Matchanalys och SHL Speltips IK Oskarshamn – Leksands IF 28/10

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips IK Oskarshamn – Leksands IF 28/10

I går skrev vi om ett SHL speltips för matchen mellan Timrå IK och Örebro HK som du kan läsa här. Den här gången har vi istället skrivit om matchen mellan IK Oskarshamn och Leksands IF, kort analys och speltips.

 

IK Oskarshamn status

IK Oskarshamn fortsätter rada upp poäng i SHL den här säsongen, efter 13 spelade matcher har de 23 poäng vilket gör att de sitter på en sjätteplats. 2 poäng efter Leksands IF. Det klickar på alla delar för IKO och trots ett tufft spelschema förra veckan kunde de få med sig 7 poäng av 9 möjliga. I de två senaste matcherna spelade IK Oskarshamn riktigt bra och fortsätter slå hårt underifrån mot de bättre algen i SHL.

Sett till statistiken kring kvalitet på spel, skott på mål och farliga chanser så har IKO haft en hel del flyt. De har fått utdelning över förväntan sett till chanserna de haft och ska vara väldigt nöjda med att ha fått ihop 23 poäng. Risken är att vi ser en regression i tabellen i relation till kvaliteten på deras spel.

När det kommer till skador har IK Oskarshamn haft en gynnsam skadesituation den här säsongen (peppar, peppar). Johan Johansson är ett frågetecken inför matchen mot Leksand efter att ha missat matchen mot Rögle senast på grund av en överkroppsskada.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Leksands IF status

Leksands senaste match fick man bara med sig en poäng när Växjö Lakers gästade. Det var en jämn match som både lagen kunnat avgöra under ordinarie tid. Det var framförallt Leksands insatser i andra perioden som ställde till det då de förlorade med 8-19 i skott och där Växjö kunde ta ledningen med 1-2. Ändå en bra insats sett till Växjös kapacitet och resultat den här säsongen. Dessförinnan tog man en viktig bortaseger mot Luleå Hockey, en match som vi tipsade om att Leksand skulle vinna.

Skadesituationen hos Leksand är OK, långtidsskadade August Berg, Johan Fransson och Mattias Ritola är fortfarande borta. Det är osäkert med Patrik Zackrisson och Lian Bichsel som missade förra veckans matcher, de kanske finns med i laget som ställer upp mot IK Oskarshamn imorgon.

Förutom dessa spelare är statusen på Leksands IF mycket bra. De fortsätter spela en SHL:s bästa hockey och lyckas ösa in skott på målet match efter match. Samtidigt är försvaret stabilt. På målvaktsfronten skulle det kunna se bättre ut. Kasimir Kaskisuo fortsätter dra ett ganska tungt lass och gör ett godkänt jobb mellan stolparna med ett GAA på 2.3 och en räddningsprocent på 91.84. Problemet är egentligen backupen Axel Brage som även fortsättningsvis får ses som en svaghet hos Leksand de få tillfällen han får chansen att göra inhopp.

 

Kort analys och SHL speltips IK Oskarshamn – Leksands IF 28/10

Leksands IF är favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står IK Oskarshamn i 2.85 i odds, Leksands IF i 2.18 i odds, och oavgjort går att spela till 4.50 i odds hos Betsson.

Det råder inga tvivel om att IKO spelar bra, samtidigt anser vi att de haft lite för bra utdelning på sitt spel hittills den här säsongen. Något som har att göra med att de haft marginalerna på sin sida, puckstuds hit och en puckstuds dit, stolpe in här och där, bildligt talat. Det är något som troligtvis inte kommer hålla sig i längden. Imorgon när man välkomnar Leksands IF anser vi att det är ett mycket bättre lag de ställs inför, i alla fall sett till oddsen på LIF för tillfället. Leksand står i 2.18 att vinna och vi anser att oddset ska ned till 2.0. Med andra ord finns det värde på Masarna imorgon.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips IK Oskarshamn – Leksands IF 28/10, vi spelar på att Leksands IF blir matchvinnare under ordinarie tid. Går att spela till oddset 2.18 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ LEKSANDS IF HOS BETSSON