Matchanalys och SHL Speltips Färjestad BK – Växjö Lakers 27/11

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Färjestad BK – Växjö Lakers 27/11

Färjestad BK status

Tredje raka segern för Färjestad igår när man var uppe i Norrland och krigade mot Timrå IK. Enkel 4-1 vinst blev det. Dessförinnan hade man desto tuffare matcher mot Luleå Hockey och Rögle BK som båda gick till övertid där FBK kunde vinna. 7 poäng av 9 möjligt, avsevärd förbättring sedan den milda krisen med 6 raka förluster. Färjestad ser ut att vara på rätt spår med sitt spel och vinsten mot TIK igår var bra för självförtroendet som antagligen varit i botten.

Resan mot toppen är dock lång, nionde plats med 29 poäng. Det är 17 poäng mindre än Frölunda HC i toppen. Desto närmre är det dock till övre halvan av tabellen, FBK är bara 5 poäng efter IK Oskarshamn och Luleå Hockey. Förutsättningarna att klättra finns, Färjestad BK har ett av de bästa lagen på pappret, kan de få ordning på skutan kan det ändå sluta riktigt bra den här säsongen.

I tidigare speltips har vi nämnt att FBK har problem med vissa delar av spelet. Områden de måste förbättra sig inom är powerplay och boxplay. Powerplay är Färjestad 13:e i SHL. Boxplay är Färjestad sist, lägg därtill att de ligger 4:a i utvisningsligan. Farligt då man på lördag möter ett av de bästa lagen i powerplay.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Växjö Lakers status

Växjö Lakers öppnade SHL säsongen 2021/22 starkt men har sedan i slutet av Oktober endast vunnit två matcher av 7. 6 poäng av 21 möjliga, vilket har gjort att Lakers halkat ned på en sjundeplats i tabellen, fyra poäng före Färjestad BK.

Senaste blev det förlust i Smålandsderbyt mot IK Oskarshamn där man föll med 1-2 efter en tuff match där IK Oskarshamn var mycket hungrigare. Bortalaget krigade hänsynslöst i tredjeperioden efter att Växjö reducerat till 1-2. IKO spelade med högt självförtroende och Växjö kunde aldrig etablera större tryck i anfallszonen. En av de roligare tredjeperioderna den här säsongen.

Tidigare i veckan misslyckades Växjö även i CHL. Efter två raka förluster mot Tappara i slutspelet var CHL-äventyret över. Vilket kan vara bra då bättre fokus behöver läggas på SHL om man ska lyckas bra den här säsongen. I matcherna mot Tappara tappade man överlägen båda gångerna. Något vi även sett i SHL, senaste mot Frölunda då hade man ledningen med 0-2 efter två perioder, sedan torskade med 5-0 i tredje.

Kort analys och SHL speltips Färjestad BK – Växjö Lakers 27/11

Färjestad BK är knappa favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Färjestad BK i 2.38 i odds, Luleå Hockey i 2.60 i odds, och oavgjort går att spela till 4.45 i odds hos Betsson.

Två lag som sett darriga ut på senaste, med en formkurva som pekar uppåt och den andra som pekar nedåt. Sett till den totala statistiken den här säsongen så är det väldigt jämnt mellan Färjestad BK och Växjö Lakers. Det som är talande för just FBK är att de i grund och botten har ett bättre lag, som kanske, kanske har fått ordning på spelet. Att de ser ut att ha bättre form. Samt att Växjö haft svårigheter på bortaplan den här säsongen, endast 11 poäng av 33 möjliga har de kunnat bärga hem. Här väljer vi att backa Färjestad BK.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

  • SHL speltips Färjestad BK – Växjö Lakers 27/11, vi spelar på att Färjestad BK vinner under ordinarie tid (1). Går att spela till oddset 2.37 hos Betsson.

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON