Matchanalys och SHL Speltips Frölunda HC – Rögle BK 15/1

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Frölunda HC – Rögle BK 15/1

För tredje gången 2022 möts Frölunda HC och Rögle BK, detta blir dock den första SHL-matchen för året. Läs vidare och ta del av vårt SHL speltips Frölunda HC – Rögle BK 15/1.

 

SHL Live Stream och Matchinfo: Frölunda HC – Rögle BK

 

 

Matchen mellan Frölunda HC – Rögle BK 15/1 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Frölunda HC status

Frölunda HC som inledde säsongen så bra och satt i toppen av tabellen inledningsvis, har gradvis halkat ned i tabellen. Det är egentligen sedan SHL-uppehållet i November som FHC presterat ojämnt, oftast sämre än bättre. Resultaten än så länge räcker ändå till en fjärdeplats, ingen ko på isen så att säga. Vi skulle nog säga att det är runtomkring den här placeringen som Frölunda hör hemma sett till truppen, samt enligt vår förhandstitt på SHL inför säsongen.

Sedan December har Frölunda spelat 10 matcher, varav sex SHL-matcher. Där har de lyckats plocka 7 poäng av 18 möjliga. Långt under poängsnittet mellan September och November. Vi skrev redan under November att risken var överhängande att FHC skulle tappa i tabellen sett till statistiken, att de fått orimligt hög utdelning offensivt, med samma tendenser defensivt, och att dessa nummer skulle komma att jämna ut sig ju längre säsongen lider.

Omöjligt att säga om Frölunda vi sett senaste veckorna är vad vi kommer se under resten av säsongen, isåfall kan vi räkna med att de tappar poäng mot tuffare motstånd. Defensivt måste de bli bättre, offensivt ser det OK ut. Skadesituationen ser också relativt stabil ut. Enligt rapport tränade inte Jacob Nilsson, Mattias Norlinder och Viktor Ekbom igår och lär antagligen stå över i matchen mot Rögle BK den 15/1.

 

Rögle BK status

På samma sätt som vi flaggade för två månader sen, att Frölunda haft orimligt bra utdelning den här säsongen, är Rögle i en liknade situation. De går som tåget, i senaste matchen kom de upp i 100 gjorda mål (+18), de leder SHL med 61 poäng (risk att Skellefteå AIK går om då de har två matcher färre spelade). Synar man den relativa statistiken som pekar på hur effektivt ett lag spelar ser det sämre ut, RBK är i botten tillsammans med Djurgårdens IF och Timrå IK. Inte särskilt smickrande. Det är just den statistiken som pekar på att RBK haft orimligt bra utdelning på sina insatser den här säsongen. Därav är det även här överhängande risk att resultaten börjar jämna ut sig ju längre säsongen lider, vilket skulle innebära att RBK halkar ned ett par placeringar.

I senaste matchen lyckades Rögle vinna mot Linköping HC trots en svag insats. Brady Ferguson frälste två gånger om, varav sista i sudden för att säkra två poäng. Framförallt en svag inledning som trasslade till det den gången. Något som spelarna är medvetna och vi kan räkna med att fokuset är på topp redan från start i nästa match.

Skadesituationen i Rögle hade kunnat vara bättre. Det kom precis en rapport om att backen Erlend Lesund blir borta resten av säsongen. Adam Edström och Anton Bengtsson kommer också att missa dagens match. Èric Gélinas har missat de två senaste matcherna och är ett frågetecken inför matchen.

Tony Sund missar nästa två matcherna i SHL efter en avstängning i samband med en situation i matchen mot Linköping i torsdags.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Kort analys och SHL speltips Frölunda HC – Rögle BK 15/1

Spelbolagen har hemmalaget Frölunda HC som favoriter. Tittar man på oddsen står Frölunda i 2.25 i odds, Rögle i 2.80 i odds, och oavgjort går att spela till 4.3 i odds hos Betsson.

Frölunda har haft det svårt mot Rögle BK den här säsongen. Som sagt har de mötts två gånger på två veckor i CHL där RBK vunnit båda gångerna. I SHL har de också mötts två gånger, där RBK vunnit båda matcherna. Rögle är alltså 4-0 mot FBK den här säsongen. Även under försäsongen förlorade FHC i en träningsmatch. Verkligen ett spöke för Göteborgarna. Målskillnaden är +6 för Rögle BK. Oftast handlat om jämna matcher, men i det här fallet talar statistiken tydligt, RBK är det bättre laget. Samt har en stark form medan FHC är formsvaga över många matcher.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Frölunda HC – Rögle BK 15/1, vi spelar på att Rögle BK vinner matchen (2). Går att spela till oddset 2.80 hos Betsson.