Matchanalys och SHL Speltips IK Oskarshamn – Färjestad BK 4/12

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips IK Oskarshamn – Färjestad BK 4/12

Skönt när spelen sitter med god marginal, både när Leksand och Färjestad täckte linan med råge, samt igår när Örebro HK satte 5 puckar för att täcka Över 3.5 målet vi tipsade om. Nu får vi se vad det blir för lördagsmatcherna, någon matchvinnare eller köra vidare på Över/Under-spelen. Nånting blir det i varje fall!

Var lite inne på att gå emot Frölunda HC i någon utsträckning då de snubblat en del på slutet samtidigt som de står i extremt låga odds. Mycket möjligt det finns en del värde på ett par marknader där. Läs vidare i vårt SHL speltips för matchen mellan IK Oskarshamn och Färjestad BK 4/12.

SHL Live Stream och Matchinfo: IK Oskarshamn – Färjestad BK 4/12-2021

Matchen mellan IK Oskarshamn och Färjestad BK 4/12 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

IK Oskarshamn status

IK Oskarshamn ökade på sin målskörd mot Djurgården igår då det rann iväg rejält i tredje perioden. Inledningsvis hade IKO problem med tabelljumbon från Stockholm. Man kunde ta ledningen med 1-0 i andra efter en jämn första period, men Djurgården replikerade två gånger om. Inför tredje var ställningen 1-2, men då jädrar kom hemmalaget igång. Först ett powerplay mål (det andra för matchen) och sedan tre mål till varav ett i tom bur med 1:31 kvar på klockan.

IKO har nu gjort 18 mål på fyra matcher, ett snitt på 4.5 mål per match. Sett över säsongen är IK Oskarshamn delas tvåa i tabellen med 78 mål på 24 matcher vilket ger ett respektabelt snitt på 3.25 mål per match. Riktigt bra får man lov att säga.

Samtidigt ser det sämre ut försvarsmässigt, men ändå bra sett till laget på pappret och förutsättningarna som finns. Allra helst om man jämför med många andra SHL-lag som har betydligt dyrare laguppsättningar. Fortfarande utrymme för förbättringar, framförallt i boxplay. Något bättre såg det ut mot Djurgården senaste, där man höll emot i fyra numerära underlägen vilket gjorde att man gick från en 13:e plats till en 10:e plats i ligan över bästa boxplay.

Huvudtränaren Niklas Eriksson vet nog vad de ska fortsätta göra på isen, samt vad som behöver förbättras. I överlag ser det ut som att IKO kan nå en högt respektabel tabellplacering i sin tredje säsong i SHL.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Färjestad BK status

Det såg bättre ut för en stund efter landslagsuppehållet, Färjestad BK plockade fyra vinster på fem matcher (varav tre på övertid), sen har man återigen påbörjat en förlustsvit. Först i matchen mot Leksand som vi tipsade om för ett par dagar sedan. Sen igår emot Skellefteå AIK på hemma plan, en match som slutade 3-6. Totalt har man släppt in 11 mål på de senaste två matcherna.

Som så många gånger förr hade FBK ledningen i början av matcherna. Mot Leksand hade man en 2-1 ledning, samma i matchen mot SAIK, 2-1 efter första. Därefter tappar man greppet om matcherna och hamnar i en kvitteringsjakt som allt oftast misslyckas. Det positiva med Färjestads spel sedan är att offensiven kommit igång. Totalt har man gjort 3.08 mål per match den här säsongen, ett snitt som man hållit upp sedan uppehållet.

Precis som med IKO är det snarare defensiven som behöver bli bättre. FBK har släppt in tredje mest mål i SHL, 79 på 25 matcher – 3.3 mål per match.

Kort analys och SHL speltips IK Oskarshamn – Färjestad BK 4/12

Som hemmalag är IK Oskarshamn knappa favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står IK Oskarshamn i 2.40 i odds, Färjestad BK i 2.50 i odds, och oavgjort går att spela till 4.40 i odds hos Betsson.

Två lag med sargade försvar och livsfarlig offensiv spets, vad händer då? Jo, det blir mycket mål. Något annat räknar vi inte med här. Sett till oddsen erbjuds det faktiskt bra värde på 5.5 linan, båda lagen med ett snitt på över 3 mål per match. IKO har hållit ett snitt på 4.5 mål per match de senaste fyra matcherna. Med tanke på den undermåliga defensiven i båda änderna av isen imorgon anser vi att chanserna för 6 mål eller fler än mycket goda.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

  • SHL speltips IK Oskarshamn – Färjestad BK 4/12, vi spelar på att det blir Över 5.5 mål i matchen, inklusive övertid. Går att spela till oddset 2.05 hos Betsson.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON