Matchanalys och SHL Speltips Leksands IF – Rögle BK 16/9

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Leksands IF – Rögle BK 16/9

Leksands IF status

Leksands senaste match i premiären, hemma mot Malmö Redhawks var inledningsvis rena vilda västern, 12 skott vardera och 2-2 inför andra perioden. Resten av matchen var desto lugnare och mer kontrollerad. Leksand förlorade till slut matchen med 3-4 efter att Malmö gjort mål med 6:42 kvar på klockan. Något som såg oroande ut hos Leksand var deras spel i powerplay, vid samtliga fem tillfällen fick man ingen utdelning och spelet såg inte särskilt effektivt ut. Ej heller var det någon spelare som stack ut nämnvärt, vilket inte är så konstigt då Leksand framförallt är en lagmaskin med fyra stycken jämna kedjor, som kanske inte spelar den roligaste ishockeyn i SHL.

Leksand har spelat mycket bättre i CHL under försäsongen och förväntningarna var alltjämt något högre inför första matchen. Men som vi alla vet är tempot i SHL är högre än CHL, så det är kanske inte så konstigt att LIF såg något blekare ut än vad vi sett under försäsongen.

Framförallt syns det hos Leksand att de tappat sin offensiva spets från förra säsongen. Både Marek Hrivík och Peter Cehlárik har lämnat klubben. Båda två stod för offensiva prestationer som kunde rankas bland SHL:s bästa på forwardsidan.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Rögle BK status

Rögle BK å andra sidan öppnade med en vinst mot Örebro HK i vad som kan klassas som omgångens näst tuffaste match efter Växjö Lakers – Frölunda. Örebro HK har goda chanser till att gå långt i år efter att ha plockat in grymma spelare för att stärka truppen. ÖHK var också knappa favoriter till att vinna med Rögle BK. Som istället, återigen visade mer vilja i en jämn tillställning, framförallt i en match som höll mycket högre kvalitet än Leksand – Malmö. Kort sagt, Rögle BK imponerade stort i premiären med en riktigt bra defensiv insats i tredje perioden där de kunde hålla ÖHK till två mål med slutresultatet 2-3 till Rögle BK.

 

Kort analys och SHL speltips Leksands IF – Rögle BK 16/9

Rögle BK är självklart favoriter borta mot Leksand, något som är svårt att argumentera emot. Tittar man på oddsen står Leksands IF i 2.80 i odds, Rögle BK i 2.25 i odds, och oavgjort går att spela till 4.40 i odds hos Betsson.

Vi tror Leksand kommer att få en beklaglig start på SHL säsongen med två raka förluster. Rögle BK har ett mycket bättre lag, första och andra kedjan har betydligt mycket spets än vad Leksand har. Tredje kedjan är en sleeper som väntar på att vakna till, Leon Bristedt var grym i slutspelet förra säsongen och tillsammans med Adam Tambellini finns det potential att ställa till det rejält för Leksandsförsvaret. I varje fall så tror vi på SHL-Bloggen att Tambellini kommer att vara viktig för Rögle BK under säsongen. Vi pekade ut honom som en kandidat till att vinna skytteligan till och med.

Femtefemman:s special spel hos Betsson går det att spela att Tambellini vinner interna poängligan och Rögle BK spelar åttondelsfinal den här säsongen, till det fina oddset 7.0 gånger pengarna.

 

För SHL speltips Leksands IF – Rögle BK vill vi stället tipsa om följande:

 

  • SHL speltips Leksands IF – Rögle BK 16/9, Rögle BK blir Matchvinnare och det blir över 3.5 mål i matchen. Går att spela till oddset 2.58 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ RÖGLE BK HOS BETSSON