Matchanalys och SHL Speltips Leksands IF – Färjestad BK 30/11

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Leksands IF – Färjestad BK 30/11

Ny vecka, nya tag, och nya SHL speltips! Här har vi ett tips för tisdagsmatchen mellan Leksands IF och Färjestad BK som har nedsläpp 19:00.

 

Leksands IF status

Leksands IF lyckades bryta sin förlustsvit med fem raka förluster genom att vinna tre matcher i rad inklusive CHL i tisdags. Senaste matchen var det mest imponerade resultatet den här säsongen. 1-4 borta mot ett hemmastarkt Rögle BK som är i storform. Inledningsvis var matchen jämn där vi nog skulle säga att Rögle BK var snäppet bättre. Men från andra halvan av period två och framåt var det Leksands IF som var bäst. Första målet kom i slutet av andra perioden och sedan fortsatte man på samma spår i tredje genom att göra både 0-2 och 0-3 efter endast tre minuter. Slutresultatet spikades med 5 minuter kvar efter att Leksands meste målskytt, Max Veronneau gjorde 1-4 målet.

8-1 vinsten mot Klagenfurt i CHL gjorde nog mycket för självförtroendet hos Leksand, hela fem olika spelare fick chansen att näta. Allra viktigast var kanske att Emil Heinemann fick göra hattrick och Isak Rosén tröck in två mål. Både Heinemann och Rosén skulle kunna producera mer mål åt Leksand. Heinemann har mäktat med 7 mål på 22 matcher och Rosén har bara gjort 2 mål på 22 matcher. Men det är kanske bara en tidsfråga? Leksand har skjutit 708 skott på målet den här säsongen. Nästan hundra fler skott än Luleå Hockey, Skellefteå AIK och Frölunda HC som ligger närmast i skotten. Samtidigt tillåter Leksand mycket skott på eget mål, man rankar 4:a i skott på eget mål.

På senaste tre matcherna har Leksand gjort 17 mål på ordinarie tid. Under förlustsviten gjorde man endast 4 mål på fem matcher. Två CHL matcher inräknat. Innan förlusterna hade man ett snitt som var mer i linje vad man haft över senaste tre matcherna. Försvaret tillhör kanske inte SHL:s bästa, men man kan nog argumentera för att Leksand har den bästa offensiven just nu.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Färjestad BK status

Färjestad BK har äntligen kommit igång verkar det som. Fyra raka matcher utan förlust. Tyvärr är tre av de fyra senaste matcherna vinster på övertid. Många dyrbara poäng förlorade. Men den uttalade krisen FBK befann sig i för någon vecka sen är definitivt över. När det såg som mörkast ute hade man 6 raka förluster vilket gjorde att FBK halkade ned på en 10:e plats i tabellen. Ställningen i tabellen har inte förbättrats nämnvärt, 9:a i skrivande stund. Men det är tight i tabellen mellan 7:e och 9:e plats, samt 4 poäng ned till 10:e platsen. Men FBK måste ösa på resten av säsongen för att säkra en bra slutspelsplats.

Likt Leksands IF har Färjestad en bra offensiv. Innan säsongen började påpekade kritiker att Färjestads sagolika lagbygge hade för många offensiva hot. Något som möjligtvis gjort att FBK behövde mer tid på sig för att igång spelet. Men just offensiven ser OK ut, de ligger 6:a över flest gjorda mål med 67 stycken på 22 matcher. Strax bakom topplagen i SHL för tillfället.

Samtidigt ligger Färjestad 4:a i den mindre smickrande statistiken över insläppta mål med 68 stycken. Bara Brynäs IF, Timrå IK och jumbon Djurgårdens IF är sämre.

 

Kort analys och SHL speltips Leksands IF – Färjestad BK 30/11

Som hemmalag är Leksands IF favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Leksands IF i 2.38 i odds, Färjestad BK i 2.60 i odds, och oavgjort går att spela till 4.45 i odds hos Betsson.

Sett till statistiken har vi två lag som är väldigt starka offensivt men som samtidigt lämnar försvaret mer öppet. Leksand har tillåtit många skott på eget mål, samtidigt har man haft puckstuds med sig och inte släppt in så många mål relativt till skotten. Färjestad BK läcker i linje med de sämsta lagen i SHL. I den här matchen mellan Leksands IF och Färjestad BK räknar vi med att det blir många mål.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Leksands IF – Färjestad BK 30/11, vi spelar på att det blir över 5.5 mål i matchen under ordinarie tid. Går att spela till oddset 1.91 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ ÖVER 5.5 MÅL HOS BETSSON