Matchanalys och SHL Speltips Frölunda HC – Luleå Hockey 18/9

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Frölunda HC – Luleå Hockey 18/9

Frölunda HC status

Igår ställdes Frölunda HC emot Skellefteå AIK på bortaplan. Två förväntade topplag i SHL säsongen 2021/22. Där gjorde Göteborgarna en mycket bättre insats än vad vi såg i premiären mot Brynäs, då de gav upp poäng i vad som är den största skrällen hittills i SHL den här säsongen. Något som var uppenbart redan från första perioden i gårdagens matchen var att Frölunda fått hemläxa på defensiven. Något som fick offensiven att lida inledningsvis, men framåt tredje perioden fick Frölunda även rätt på spelet framåt och kunde göra 0-1 i tredje och med 11 sekunder kvar på klockan gjorde man 0-2 i tom kasse.

Det är på det här sättet Frölunda måste spela om man ska ha chans på att vinna SHL. Man kommer få utdelning så småningom likt matchen igår, samt att powerplay situationerna kommer hopa upp sig och det är där Frölunda måste se till att höja sin procent. Offensiven kommer att bli bättre i takt med att spelare som Ryan Lasch blir varm i kläderna.

Värt att nämna är att Matt Tomkins storspelade mellan stolparna, 25 räddningar i SHL-premiären. Gott om självförtroende inför mötet med Luleå.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Luleå Hockey status

Luleå har tillsammans med Färjestad endast spelat en match hittills i säsongen. Luleå fick en riktig smakstart och vårt SHL speltips på Luleå vinst och Under 7.5 Mål satt till 1.94 i odds då Luleå besegrade Linköping HC på hemmaplan med 5-2. I den matchen stod Konstantin Komarek för en fin insats med 2+2 poäng.

Med andra ord har Luleå haft det spelledigt och fått extra tid på sig att förbereda inför stormötet imorgon den 18/9. Finländska nyförvärvet Joonas Rask som förväntas vara en viktig del av Luleå är tillbaka efter att ha missat premiären. Under försäsongen har Rask ingått i kedja tillsammans med Juhani Tyrväinen och Konstantin Komarek. I premiären ingick istället Vilmos Gallo i den kedjan. Vilket blev succé. Förutom Komareks fyra poäng var det ju Gallos som satte 1-0 målet. Samt att Tyrväinen hade en poäng på protokollet. Succékedjan kommer att vara intakt emot Frölunda och istället ingår Rask tillsammans med Isac Brännström och Pontus Andreasson.

I övrigt är Luleå samma gamla lagmaskin som vi blivit vana att se, som spelar samma smarta ishockey och göra det tufft för motståndarna på båda ändarna av isen. Topp 3 den här säsongen.

 

Kort analys och SHL speltips Frölunda HC – Luleå Hockey 18/9

Som hemmalag står Frölunda som favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Frölunda HC i 2.35 i odds, Luleå Hockey i 2.70 i odds, och oavgjort går att spela till 4.20 i odds hos Betsson.

Återigen är det två förväntade topplag som möter varandra. Förra säsongen vann Frölunda HC tre av dessa matcher med en total målskillnad på 10-7. Ett snitt på 4.25 mål. Generellt brukar matcherna mellan Frölunda HC och Luleå Hockey vara målsnåla sammandrabbningar. Tio av de senaste nio matcherna mellan de här två lagen har slutat under 5.5 mål. Återigen tror vi på en målsnål match. Båda lagen har otroligt bra defensiv och bra målvakter. Lägg därtill att i båsen har vi kanske SHL:s två smartaste tränare. Spelet lär vara kontrollerat med ett fokus på att stänga ned ytor för endera lags offensiv. Luleå försvaret får se upp för en fiskande Ryan Lasch som är redo att hugga så snart han får chansen.

 

För nästa match vill vi stället tipsa om följande:

  • SHL speltips Frölunda HC – Luleå Hockey 18/9, vi spelar Under 4.5 på ordinarie tid. Går att spela till oddset 2.82 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ UNDER 4.5 MÅL HOS BETSSON

 

 

Ett annat spel som lockar med sitt höga odds är:

  • SHL speltips Frölunda HC – Luleå Hockey 18/9, Under 4.5 på ordinarie tid och att matchen slutar Oavgjort. Går att spela till höga oddset 6.0 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ UNDER 4.5 MÅL OCH OAVGJORT HOS BETSSON