Matchanalys och SHL IK Oskarshamn – Skellefteå AIK 27/1

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL IK Oskarshamn – Skellefteå AIK 27/1

SHL Live Stream och Matchinfo: IK Oskarshamn – Skellefteå AIK 27/1

Matchen mellan IK Oskarshamn – Skellefteå AIK 27/1 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

IK Oskarshamn status

Senast vi skrev om IK Oskarshamn handlade det om ett lag som gjort 10 mål och vunnit två raka matcher och fått en kanonstart på det nya året. Sedan dess har de istället släppt in 8 mål och förlorat två raka matcher. Matchen det handlade om den gången blev inställd, som så många andra matcher. Planen vi hade innan det här SHL-speltipsen var att skriva om Växjö Lakers mot IKO som blev inställt. Chansartat att skriva om matcher i förtid just nu. Men som det ser ut kommer just den här matchen mot Skellefteå att spelas.

Just formen ser sådär ut, nu senaste förlorade man mot ett formstarkt Luleå Hockey uppe i Norrland med 4-1. Just på hemmaplan är ju Luleå jäkligt tuffa att möta. Trots en drömstart med 0-1 efter 15 sekunder förlorade IKO första perioden med 3-1. Andra perioden var desto jämnare där Luleå ändå drog längsta strået gällande kvalitet på avslut och offensiven rent generellt. I tredje utökade Luleå till 4-1 och IKO var aldrig riktigt i närheten av att vinna mot serieledarna.

Matchen innan föll man mot tabelljumbon Djurgården med 4-2 efter två sena mål från stockholmarna. En match där IKO hade det förvånansvärt tufft, de drog på sig totalt åtta utvisningar där tre av DIF:s mål kom i powerplay.

 

Skellefteå AIK status

Skellefteå AIK har startat året bra, de har vunnit två av tre matcher där den enda förlusten kom emot ett formstarkt Luleå Hockey. Om vi rankar formen på SHL-lagen just nu ligger nog SAIK strax efter Luleå. Sett till hela säsongen 2021/22 har SAIK spelat väldigt bra. De har sett jämna ut tack vare bra sin bredd och djup i truppen. Hög kvalitet på alla positioner, samt många slitvargar. Skellefteå ligger för nuvarande tvåa i tabellen (62 poäng) med 4 matcher färre spelade än Luleå (67 poäng) som leder. I överlag finns det egentligen inget att klaga på hos Skellefteå, stabilt lag i bra form.

 

Kort analys och SHL speltips Oskarshamn IK – Skellefteå AIK 27/1

Spelbolagen har bortalaget som favoriter i kvällens sammandrabbning. Tittar man på oddsen står Oskarshamn i 3.00 i odds, Skellefteå i 2.10 i odds, och oavgjort går att spela till 4.5 i odds hos Betsson.

Ett bra läge för ett jämnt och formstarkt Skellefteå att kunna knappa in på Luleå i toppen. IKO har varit ojämna senaste tiden, varje gången det er bra ut rasar de ihop. Formen är ett frågetecken och vi skulle säga att SAIK har mycket goda chanser att vinna här. Vi ser därför bra värde i att lira raka tvåan på SAIK imorgon.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

  • SHL speltips Oskarshamn IK – Skellefteå AIK 27/1, vi spelar på att Skellefteå vinner matchen (2). Går att spela till oddset 2.10 hos Betsson.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON