Matchanalys och SHL Speltips Leksands IF – Brynäs IF 14/10

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Leksands IF – Brynäs IF 14/10

Resultaten för spelen som inkluderar Leksands IF har träffat bra, så vi fortsätter på Leksands-spåret.

 

Leksands IF status

Som vi nämnde förra veckan, Leksand är ett av lagen som imponerat på oss mest den här SHL säsongen. Efter senaste vinsten mot Timrå är laget nu fyra i tabellen med fyra raka utan förlust.

I Leksands senaste match körde man fullkomligt över Timrå IK. Inledningsvis var det relativt jämt, tvåmålsledning med jämnt fördelat puckinnehav, och Timrå lyckades reducera tidigt i andra. Men sen rann det iväg rejält och matchen slutade 8-3 till Leksand.

Vi skriver ofta om Leksands effektiva spel med stöd av deras höga %Corsi. I matchen mot Timrå såg det fortsatt bra ut, det var inte alls så att LIF fick med sig fler mål än vad man borde. Deras %CF var 55.56 och deras PDO var 118.08, något som indikerar på att de snarare hade dålig utdelning sett till deras försök. Man har fortsatt överlägset flest skottförsök med 359. Frölunda ligger närmast på 305.

Max Veronneau blev tremålsskytt (i skrivande stund 2:a i SHL skytteliga), Matt Caito noterades föra fyra assist och Carter Camper för tre assist. Mycket poäng är positivt, det ger självförtroende åt spelarna som nu kommer spela inför en fullsatt Tegera Arena.

 

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

 

Brynäs IF status

För Brynäs IF skulle vi näst intill kunna ctrl+c och ctrl+v statusen för Timrå inför förra matchen. Sett till statistiken spelar Brynäs IF den näst sämsta ishockeyn den här säsongen. De har 4 raka utan vinst men ligger ändå på en nionde plats i tabellen. Vi förväntar oss att Brynäs IF kommer rasa i tabellen ytterligare. Inför säsongen hade vi dem inte ens på kvalplats och står fast vid att Brynäs kommer att kriga för sin överlevnad i högsta ligan den här säsongen. Defensiven är kanske den sämsta i ligan. Något Brynäs ändå gör bra är offensiven de lyckas få mycket avslut på målet.

Nu senast blev det förlust hemma mot Färjestad BK efter en blev insats. Så fort Brynäs lyckades reducera ökade FBK på ledningen igen och det såg aldrig ut som att Brynäs hade en chans att få med sig några poäng i matchen.

 

Kort analys och SHL speltips Leksands IF – Brynäs IF 14/10

Leksands IF är favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Leksands IF i 1.96 i odds, Brynäs IF i 3.35 i odds, och oavgjort går att spela till 4.60 i odds hos Betsson.

Matchen mot Brynäs IF på torsdag är ett perfekt tillfälle för Leksands IF att öka på sin segersvit. Leksand spelar bland den bästa ishockeyn i SHL för tillfället, medan Brynäs IF gör det motsatta. Sett till oddsen är Leksand som förväntat favoriter inför mötet. Dock ser vi ändå värde i att spela raka ettan på Leksand till 1.96 i odds. Vi har Leksand som bara öser in skott mot målet, samtidigt har Brynäs ligans sämsta försvar. Lägg därtill att Brynäs IF har en bra offensiv samtidigt som Leksand i ett par matcher visat sig vara bristfälliga bakåt. Risken är att det spiller över i målprotokollet.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Leksands IF – Brynäs IF 14/10, vi spelar på att Leksands IF vinner matchen (1). Går att spela till oddset 1.96 hos Betsson.

 

Vi kan också räkna med ett högt antal mål, det går därför att krydda oddset med att spela följande:

 

  • SHL speltips Leksands IF – Brynäs IF 14/10, vi spelar på att Leksands IF vinner och det blir Över 4.5 Mål. Går att spela till oddset 2.50 hos Betsson.

 

 

 

SPELA PÅ LEKSANDS IF HOS BETSSON