Matchanalys och SHL Speltips IK Oskarshamn – Djurgårdens IF 2/12

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips IK Oskarshamn – Djurgårdens IF 2/12

I går kväll infriade både Leksands IF och Färjestad BK våra förväntningar kring en målrik match, 9 mål totalt, god marginal till Över 5.5 Mål linan vi tipsade om inför matchen.

 

IK Oskarshamn status

Färskingarna IK Oskarshamn går på stenhårt i SHL den här säsongen. Efter en 14:e plats 2019/20 och en 11:e plats 2020/21 ligger man nu på en respektabel 6:e plats efter 23 matcher. 39 poäng har man skrapat ihop, 10 poäng bakom tabellettan Frölunda HC.

I senaste matchen vann IKO till och med mot Frölunda på straffar efter 3-3 i ordinarie tid. Där vände man på ett 0-2 underläge efter första. Matchen innan det gjorde IKO hela 8 mål på SHL:s bästa försvar när man vann med 8-5 hemma mot Skellefteå AIK. Och matchen innan det knep man 3 poäng av de regerande Svenska Mästarna på bortaplan.

Framförallt offensivt har IKO bra statistik. Nästan 70% av skotten kommer från skottsektorn vilket har gett till bra kvalitet i avsluten, samt en målskörd som rankar fjärde bäst i SHL för tillfället. Deras powerplay är också riktigt bra på, de ligger trea i SHL med 29,31% PP. 17 av deras 73 mål den här säsongen har kommit i numerärt överläge.

Samtidigt är försvaret under medel för SHL, vilket duger gott för IKO om man jämför med andra lag som kommer ha det betydligt tuffare den här säsongen. Risken är att man halkar ned nån plats i tabellen över säsongen tack vare den dåliga kvaliteten på försvaren. Men som de spelar just nu i jämförelse med de andra lagen i botten ser det ut att bli slutspelsplats den här säsongen. Ett område för förbättring är i Boxplay, här rankar IKO näst sämst i SHL, man tillåter överlägset mest skott på mål i numerärt underläge.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Djurgårdens IF status

I senaste matchen vann Djurgårdens IF med 3-0 mot Malmö hemma på Hovet. En sällsynt 3-poängare. Den fjärde på 20 matcher. Några positiva trender finns det knappast att tala om, i bästa fall fick sig lagmoralen en upplyft efter 5 raka förluster.

Krisen i Djurgårdens är som vi vet väldigt djup, man är för nuvarande tabelljumbo med 18 poäng på 23 matcher. 4 poäng efter Timrå IK som har en match mindre spelad. Det enda Djurgården leder den här säsongen är utvisningsligan, flest skott på eget mål, och flesta insläppta mål. Något som inte bådar så gott när man möter ett lag som framförallt har bra offensiv, samt ett av SHL:s bästa powerplay.

Matchen mot Malmö var första gången DIF höll nollan den här säsongen. Viktigt för Mantas Armalis i målet, samt att det sargade försvaret fick tillbaka lite självförtroende. Som vi skrev förra veckan så skadade sig Niklas Svedberg och blir borta resten av säsongen. Något som gör att Armalis kommer spela nästintill varje minut resten av säsongen. Skadesituationen i överlag är fortfarande ett problem för DIF, flera spelare återfinns på skadelistan.

 

Kort analys och SHL speltips IK Oskarshamn – Djurgårdens IF 2/12

Som hemmalag är IK Oskarshamn favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står IK Oskarshamn i 1.83 i odds, Djurgårdens IF i 3.65 i odds, och oavgjort går att spela till 4.75 i odds hos Betsson.

Efter tre raka vinster mot Frölunda HC, Skellefteå AIK och Växjö Lakers lär IKO spela med gott självförtroende. 13 mål har det blivit på ordinarie tid över dessa tre matcher. 13 mål mot bra försvar. Nu möter man, statistiskt sett, SHL:s sämsta försvar. Vi avstår från att spela matchodds i den här matchen då oddset på IKO inte är särskilt attraktivt. Istället litar vi på att IK Oskarshamn kommer fortsätta ösa in mål på krisdrabbade Djurgården.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips IK Oskarshamn – Djurgårdens IF 2/12, vi spelar på att hemmalaget gör över 3.5 mål i matchen, inklusive övertid. Går att spela till oddset 2.08 hos Betsson.

 

SPELA PÅ IK OSKARSHAMN HOS BETSSON

 

SHL live stream IK Oskarshamn – Djurgårdens IF 2/12-2021

 

  • Nedsläpp: 19:00 2/12-2021.
  • Matchen mellan IK Oskarshamn och Djurgårdens IF 2/12 går att streama via CMore Hockey och CMore Live Sverige.

 

Mer information om SHL spelschema och SHL live stream hittar du här.