Matchanalys och SHL Speltips Leksands IF – Linköping HC 25/9

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Leksands IF – Linköping HC 25/9

Dålig utdelning för Linköping HC emot Färjestad BK igår gjorde att vårt speltips flög. Färjestad BK att vinna och Över 4.5 mål till 2.65 såg fint ut egentligen hela matchen, men 0-4 räckte inte till.

 

Leksands IF status

Äntligen fick Leksands IF utdelning för sina insatser den här säsongen. Ett rejält styrkebesked att det dessutom kom emot Frölunda HC. Som vanligt ledde Leksands IF skotten (34-27) igenom alla perioder. Förutom en del luckor i försvaret har Leksands stora problem varit otur, de har helt enkelt inte haft marginalerna på sin sida förrän matchen emot Frölunda HC igår. Inför matchen hade LIF ligans näst högsta %CORSI på 57,9% med 22 skott från skottsektorn i snitt. Lägg dessutom till att de haft flest skott på mål per lag. Samtidigt hade de bara gjort 2 mål med 12 insläppta. Frölunda HC å andra sidan låg på andra sidan, med lägst %CORSI, nästa sist i ligan över antal skott och endast 8 skott från skottsektorn per match. Resultatet var inte helt oväntat med andra ord. Inledningsvis var det jämt, men i andra perioden brakade det lös då Leksand tog ledningen med 3 mål över ett tio minutersintervall. Efter det hade Frölunda in en chans.

Försvaret såg också bättre ut och kunde hjälpa Kasimir Kaskisuo som fick chansen i målet. Kaskisuo räddade 25 skott med en procent på 92.59%.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Linköping HC status

Färjestad BK Henrik Haukeland gjorde det omöjligt för Linköping HC i gårdagens match mellan lagen. 0-4 slutade matchen vilket också var LHC:s tredje raka förlust i SHL. Deras prestationer speglar inte placeringen, men ett tufft spelschema har gjort det särskilt svårt för laget. Förluster mot både Luleå Hockey och Färjestad BK. Men matchen mot Djurgården var en som kunnat sluta minst lika. Vi skulle sticka ut näsan och säga att Djurgården hade turen på sin sida i den matchen, samt att Mantas Armalis stod för den bästa målvaktsprestationen i SHL hittills i år. Armalis räddade 38 av 39 skott med en räddningsprocent på 97.44%. Ju mer vi tänker på matchen ju mer känns det som att LHC borde suttit på 3 poäng i tabellen. Sett till LHC:s spel överlag har de gjort det som förväntat emot topplagen, stabila insatser trots förluster. Igår emot Färjestad BK vann de exempelvis skotten återigen.

Det är högst osannolikt att Linköping fortsätter få så pass dålig utdelning. Situationen känns igen från Leksands IF förra matchen emot Frölunda HC. Stolpe in istället för stolpe ut så att säga.

 

Kort analys och SHL speltips Leksands IF – Linköping HC 25/9

Som hemmalag är Leksands IF storfavoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Leksands IF i 1.73 i odds, Luleå Hockey i 4.10 i odds, och oavgjort går att spela till 4.90 i odds hos Betsson.

Som sagt, Leksands IF fick äntligen utdelning emot Frölunda HC. Linköping HC är nu i samma situation, bra prestationer men ingen utdelning. Inför säsongen har vi tippat att båda dessa lag tar sig till slutspel, där vi håller Leksand som det bättre laget, före Linköping. Dock tycket vi att Leksands IF är övervärderade i det här mötet. 1.73 är otroligt lågt, visst ska de vara favoriserade, men snarare runt 2.00 till 2.10 i våra ögon. Lägg därtill att en orolig skadesituation hos LIF. Johan Fransson är sedan tidigare skadad, och inför LHC är det risk att båda August Berg och Ben Thomas står över då de åkte på skador mot Frölunda HC i går kväll. En viktig match för båda lagen och det återstår att se om Linköping äntligen har marginalerna på sin sida.

För nästa match vill vi tipsa om tre stycken SHL speltips Leksands IF – Linköping HC 25/9 för olika riskprofiler, alla med bra värde:

 

  • SHL speltips Leksands IF – Linköping HC 25/9, vi spelar Dubbelchans, Oavgjort eller Linköping HC. Går att spela till oddset 2.15 hos Betsson.

 

För de som gillar ett högre odds, som givetvis är mer riskfyllt än Dubbelchans men samtidigt har bra värde vill vi rekommendera:

 

  • SHL speltips Leksands IF – Linköping HC 25/9, att matchen slutar Oavgjort (X). Går att spela till oddset 4.90 hos Betsson.
  • SHL speltips Leksands IF – Linköping HC 25/9, att Linköping HC vinner matchen (2). Går att spela till oddset 4.10 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ LINKÖPING HC HOS BETSSON