds hos Betsson.

Vilken match det kommer bli uppe i Norrbotten imorgon. Inget målkalas kanske, men två av SHL:s bästa lag ställs emot varandra. Luleå Hockeys hemmafördel lär nog spela in en del, det är alltid tufft att resa upp till norr och möta Luleå på bortaplan. Växjö kommer köra på som vanligt och vi tror att Luleå kommer fortsätta som de spelat hittills, det vill säga, en av SHL:s bästa ishockey. Förutom en målsnål tillställning där en något konservativ ishockey kommer spelas, tror vi också att det kommer vara otroligt jämnt. Vi vill därför tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Luleå Hockey – Växjö Lakers 9/10, vi spelar på att matchen slutar Oavgjort (X). Går att spela till oddset 4.15 hos Betsson.

 

 

SPELA ATT MATCHEN SLUTAR OAVGJORT HOS BETSSON