Matchanalys och SHL Speltips Luleå Hockey – Leksands IF 21/10

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Luleå Hockey – Leksands IF 21/10

Förra veckan satt fyra av fyra möjliga speltips (Speltips 1, Speltips 2-3, Speltips 4), de inblandade lagen var vid alla tillfällen Leksands IF och Luleå Hockey. På torsdag möts dessa lag och vi tror det finns värde i matchen. Läs vår matchanalys och SHL speltips.

 

Luleå Hockey status

Luleå Hockey har som vi förväntat oss fortsatt sin klättring upp i tabellen efter en dålig start på säsongen. För nuvarande sitter laget på en 8:e plats med endast nio spelade matcher. Fyra raka vinster har det blivit på de 5 senaste matcher där Luleå successivt blivit bättre på alla punkter. Framförallt har de blivit mer produktiva offensivt över sina senaste två matcher där det blivit totalt 10 mål. Dock hade det kommit mot två av SHL:s sämsta lag för tillfället, Djurgårdens IF och Brynäs IF. Men det har varit rättvisa vinster och Luleå har spelat bra överlag. Senaste hemmamatchen vann de mot Växjö Lakers som är avsevärt mycket bättre än DIF och BIF. Så efter de första staplande stegen den här säsongen får man säga att Luleå kommit med styrkebesked.

Ett orosmoln som finns hos Luleå är deras backsituation, trots att de haft bra resultat så är de särskilt tunna i backlinjen. Flera ordinarie backar saknas och i senaste matchen fick centern Jonas Berglund kliva ned. Risken är att Thomas Berglund sliter på de spelare som är spelbara, vilket inte är hållbart. Samt att Joel Lassinantti som backup till Jesper Wallstedt sett lite sådär ut, han presterar näst sämst i SHL inledningsvis.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Leksands IF status

Leksands IF hade en sanslös press på sig i första perioden mot Örebro HK i lördags. Men Kasimir Kaskisuo spikade igen med hjälp av ett tight försvar. Varpå Leksand kunde komma in mer i matchen från andra perioden och framåt. Vid mitten av andra perioden fick Rodrigo Abols från ÖHK chansen att lägga en straff som han missade. Minuten senare kunde Patrik Noren göra 1-0. I slutet av andra höll den storspelande Kaskisuo på att göra en riktig tävla med hann tillbaka i målet för att stoppa Jani Lajunen från att skicka in pucken i tom kasse. I tredje kunde Noren hänga dit 2-0 målet, en riktig projektil från blålinjen, vilket också blev slutresultatet.

Ännu en vinst för formstarka Leksands IF som fortsätter ösa in skott emot alla motståndare. Det är framförallt Kanadensarna Max Veronneau och Carter Camper som är dödligt giftiga fram till. Laget lyckas hålla otroligt hög effektivitet i anfallszonen och igår visade laget även bevis på ett bra tight försvarsspel. Örebro är ett lag som toppar statistiken för %Corsi vilket är en bra fingervisning över vilket lag som spelar bästa i SHL. Leksand ligger tvåa och på Torsdag möter man Luleå Hockey som sett till %Corsi ligger trea.

Kaskisuo storspelade med undantaget för den nästan ödesdigra misstaget som gav ÖHK ett guldläge i andra. Han har bara släppt in ett mål på 120 minuter (räddat 54/55 skott). Efter den tröga starten har Leksand nu plockat 22 poäng av 30 möjliga över sina senaste 10 matcher i SHL och befinner sig på en tredjeplats i serien.

 

Kort analys och SHL speltips Luleå Hockey – Leksands IF 21/10

Som hemmalag är Luleå Hockey favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Luleå Hockey i 1.88 i odds, Leksands IF i 3.65 i odds, och oavgjort går att spela till 4.55 i odds hos Betsson.

Leksands matchvecka denna vecka är definitivt den tuffaste hittills, först Luleå Hockey borta, sedan tar de emot Växjö Lakers hemma. Det blir heller ingen enkel uppgift för Luleå hemma mot Leksands IF. Masarna är otroligt bra offensivt för tillfället och slitaget på backlinjen hos Luleå kan nog komma att visa sig emot Leksand. Risken är gästerna kommer kunna fortsätta skapa farliga skottlägen, och få utdelning. I det här fallet håller vi Luleå som favoriter då de har ett bättre lag på pappret, men vi tycker oddset på dem är alldeles för lågt. Därmed finns det värde på andra sidan.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Luleå Hockey – Leksands IF 21/10, vi spelar på att Leksands IF blir matchvinnare (inklusive övertid och straffar). Går att spela till oddset 2.60 hos Betsson.

 

Om du har lite större riskaptit och vill krydda det här spelet så finns det också värde på raka tvåan under ordinarie tid:

 

  • SHL speltips Luleå Hockey – Leksands IF 21/10, vi spelar på att Leksands IF blir matchvinnare under ordinarie tid. Går att spela till oddset 3.65 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ LEKSANDS IF HOS BETSSON