Matchanalys och SHL Speltips Leksands IF – Djurgårdens IF 4/11

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Leksands IF – Djurgårdens IF 4/11

Leksands IF status

Viktig vila och fokus på tränings för Leksands IF inför torsdagsmötet då man tar emot Djurgårdens IF hemma i Tegera Arena. Vi har skrivit om Leksand varje vecka sedan säsongen startade, med anledning av att de spelar så otroligt bra – högt över förväntan. För nuvarande ligger man på en tredjeplats, 3 poäng efter serieledarna Frölunda HC som har en match mer spelad. Med en vinst imorgon har man chansen att gå upp i ledning med andra ord. Inte illa pinkat för ett lag som tippades på nedre halvan av tabellen.

Senast visade Leksand prov på styrka efter att ha hamnat i ett 0-2 underläge i första perioden borta mot Malmö. Man satt fortfarande kvar på planet och förlorade skotten med 17-5 i första. Sedan kom de tillbaka med besked i andra och spelade så som vi är vana att se Leksand. Man hade en tydlig plan kring offensiven och defensiven och kunde vinna de två sista perioderna med 5-1.

Skadeläget hos Leksands IF är fortsatt stabilt.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Djurgårdens IF status

Vilken jädra tredje period Djurgårdens IF hade igår emot Färjestad BK. 1-3 underläge till 5-3 vinst. Helt otroligt att inte FBK kunde stänga matchen redan i andra. I period slutet hade man en vänsterstolpe och en högerstolpe. Sen kom Djurgården igång efter en reducering av Marcus Sörensen och tog successivt över matchen. Vid 3-3 såg Färjestad osäkra ut och DIF kunde etablera tungt tryck i anfallszonen vilket resulterade i 4-3 och senare 5-3 i tom kasse. Mannen bakom vinsten är Sörensen som fick in två fullträffar och två assist

Viktig trepoängare efter fyra raka förluster. Viktigt också för självförtroendet hos Djurgården som måste vara i botten efter den sämsta säsongsinledningen på årtionden. Mannen bakom vinsten är Sörensen som fick in två fullträffar och två assist

Skadeläget hos Djurgårdens IF är fortsatt dålig. Tom Nilsson förväntas delta i matchen mot Leksand men Marcus Högström, Sebastian Strandberg, Jacob Josefson, Pontus Johansson, Linus Videll är fortfarande borta. Samt att Manuel Ågren kommer vara fortsatt borta resten av säsongen.

 

Kort analys och SHL speltips Leksands IF – Djurgårdens IF 4/11

Leksands IF är favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Leksands IF i 1.68 i odds, Djurgårdens IF i 4.35 i odds, och oavgjort går att spela till 4.90 i odds hos Betsson.

Här har vi två formkurvor som pekar åt helt olika håll. Samt ett skadefritt lag mot ett lag fullt av avbräck. Leksand har inlett säsongen otroligt övertygande och vi ser egentligen inga varningstecken. Djurgårdens IF å andra sidan befinner sig i en djup kris. Vinsten senast mot ett Färjestad BK som har svårt att hitta sin identitet ser vi inte som något styrkebesked. Det var framförallt en heroisk insats från Sörensen som ledde till vinst i går kväll. Om två av FBK:s stolpar i slutet av andra resulterat i en stolpe-in hade matchbilden sett helt annorlunda ut inför tredje. Verkligheten är att DIF för stunden är en av SHL:s sämsta lag medan Leksands IF är ett av de bästa lagen. Leksandsfansen hemma i Tegera Arena kommer hjälpa laget att skapa tryck på DIF och vi skulle bli förvånade om man inte kommer upp i 40-45+ skott under matchen samtidigt som man spelar effektivt bakåt.

 

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Leksands IF – Djurgårdens IF 4/11, vi spelar på Leksands IF -1.5 mål. Går att spela till oddset 2.05 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ LEKSANDS IF HOS BETSSON